Les Paul se šroubovaným krkem?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
FAxPR

Les Paul se šroubovaným krkem?

Příspěvek od FAxPR »

Ahoj!
Projížděl jsem stránky firmy Fokus a padl mi do oka jejich Les Paul, ale má šroubovaný krk. Chtěl jsem se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti, jestli to pořád zní jako LP nebo raději, když LP tak přišetřit na ty s lepeným krkem? Cokoliv vás v této souvislosti napadne pište :D
Díky moc
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Les Paul se šroubovaným krkem?

Příspěvek od Fade »

Prisetrit. LP bez lepeneho krku neni LP. Stejne jako se to probiralo ve vedlejsim topicu o Epi LP100, ktera ma sroubovany krk a olsove drevo...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Mě k tomu napadá:

1.Les Paul se šroubovaným krkem není Les Paul.
2.Nástroje Fokus v mém okolí dopadly vždy stejně - díky velkohubé reklamě si je dost lidí nakoupilo ( a dokonce se kvůli tomu zbavili relativně dobrých nástrojů ) , aby se jich po krátkém čase zbavovali.

Pamatuji si, jak za mnou jeden zblblý rocker přišel s Jazzbassem Fokus, prý je vyroben tak, aby hrál jako originál Fender. Zahrál si na mého Jazzbasse a šel rovnou do bazaru. A to kvůli němu prodal japonskou Arii Pro.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
shmootik

Příspěvek od shmootik »

záleží co si představuješ pod "hrát jako lespaul", možná bych si dovolil i takovou aroganci že to bude hrát víc jako lespaul než gibsoní raw power serie (pro neznalé: rawpower serie má celojavorový těla). fokusy stejně jako všechny kytary jsou kus vod kusu... ber to tak že to je v korei vyrobený, čiliž by to co do rozptylu kvality mělo bejt trochu lepší než v číně vyrobený současný epiphony, ale furt to chce hodně přebírat.

druhá věc je že fokusí snímače jsou dramaticky jiný než gibsoní (osobní zkušenost, ve stejnym fokus LP) => ikdyž se ti povede vybrat dobře rostlej a zpracovanej fokus, tak se stock snímačema to bude mít hodně jinej zvuk než gibson, nemluvě o tom že skoro všechny současný gibsoní LP jsou chambered (dutý).

zase z jinýho úhlu pohledu mam fokus LP a SG a po pár úpravách jsem s nima velmi spokojen, ale je fakt že jsou kupovaný před delší dobou takže nejsou uplně relevantnim obrazem o současný produkci.

nejlíp uděláš když naběhneš do obchodu a budeš zkoušet zkoušet ukoušet
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Mám už pár let fokus explorer a taky jsem spokojen (dokonce i ty stock snímače v něm byly solidní od gb brothers - měly rozpojení na singly a dokonce i stínění!). Krk se neohnul.... ani žádná jiná výrobní chyba se nezdá být znatelná. Po výměně snímačů a menších designových úpravách i dobře vypadá. Kdyžtak koukni na bandzone co mám v popisu. Mám na profilu pár fotek.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

jenom pro upřesnění, já jsem stock snímače na fokusech měnil jenom z toho důvodu, že jsem chtěl něco eště silnějsího a to až po několika rokách co jsem s těma fokusíma vesměs spokojene fungoval. v předchozim přízpěvku jsem měl na mysli konkrétně že 490R + 498T maj daleko ostřejší a vejškovější charakter (krom toho že jsou silnější) než ty G&B co jsou ve fokusech.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Nebo vem Bacha LP, hrál jsem na jednoho s lepeným krkem a nechtěl jsem ho dát z ruky. A to ho kamarád sehnal z bazaru za hodně směšnou cenu...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zacatecnik to nepozna, nenarocnemu to nevadi, narocny si priplati klidne 10-20x tolik. S lidma to je podobny, co clovek, to jinej "material a funkcnost"... sroubovany Fokus LP jsem v ruce drzel, a nemel jsem ten pocit, ze bych si po chvili rekl: "to prece neni vubec LP". Jenze prevladl dobry dojem, ze to hraje dobre, elektronika slouzi, i ty snimace by pro zacatek postacily... v tu chvili je mi pak jedno, zda to splnuje LP "parametry".
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Shodou okolností mám doma 35 let starou japonku se šroubovaným krkem a téměř nového českého BaCHa s krkem lepeným - v obou jsem postupně použil snímače Gibson 498T/490R a můžu prohlásit (byť jako naprostý začátečník), že ten vliv krku na rozdíl ve zvuku je pro mě neznatelný (sustain mají dobrý obě).

Mnohem více se IMHO projevuje nevyzrálost dřeva u BaCHa, ale výsledný zvuk stejně ze dvou třetin dělají snímače a v tom zbytku až tak dramatický rozdíl není... Je ale pravda, že na Rolandu MicroCube taky nepoznám úplně všechno, že? Na pódium se nikdy nechystám, takže pro mé potřeby šroubovaný krk nepovažuju za překážku - maximálně za nějaké porušení tradice vůči originálu, ale koho to u mě doma zajímá... :P
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

To je jako kupovat kopii BMW z číny...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Kdyz by dobre fungovala a jezdila, tak proc ne? ;)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Fade píše:Kdyz by dobre fungovala a jezdila, tak proc ne? ;)
Protoze ma sroubovany krk a ne lepeny (a taky ma na krytce vyztuhy krku tri a ne dva sroubky!!).
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ještě by měla (ta kopie) dobře brzdit a osádka by měla mít šanci přežít při havárii.

No nic, když někdo chce zvuk jako Gibson, bude si muset pořídit Gibson.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Samozrejme, ze z toho nepoleze "Gibson" zvuk, ale to neznamena, ze je to spatne. Zazil jsem kytary, ktere staly 5 tisic a hraly jak vino. Moc jich sice nebylo, ale daji se najit.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Já myslím, že za tyhle peníze je to úplně šuma fuck. :wink:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

...EDGE... píše:(a taky ma na krytce vyztuhy krku tri a ne dva sroubky!!).
tomu řikam opravdu podstatnej parametr :roll:
pavel2 píše:No nic, když někdo chce zvuk jako Gibson, bude si muset pořídit Gibson.
naskýtá se otázka jestli má správnou představu o zvuku jako gibson a jestli ten zvuk současný kytary s tim logem poskytujou všechny.
micafica

Příspěvek od micafica »

Rozhodně bych do takového podivného řešení nešel a vůbec ne do Fokus. Na trhu je spousta kvalitnějších nástrojů a nestojí tak mnoho peněz, resp. bych se poohlédl po bazaru ..
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
FAxPR

Příspěvek od FAxPR »

Díky za příspěvky! :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“