One-man bandy na Bandzone.cz?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
One-man bandy na Bandzone.cz?
Nic proti tobě, hudba se mi líbí, ALE...
Nemám rád tyhle one-man projekty. Tohle na Bandzone nepatří. Bandzone je portál pro kapely, který se tam prezentují a jejich fanoušky. A ti fanoušcí tě chtějí slyšet i na živo - chtějí vidět opravdové muzikanty a ne jenom člověka, co zmáčkne tlačíkto play. No nic, opravdu tohle neber osobně, protože jsem si obě dvě ty věci poslechl 2x a fakt se mi líbí. Chtěl jsem to napsat už dřív (když přišel Dark Axel s Apis Ante Portas! a potom ještě myslím Wohma). Už budu držet hubu, protože jsem totálně OT
EDIT: Vzhledem k tomu, že jsem OT, a moje reakce zřejmě spustí další OT, tak žádám mody za odtržení a vymyšlení názvu pro tenhle topic.
Nemám rád tyhle one-man projekty. Tohle na Bandzone nepatří. Bandzone je portál pro kapely, který se tam prezentují a jejich fanoušky. A ti fanoušcí tě chtějí slyšet i na živo - chtějí vidět opravdové muzikanty a ne jenom člověka, co zmáčkne tlačíkto play. No nic, opravdu tohle neber osobně, protože jsem si obě dvě ty věci poslechl 2x a fakt se mi líbí. Chtěl jsem to napsat už dřív (když přišel Dark Axel s Apis Ante Portas! a potom ještě myslím Wohma). Už budu držet hubu, protože jsem totálně OT
EDIT: Vzhledem k tomu, že jsem OT, a moje reakce zřejmě spustí další OT, tak žádám mody za odtržení a vymyšlení názvu pro tenhle topic.
Hraju na kytary a mašinky
Re: Status Moriendi
Jojo, spustí další OT. Jak jsi přišel na to, co na Bandzone patří a co ne? "Opravdovost muzikantů" radši komentovat nebudu.rotten77 píše:Nic proti tobě, hudba se mi líbí, ALE...
Nehledě na to, že psát někomu "vypadni z bandzone, nejsi muzikant, jenom mačkáš play"...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To "opravdivý muzikanti" mělo být v uvozovkách, neříkám nikomu "vypadni z bandzone, nejsi muzikant, jenom mačkáš play" jenom bych byl radší kdyby na bandzone byli opravdu reálné kapely, které jsou schopny někde vystoupit a zahrát. Jsem přesvědčen o tom, že díky tomuto názoru budu ukamenován. Stejně jsem to napsal blbě, ale chystal jsem se na to už delší dobu, škoda, že to schytal zrovna autor tohodle příspěvku. Shrnuto a v kostce mi šlo oto, aby prostě na Bandzone byli skutečné kapely, které doopravdy existují a koncertují. Tečka konec. Jak jsem psal je to OT, kdyžtak tohle odrthněme do nového tématu.woro90 píše:Jojo, spustí další OT. Jak jsi přišel na to, co na Bandzone patří a co ne? "Opravdovost muzikantů" radši komentovat nebudu.
Nehledě na to, že psát někomu "vypadni z bandzone, nejsi muzikant, jenom mačkáš play"...
Hraju na kytary a mašinky
- armi
- last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná diskuze tady 
Na Bandzone jsou kapely, které existují a hrají, ale nechápu proč by se vedle nich nemohly vyskytovat i jednotlivé one man projekty. Vždyť přece ničím kapely neomezují.
Na Bandzone jsou kapely, které existují a hrají, ale nechápu proč by se vedle nich nemohly vyskytovat i jednotlivé one man projekty. Vždyť přece ničím kapely neomezují.
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Chápu tě a souhlasim s tebou. Já vlastně nikdy nepochopil podstatu těhle projektů.rotten77 píše:Nic proti tobě, hudba se mi líbí, ALE...
žebrák: Podstata? Já nevím...tvořit hudbu?
Sry za OT
Sry za OT
Kytara: Cort m600 LH BBB
Kombo: CRATE FW15
Trsátka: Dunlop .60mm a 1.07mm
Kombo: CRATE FW15
Trsátka: Dunlop .60mm a 1.07mm
- armi
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co je na takovýchto one man projektech nepochopitelného? Jde o realizaci vlastních myšlenek, pocitů...žebrák píše: Chápu tě a souhlasim s tebou. Já vlastně nikdy nepochopil podstatu těhle projektů.
Hraju v kapele, ale tam na takové věci není místo, tak proč nemít svůj vedlejší projekt kde tyto věci prezentuju?
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: One-man bandy na Bandzone.cz?
pokud zajdeme do důsledku, tak mě taky štve, že mám na BZ one-man profily... dva...
byl bych mnohem radši, kdyby to byly fungující kapely
nebo alespoň jedna z nich
zatím si ale musím vystačit s tímhle - mám svou tvorbu, vpodstatě neustále mě něco napadá a tvořím a jelikož umění je pro lidi, tak to chci těm lidem ukázat
každopádně dokud je to hudba, tak to na BZ patří
byl bych mnohem radši, kdyby to byly fungující kapely
zatím si ale musím vystačit s tímhle - mám svou tvorbu, vpodstatě neustále mě něco napadá a tvořím a jelikož umění je pro lidi, tak to chci těm lidem ukázat
každopádně dokud je to hudba, tak to na BZ patří
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Asi tak.Dark Axel píše:každopádně dokud je to hudba, tak to na BZ patří
Mne se zas moc nelibi tuny (radoby)recesistickych profilu, kde lidi prezentuji opravdovy (ne)hudebni odpad, ac nekdy vtipny. Nastesti nefunguje na Bandzonu v podstate zadna filtrace, mame tu svobodu. Ani nevim, jak by ta filtrace mela fungovat - nekdo by sedel za kompem, poslouchal kapely a urcoval, co tam patri a co ne? To uz tady nejakych 40 let bylo a moc dobre to nedopadlo.
Navic nevim, jak by to fungovalo, kdyby funkcni kapela prestala (treba jen docasne) fungovat - to by jako musela pozastavit svuj profil? Co kdyz nektere z tech one-man bandu nakonec bude opravdu vystupovat? (ve svete to tak celkem bezne chodi)
Mimochodem je spousta one-man projektu, ktere maji vic fanousku, nez vsechny nase kapely dohromady, coz myslim o necem svedci. Jakekoli restrikce do umeni nepatri.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Mame 21. stoleti, one-man projektu je i mimo bandzone spousty - je to trend.
Nekomu staci jen magnetofonova paska a nekdo vyuzije moznosti vyuzit bandzone (a podobne servery vc. ytb). Zda maji smysl, ci se jedna zamerne o recesi, nebo slouzi jako prostredek ke zviditelneni se je uz na kazdem.
Pravda, nekdy jsem na bandzone narazil na opravdu prazvlastni "one-man" pokusy, ktere si vylozene rikaji o "ban" z bandzone, ale pokud v tom obsahove neni nic, co by mohlo porusovat zakon (treba rasismus, xenofobie, ci propagace vseho zlocinneho atd.), tak to tam proste je a my muzem tak akorat nadavat/kritizovat.
Na druhou stranu cloveka, ktery provozuje svuj vlastni projekt, muze zase tesit pozitivni odezva od fanousku. Doda to dalsi tvorbe impuls, at uz v ramci tvurciho nebo jen "z hecu".
Nekomu staci jen magnetofonova paska a nekdo vyuzije moznosti vyuzit bandzone (a podobne servery vc. ytb). Zda maji smysl, ci se jedna zamerne o recesi, nebo slouzi jako prostredek ke zviditelneni se je uz na kazdem.
Pravda, nekdy jsem na bandzone narazil na opravdu prazvlastni "one-man" pokusy, ktere si vylozene rikaji o "ban" z bandzone, ale pokud v tom obsahove neni nic, co by mohlo porusovat zakon (treba rasismus, xenofobie, ci propagace vseho zlocinneho atd.), tak to tam proste je a my muzem tak akorat nadavat/kritizovat.
Na druhou stranu cloveka, ktery provozuje svuj vlastni projekt, muze zase tesit pozitivni odezva od fanousku. Doda to dalsi tvorbe impuls, at uz v ramci tvurciho nebo jen "z hecu".
- tallicaman
jsem pro one-man projekty, predstav si treba, ze mas nejake napady a hledas lidi na jejich realizaci, to to budes kazdemu posilat mailem nebo jak? na bz si te muze nekdo najit a treba nabidnout spolupraci a kdyz nic, tak to aspon nejak dostanes mezi lidi a muzes na to dostat jejich nazory atd... taky nevidim duvod, proc by tam musely byt jen kapely, ktere vystupuji... spousta zacinajicich kapel tvori ve zkusebne a hazi tam svoje kousky na ochutnavky, aby se dostali do podvedomi aspon trosku predem, a treba se do prvniho koncertu rozpadnou, ale to nikdo nemuze vedet... dalsi vec, nevim treba, jak to ma Niberthil s vystupovanim, ale jeho kousky si s radosti poslechnu v pohodli domova a predstava, ze bych o ne byl ochuzen, kvuli tomuhle vymyslu, neni prijemna... treba mu ty ohlasy pomuzou se dostat mezi lidi, pokud uz nevystupuje...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Jako nikomu to neberu, když ho to baví. Jen že mě by sralo dělat nějakou takovoudle hudbu, která by "k ničemu nebyla"...armi píše:Nevím co je na takovýchto one man projektech nepochopitelného? Jde o realizaci vlastních myšlenek, pocitů...
Hraju v kapele, ale tam na takové věci není místo, tak proč nemít svůj vedlejší projekt kde tyto věci prezentuju?
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
můžu si vybrat, jestli dělat hudbu která "k ničemu není" tím, že ji vyvěsím na internet a lidi ji budou poslouchat, ale já nebudu vystupovat, nebo můžu dělat tuhle hudbu, která "k ničemu není" a hrát ji v pokoji, kde ji nikdo neuslyšížebrák píše:Jako nikomu to neberu, když ho to baví. Jen že mě by sralo dělat nějakou takovoudle hudbu, která by "k ničemu nebyla"...armi píše:Nevím co je na takovýchto one man projektech nepochopitelného? Jde o realizaci vlastních myšlenek, pocitů...
moje hledisko, takhle to vidím já
Mě fascinuje pojem "hudba která je k ničemu"
myslíš, že když se hudba nehraje živě a nevyděláš na ní tunu peněz tak je k ničemu. Hudba je věc která nám dělá dobře a zlepšuje náladu... a to jestli ji udělá jeden člověk nebo 5 je úplně jedno. Ano, one man projekty nemají moc velkou šanci být hrány živě, ale koho to zajímá? Když se ta hudba lidem líbí tak si to klidně budou pouštět v pokoji z bandzonu a budou mít fajn pocit z toho, že se jim to líbí. Já osobně nemusím hudbu slyšet živě aby se mi líbila... závisí to opravdu více na její kvaltě než na počtu lidí, kteří ji tvoří
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- armi
- Kontaktovat uživatele:
Protože ji nikde nehodlám hrát na živo, tak to znamená, že je k ničemu? Pěkná blbost. I hudba, kterou by nikdo neposlouchal, měla svůj účel, třeba terapeutický pro autora... stejně jak někdo píše básně jen pro sebe, tak někdo skládá hudbu pro sebe...žebrák píše: Jako nikomu to neberu, když ho to baví. Jen že mě by sralo dělat nějakou takovoudle hudbu, která by "k ničemu nebyla"...
Umění není bezúčelné...
Já chodím na bandzone jenom kvůli jedinému OneMan projektu (že Darku
) a naopak zbytek mě vůbec nezajímá.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Jester píše:Já chodím na bandzone jenom kvůli jedinému OneMan projektu (že Darku) a naopak zbytek mě vůbec nezajímá.
taky možnost
já tam taky nijak ty kapely nelovím jako někdo (že, Armi
- armi
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, ať si každý na BZ vybere to, co se mu líbí. Nezáleží na tom jestli je to normální kapela nebo one man projekt...Jester píše:Já chodím na bandzone jenom kvůli jedinému OneMan projektu (že Darku) a naopak zbytek mě vůbec nezajímá.
P.S.
Když je možnost nacházet tam nové skupiny či jiné projekty tak proč ji nevyužít... Ale, že bych je přímo lovil, to ne Darku;)
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Chudák Buckethead. Když neberu album s hosty tak je to vlastně taky one-man projekt.rotten77 píše: Nemám rád tyhle one-man projekty.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
one man projekty chapu,zvlast u stylu jako klasika/ambient/ruzny experimenty je nekdy dost přinosne když to dela jeden clovek pac to dilo je potom uceleny.
a bandzone je pro one man projekty lepsí než pro kapely.kdyby nebyli servery jako bandzone tak one man projekty nemužou pomalu ani existovat
a bandzone je pro one man projekty lepsí než pro kapely.kdyby nebyli servery jako bandzone tak one man projekty nemužou pomalu ani existovat
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6