Kombo do paneláku?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Teorge

Re: Kombo do paneláku?

Příspěvek od Teorge »

U HT-5 by to byl za ty peníze naprostý luxus :)

EDIT: ještě k tomu JVM 410C ještě se bojím, jestli tam strýček marshall nedal tolik "seretěpiček" aby to lákalo lidi :) protože jako lákadlo to funguje
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Moje prozatimní zkušenost: čím méně knoflíků, tím méně se dá ten zvuk dokurvit. Takže teď nemám na čistém korekce a vůbec mi nechybí. No a pro změnu na zkresleném jsou všechny na nule (uprostřed) - poťáky na kytaře, přepínač snímačů, volume a poloha pravé ruky a barev máš hafo.
Jinak tě ale samozřejmě chápu, člověk má pocit, že když do toho vrazí tolik peněz, tak by to aspoň na počtu poťáků mělo být vidět.
P.S. Teda rozpětí pro kombo na doma od 5 W do 120 W, klobouk dolů.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Domu a do garaze staci lampovych 5 - 30W... jde o to, k jakemu ucelu se zesilovac kupuje. Do panelaku je i 5W docela hodne.
A ten vyber spis na me pusobi jako bud pokus o frajerinu (mimo aparaty, ktere maji mene nez 45W) nebo maly prehled o tom, co skutecne znamena hlasitost i aparatu co maji vice jak 30W. 45W az 120W je uz na koncerty, saly, haly, kulturaky - tam ty zesaky proste patri.
Samozrejme i 120W muze mit clovek doma, ale s volume nepujde vic nez pres 0,1 z 10. Jakmile pootocis o dalsi milimetr u hlasitosti, tak ti zvuk exploduje a ani to nevytavis, zvuk si neuzijes, protoze to bude takovej napor, ze bud ohluchnes nebo to brzy vypnes. Budes nucenej stahnout i hlasitost na kytare a to pro radu lidi neni jaksi vono, ze...

Nehraju metal, nehraju tvrdy hardrock, spise bigbeat, rokec, blues, alternativu, ale vzdy jsem si ve zkusebne vystacil se svou 15W lampou. Kolega kytarista ma Laney LC 30W a v pohode jsme se domluvili na kompromisu. Basak ma dokonce i 100W Marshalla, sec trandakovy, tak i tohle se da ohlidat. Bubenik neni reznik. Je to hlavne o nastaveni EQ, rozmisteni zesilovacu v mistnosti i kytarach...

O tom, jak clovek uvazuje, pokud se jedna o penize, to radeji bych ani tady nerozvadel. ;)

Doporucuju, ten seznam hodit za hlavu a zkusit hledat znovu. Blackstarem 5W muzes zacit a treba nejakym Orange Rocker 30 muzes prestat, v tomto rozmezi je fakt hodne dobrych aparatu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

100W nadoma opravdu nee, muj Blackmore jen bzuci a zacne opravdu hrat az od hlasitosti, ktera by v panelaku uz mohla byt rusiva. A opravdu jde o pootoceni o stupne nebo mozna sekundy... Takto jedine s brzdou, ale to se pak zas zbytecne prodrazi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Teorge píše:Jinak tě ale samozřejmě chápu, člověk má pocit, že když do toho vrazí tolik peněz, tak by to aspoň na počtu poťáků mělo být vidět.
Njn člověk akorát srovnává, co za ty peníze od koho může koupit.
Teorge píše:P.S. Teda rozpětí pro kombo na doma od 5 W do 120 W, klobouk dolů.
No naivně jsem doufal, že mi třeba někdo napíše, že tam je něco jako u Dynamic Power Reduction, který akorát u toho výrobku nepíšou a tak, že ten výkon půjde snížit.
wikxzen píše:A ten vyber spis na me pusobi jako bud pokus o frajerinu (mimo aparaty, ktere maji mene nez 45W) nebo maly prehled o tom, co skutecne znamena hlasitost i aparatu co maji vice jak 30W. 45W az 120W je uz na koncerty, saly, haly, kulturaky - tam ty zesaky proste patri.
O frajeřinu mi nejde stejně ani neznám nikoho, kdo by se zajímal o hraní. Vybral jsem prostě komba, které mě zaujali, ale jak jsem u těch vícewattových psal, zaráží mě tam výkon - škoda že nemají redukci výkonu nebo je nedělají s menším výkonem :(
baaaaaac

Příspěvek od baaaaaac »

CUBE-30X - muzu doporucit
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud máš tolik peněz, tak nevím, co řešíš - na doma si kup HT-5 a až budeš potřebovat něco do zkušebny, tak si kup něco, co patří do zkušebny. Nemá smysl dělat kompromisy ani jedním směrem, když si to můžeš dovolit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Asi jo, no ale později, až budu moct využít silnější aparát, tak budu splácet hypotéku a už nepůjde jen tak rychle našetřit jako teď.

I když mě láká ten Serie 45 :-D Z anglie by mě vyšel o 10k levněji i s poštovným, než všude, co jsem našel na shopech z ČR.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Doma si ho dost možná neužiješ tak, jak by se ti líbilo. To do kalkulací započítej.

(a hlavně nadoma je takovýho aparátu škoda, to prostě chce vytáhnout do zkušebny)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Myslíš, že se sníženým výkonem na 4,5W to hraje špatně?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zas ono je to tezko, kdyz uz na to nekdo ma nachystane ty prachy, tak proc se nejak omezovat...

ja jsem taky poridil maleho 4w voxika, abych nelikvidoval 9 lamp v ac30 pri tichem hrani... a stejne hraju na tu ac30, protoze je to proste i pri te pidihlasitosti lepsi a melou ac4 zaponam jen kdyz hraju opravdu tak asi na urovni (a nebo pod urovni) hlasitosti akustiky.

takze pokud na to jsou prachy, tak hura do vetsiho aparatu... stack se 100w hlavou je asi zbytecnost, ale nejake dospelejsi kombicko je myslim ok...

ja bych osobne uz ted pod 15w s 12 reprem (a nebo 2x10) nesel ani na to nejtissi domaci hrani. pokud se teda bavime o tom, ze bude mit clovek jen jeden aparat.

ten blackstar s1-45 bych klidne zkusil... a nebo orange rocker 30. skvele to kombo. vybiram zamerne dvoukanaly... to asi bude dotycny chtit
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Teorge píše:Myslíš, že se sníženým výkonem na 4,5W to hraje špatně?
Nehrál jsem, nemůžu posoudit. Ale spíš bych počítal s tím, že ten zvuk to nějak zmrší...

Qwere, mám teď doma F-50, tak vím, na co narážíš. Samozřejmě, že se na to dá hrát a lze mít dost dobrý zvuk (obzvlášť když mám teď attenuator), ale... Pokaždý, když mesu vytáhnu někam, kde to můžu trochu osolit, tak si říkám, že to najednou hraje parádně a že je prostě škoda to krotit. A hlavně - ty nervy s nastavováním masteru, to je děs - o desetinu mm jidne a už ti ulítne hlava :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No nic nechám si to ještě nějakou dobu projít hlavou ať neudělám zase nějakou ukvapenou objednávku a pak toho litoval.

EDIT: kdyby měl někdo pls nějaké zkušenosti s tím snižováním výkonu a kvalitou zvuku u Blackstar nebo i jiných značek, pls dejte mi vědět vaše postřehy
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Teorge píše: EDIT: kdyby měl někdo pls nějaké zkušenosti s tím snižováním výkonu a kvalitou zvuku u Blackstar nebo i jiných značek, pls dejte mi vědět vaše postřehy
S brzdou má zkušenosti Nero a qwer (a další), stačí hledat. S BlackStar (ale Artisan) opět qwer (rovněž stačí hledat).
BTW qwer nabízí na bazaru Voxe AC30, to není rozhodně špatné kombo.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jo promiň, já totiž nevěděl jak se to jmenuje :)

No na blackstar o tom píšou tohle (ale beru to zatím jako reklamní popis)

DPR (Dynamic Power Reduction)

The DPR system allows you to vary the amplifier output down to 10% of its rated power without any loss in tone or valve reliability. Pure valve output distortion and compression at any volume – a dream come true.

Jdu hledat nějaké recenze, nebo videa.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak to je jasne, ze jakmile dostane zesik prostor pro to, aby ukazal, co v nem je a nemusi se dusit, tak je to jine kafe... ale zase bych se na to podival i z jine stranky.

ja uz nadoma zkusil vsechno mozne... od modelingovych kombicek alá valvetronix od voxe pres par malych lampicek at uz to byl blackheart 5w a nebo ted vox 4w az po vox ac15 nebo blackstar artisan 15 a tak nejak jsem prisel na to, ze cim je aparat "dospelejsi", tim proste hraje lip... a na watech az tak nezalezi. spis zalezi na konkretnim modelu a jeho chovani.

velice dobre zkusenosti mam treba s tim orange rocker, coz je 2x EL34 lampa 30w v rezimu hot AB (propaganda tvrdi, ze je to acko, stejna falesna propaganda, jako treba u voxe - no to je jedno, na tom asi nezalezi) - to je opravdu asi prvni lampove kombo, se kterym jsem si zahral doma jak cisty, tak zkresleny zvuk a byl jsem z toho nadsen pri jakekoli hlasitosti. samozrejme, ze je zvuk pri tichem hrani horsi, nez pri poradnem ohuleni aparatu... ale i pri tom tichem hrani ten orange zvukove smetl na cisty i zkresleny zvuk vsechny ty levne 5w lampicky.

kdyz s tim orangem srovnam treba tu ac4tv, coz je podle me asi nejpovedenejsi maly lampacek, co se mi objevil doma... pokud ac4 dam na ten rezim 0,25w a dam ji naplno, aby to kreslilo, tak je to myslim zrovna tak na hrane unosnosti bytoveho hrani... a to se ted bavime o 0,25w - rezim 4w je pak tak hlasity, ze kdybych si takhle v byte vyhraval, tak me sousedi vynesou v zubech. navic je to jednokanal - takze si clovek musi vybrat, jestli zrovna pojede cisty a nebo zkresleny (ktery je navic oprati tomu orange jak nebe a dudy), muze sice neco pachat s volume na kytare, ale ne kazdy je priznivcem tady toho otaceni potaku.

tyhle male kombicka jsou proste hodne o kompromisu... navic to ani pri idealne otevrenem konci nehraje tak dobre, jako dospely, ikdyz priduseny aparat. proste je porad poznat, ze je to takova hracicka... nevim, proc tomu tak je, myslim si, ze vinu nesou hlavne pouzite soucastky, ktere u techto malych aparatku nejsou asi zrovna nejlepsi, dale male a levne repro. treba artisan 15 od blackstar uz neznel jako hracicka, ale asi nikdo nechce davat za 5w class A kombicko (pri prepnuti do single ended) 40 tisic, aby mel dobry jednoduchy a "maly" hrajici aparatek... zkresleni tady tech single ended class A zesiku je navic hodne specificke a myslim, ze malokdo to zkresleni zrovna miluje.

problem je, ze vsechny tady ty male ackove lampy jsou si hodne podobne a zadne inovace se zatim nekonaji - jsou to jednokanaly, vetsinou bez master volume, reprak 8 a nebo 10 palcu... jedina vyjimka je blackstar ht-5, to ale podle me neni plnohodnotny lampovy zesilovac, je to spis takova krabicka od blackstar udelana jako kombo. pokud tedy chce clovek plnohodnotny lampovy dvoukanal, tak stejne musi sahnout po vyssich watazich, kde vetsinou tech 30-40w byva to nabizene minimum...

pokud bych ja mel nejakych 30t. na kombicko, tak tech 30 klacku proste utratim a nejakyma malyma potvurkama za 5-10t. se proste vubec zabyvat nebudu :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kdybych měl 30 klacků, tak to vyřeším nějakým bazarovým lampáčkem s výkonem kolem 20 Wattů - pro mě by jasná volba byla Mesa Subway Blues, Rocket případně Studio 22 - optimálně v hardwoodu, když už bych si to mohl dovolit :P

Teorge - kdybys měl dotazy na klasické attenuatory, tak mám doma THD HotPlate. Takže se klidně ptej...

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No tak v těch Blackstarech mají prý tu brzdu řešenou jinak:

"Unlike other manufacturers' power reduction features, ours doesn't sit between the valves and the loudspeakers," explains Blackstar's Bruce Keir. "A lot of the magic in a great amp happens in that chain from output valve to transformer to loudspeaker and you mess with it at your sonic peril.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já to vím, co tam píšou - ale všichni výrobci jakýchkoli brzd píšou, že ta jejich pracuje jinak, než konkurenčí, a že je to určitě lepší protože bla bla bla...

Docela by mě zajímalo, jak to tedy mají řešené. Jestli tu brzdu mají mezi preampem a powerampem, tak nevím no. To je pak to samý, jak kdybys něco takovéhleho do FX loopu
http://cgi.ebay.com/METAL-GUITAR-ATTENU ... 2557470f24

Prostě další volume a nevěřím, že to bude nějak výrazně "konzervovat" kvality tónu...

PetrPeter 1975 - 2008
lunchie

Příspěvek od lunchie »

egnater to ma reseny variablinim snizovanim B+ napeti na elektronky a myslim, ze jde az na 30V.

Samozrejme, cim mensi napeti na elektronkach, tim to ma mensi headroom na cistej zvuk a taky to ztraci takovej ten crisp ...

tady tipek udelal neco podobneho do plexi lead - ma tam i ukazky na ruzny nastaveni ...
http://www.bluetone.fi/21
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“