Marshall
Pravidla fóra
Re: Marshall
Koukám na demo k tý 50ce, a zkreslení pěkný, ale málo.... to radši za ty prachy risknout Bugeru nebo jcm900 z bazaru
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Samozřejmě se bavím o nové ceně, až se tyhle věci objeví na bazach tak to bude pecka... Neočekávám od toho zázraky, ale kdybych já si vybíral levný amp tak je to aspon super alternativa k valvekingům, bugerám, cratům a podobně.
to dlouhovlasac: kolik jsi za něho dával?
to dlouhovlasac: kolik jsi za něho dával?
-
dlouhovlasac
2 měsíce letních brigád
17 kapříků
Krize se dostavila i na Marshall mnodlouhovlasac píše:To je nářez... Vždyť ten za ten 50 wattovej je míň prachů, než já dal za 20 let starý osmikilčo. Že by se Marshall vydal cestou Bugery??
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Nepřipadá mi to jako uplně špatná strategie, ono dostat už opravdový marshall sound do téhle cenové hladiny je dobrý tah. Nic takového zatím není - dsl 401 doted nejlevnější celolampa od Jima stojí uplně za prd, řada haze je málo výkoná a taky imho zmršená vestavěnýma efektama. Nic levnějšího co má marshall sound na trhu prostě není. Tohle mi připadá jako plnohodnotný zesík za slušné peníze (má smyčku, dvoukanál, postačující výkon atd.), zvukově z ukázek nezní špatně, tak proč ne?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Latame, věříš, že to bude opravdový Marshall sound? Nevím, jsem k těmhle nízkoropočtovým ampům velkých firem poněkud skeptický, ale do tý doby, než se to do ČR dostane i fyzicky a někdo z nás si na to zahraje, se můžeme jen dohadovat, co to vlastně bude zač...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
haze se snazi bejt marshallstejsti nez marshall. je mi sympatictejsi nez DSL401 ale hraje dost nekonkretne a schovava, ikdyz ten zvuk je na jednu stranu prijemnej
snazi se to jit ve stopach starejch marshallu. na ten novej sjem taky zvedavej, docela jsem cumel jak sly jejich boxy s kvalitou dolu od ty doby co jsou delany v cine.
Imho to bude nejblíž marshall soundu ze všech zesáků v téhle cenové kategorii, podle ukázek si troufnu říct, že mnohem víc než třeba dsl 401. Ono právě nic charakterově podobného v té kategorii není. Samozřejmě to bude mít do plexiny a osmikila daleko, ale na druhuhou stranu (aspoň tím charekterem) určitě blíž, než jakákoli cenově srovnatelná konkurenceNero píše:Latame, věříš, že to bude opravdový Marshall sound? Nevím, jsem k těmhle nízkoropočtovým ampům velkých firem poněkud skeptický, ale do tý doby, než se to do ČR dostane i fyzicky a někdo z nás si na to zahraje, se můžeme jen dohadovat, co to vlastně bude zač...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Podle ukázek - ty bohužel nic neřeknou. Na YT ti může znít luxusně i Stagg
Jako věřím tomu, že to bude Marshallovské (kupodivu, když to staví oni), ale jestli tam bude opravdu všechno z toho zvuku, to nepoznáš jinak než naživo. Navíc zde pak je otázka spolehlivosti a kvality zpracování aparátu... Nějaký rozdíl oproti těm verzím za 20, 25 tisíc tam být musí...
Ale vše jsou jen dohady, než si na to někdo z nás zahraje, nic jiného nám nezbyde.
Ale vše jsou jen dohady, než si na to někdo z nás zahraje, nic jiného nám nezbyde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
http://www.youtube.com/watch?v=9CIquiya4Q4 par nastaveni se mi tam hodne libi.. akorat se vtech osmi kilech trochu ztracim -.- chtel bych dvoukanal, tim se odsuzuju jen na 2205 verzi? nebo se delaji i jine v dvoukanalu
-
dlouhovlasac
JCM 800:
2203 - 1 kanál, 100W
2204 - 1 kanál, 50W
2205 - 2 kanály, 50W
2210 - 2 kanály, 100W
2203 - 1 kanál, 100W
2204 - 1 kanál, 50W
2205 - 2 kanály, 50W
2210 - 2 kanály, 100W
a pritom je to tak jednoduche .) vidim, ze ty mas zrovna tu verzi co bych si pral.. vytahnes zni to, co je natom videu? .)
Ja mam marshalla AVTX 50w a budu to muset jeste necim dokrmit nakou tou krabou aby to mělo ještě lepší zvuk , neřikám že s tim nejsem spokojenej (co byste chtěli za 10k)
ale ten zkreslenej kanál se u tehlech komb stejně musí něčim dokrmit 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
-
dlouhovlasac
To je těžký říct... Já mám upravenou 2205 a tamta 2204 byla taky ještě upravená. Navíc já jsem si na tom našel zvuk, co se mi líbí a už jsem s tim extra nelaboroval. Taky mám ne zrovna nejlepší box a takovej metal nehraju. Ale zhruba něco v tom stylu to svede. Ale když mi to předváděl pan Faieraisel Na svá 412tce, tak to byl hodně velkej náser.bjjz píše:a pritom je to tak jednoduche .) vidim, ze ty mas zrovna tu verzi co bych si pral.. vytahnes zni to, co je natom videu? .)
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Nečetl jsem to tu před tím, ale nedávno když jsem byl v praze, tak jsem si tam zkoušel JVM 410H, Haze 15, JCM 800 a moje recenze
JVM 410H
První na co mě upozornili, bylo to, že je to strašně silný ... to jsem si také hned vyzkoušel.
Potom jsem začal cestovat kanálama ... z korekcema jsem si ani nepohrál, ale i tak to mělo moc parádní zvuk.
Na můj vkus až moc kanálů - při 6-strunách se standartním leděním jsou malé rozdíly mezi OD1 a OD2 (OD2 je prý spíše na 7-strunné a podladěné kytary).
Moc se mi líbí Presence a Resonance, 2x Master Volume, moc pěkný reverb, Smyčky: MIDI, seriová, paralelní.
Až bude nějaká koruna tak plánuju JVM 205H - myslím že 50W stačí a 2 kanály s 3 typy zvůků určitě.
Haze 15
Tak tenhle prcek mě překvapil.
Jelikož mi half-stack byl ke kolenům, tak zvuk to mělo silnej a pronikavej.
I když po zkoušení JVM se mi zdál slabý
. Byl takový zabasovaný, moc se mi nelíbil společný Equalizér ... to já na aparátech nemám rád. Trochu mě překvapilo, že tam je jen tlačítko Power ... žádne StandBy ... ale lampy tam nejspíš byly ... protože aparát se rozehrál až po chvíli ... pokud bych ho chtěl, tak jedině možná do zkušebny a na doma do garáže, jen tak když si chci drnknout a chci cejtit lampy ... ale používat ho na podiu by se mi asi moc nelíbilo, pokuď mi de o zvuk.
JCM 800
Přiznám se, že já jsem si ho zkoušel prvně. Myslím, že tu není co vysvětlovat ... je prostě paradní, docela mě překvapilo že rovné korekce a plnej preamp na full stacku znějí skoro stejně jako zvuk kabátů na novém DVD z Vypichu.
Skrátka to je pan aparát ... nadávejte si jak chcete, mě se líbí. Ale myslím, že pro moje učely (více zvuků) bude vhodnější JVM.
Omlouvám se za gramatické chyby - nejsem žádný velký češtinář.
Jsou to moje osobní názory, s korekcema aparátu jsem nehýbal (kromě Haze 15) ... zkoušeno v Music City v Praze
JVM 410H
První na co mě upozornili, bylo to, že je to strašně silný ... to jsem si také hned vyzkoušel.
Potom jsem začal cestovat kanálama ... z korekcema jsem si ani nepohrál, ale i tak to mělo moc parádní zvuk.
Na můj vkus až moc kanálů - při 6-strunách se standartním leděním jsou malé rozdíly mezi OD1 a OD2 (OD2 je prý spíše na 7-strunné a podladěné kytary).
Moc se mi líbí Presence a Resonance, 2x Master Volume, moc pěkný reverb, Smyčky: MIDI, seriová, paralelní.
Až bude nějaká koruna tak plánuju JVM 205H - myslím že 50W stačí a 2 kanály s 3 typy zvůků určitě.
Haze 15
Tak tenhle prcek mě překvapil.
Jelikož mi half-stack byl ke kolenům, tak zvuk to mělo silnej a pronikavej.
I když po zkoušení JVM se mi zdál slabý
JCM 800
Přiznám se, že já jsem si ho zkoušel prvně. Myslím, že tu není co vysvětlovat ... je prostě paradní, docela mě překvapilo že rovné korekce a plnej preamp na full stacku znějí skoro stejně jako zvuk kabátů na novém DVD z Vypichu.
Skrátka to je pan aparát ... nadávejte si jak chcete, mě se líbí. Ale myslím, že pro moje učely (více zvuků) bude vhodnější JVM.
Omlouvám se za gramatické chyby - nejsem žádný velký češtinář.
Jsou to moje osobní názory, s korekcema aparátu jsem nehýbal (kromě Haze 15) ... zkoušeno v Music City v Praze
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
-
negativecreep
tak koukám že Marshall nám chystá nějakou novinku http://www.marshallamps.com/
Představí ji na Nammu, nikdo o tom asi nic bližšího nevíte co?
Zajímavej je ten potenciometr preamp
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Něco, co bude nejspíš narvaný fůrou elektroniky, doufám že aspoň lampáč, protože třeba JVM se vydařilo (podle mě)negativecreep píše:tak koukám že Marshall nám chystá nějakou novinku http://www.marshallamps.com/
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
-
negativecreep
No jsme zvědavej , protoze JVM mě svoji koncepcí je hodně sympatická.
JMD -D jako digitalní? Podle rozhovorů se Jim asi do digitalu moc nepohrne, A JCM ,JVM , vždy byly lampový serie, a nakonec pro mě za mě at v tom je třeba nas..no , když bude zvuk vybornej,zatim jsem ale k digitalu pesimista ,no nechme se prekvapit
JMD -D jako digitalní? Podle rozhovorů se Jim asi do digitalu moc nepohrne, A JCM ,JVM , vždy byly lampový serie, a nakonec pro mě za mě at v tom je třeba nas..no , když bude zvuk vybornej,zatim jsem ale k digitalu pesimista ,no nechme se prekvapit
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Já se držím názoru že nejlepší série je JVM a JCM800 - protože sem zkoušel hodně marshallu a ani jeden kromě JVM a JCM 800 se mi nelíbily - i DSL/TSL ... ještě sem nezkoušel hendrixovský - ale ty jsou stejně ve vysoký cennový relacinegativecreep píše:No jsme zvědavej , protoze JVM mě svoji koncepcí je hodně sympatická.
Co jsem našel na netu, tak JMD má prý bejt digitální modelingovej preamp do lampovýho konce..