Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od Dark Axel »

jen pro pořádek hlásím, že jse mvyzkoušel všechno, čili i mít aparát a adaptéry v jedné zásuvce :-) stále to brumělo, nyní nic
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Takze kdyz budu mit adapter pro vsechny krabicky zapojen v zasuvce spolecne s aparatem, tak je vse ok? To by pak melo byt i s jednotlivejma adapterama ne...Pak nechapu proc teda Darkovi jednotlivy brumely a ted ne...hm
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Mylann píše:Takze kdyz budu mit adapter pro vsechny krabicky zapojen v zasuvce spolecne s aparatem, tak je vse ok? To by pak melo byt i s jednotlivejma adapterama ne...Pak nechapu proc teda Darkovi jednotlivy brumely a ted ne...hm
nemělo.... vždycky tam je nějaký odpor a tím i jinej potenciál. Pak můžeš mít jednu zem na jednom efektu třeba +0.5V nad zemí na druhý efektu a už ti kabelem běhaj elektrony který nemaj.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Zlaty slova. To ze je na zemi 0 je teoreticka berlicka. Kdyz mas krabicky nasazeny na jednom zdroji, smycka setvori pres jednotlivy napajeni a kostry krabicek. Nekdy to brumi, nekdy ne.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Amid

Příspěvek od Amid »

hhe,vy se máte :mrgreen: ,já mám prd, respektive efekty na kombu line 6 spider 15watt,co stoji za prd :mrgreen: , o krabce uvažuju. asi si pořídím boss MT 2 nebo MC 2
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Amid píše:hhe,vy se máte :mrgreen: ,já mám prd, respektive efekty na kombu line 6 spider 15watt,co stoji za prd :mrgreen: , o krabce uvažuju. asi si pořídím boss MT 2 nebo MC 2
Nemyslím, že si přilepšíš na zvuku. Analogový efekt+ digitální zesilovač... to je ... ee [alespoň Guvnor a pár dalších zkreslováků se neměl rád s Voxem Valvetronixem]
boogie man

Příspěvek od boogie man »

...mno, já mám jenom kvákadlo od VOXe " V847". Kde je + a kde - nevím , protože do toho rvu 9V baterky. Vydrží mi tak cca 90 hod hraní. Adaptéry už nepoužívám...čtyři už jsem ztratil. A tím můj majetek končí. Ještě přemýšlím, že bych pořídil od Boss ladičku TU-2, protože nejsem "sluchař" a při tom bengálu na pódiu naladit kytaru je pro mě peklo. Jenomže to je další krabice na zemi...a další kabely po kterých bych šlapal. Zkrátka ještě nevim
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Po kabelu mezi kvakadlem a ladickou bys tezko slapal, tam kazdej normalni clovek pouzije 15cm propojku, nebo i kratsi :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

tak tak... ledaže bys ji chtěl mít separátně (mimo signálovou cestu)... třeba ve smyčce... pak by tam "pár" kabelů přibylo...
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
boogie man

Příspěvek od boogie man »

to je jasný. Jen jsem chtěl říct, že čim míň toho mám na zemi tím líp pro mě. Minulý týden jsem na ebay sehnal přepínač na MB Mark III Rythm I-Rythm II. A to už mám jeden Clean-Lead. Takže to sou s kvákadlem celkem 3 krabice. S ladičkou 4. Já moc nehraju na velkejch prostorech :D
duri

Příspěvek od duri »

Tady je tabulka adaptérů pro efekty, potažmo pedalboardy...

http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/power/psu.htm
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
obiprimopt

Příspěvek od obiprimopt »

Zdravim, mám jednoduchý dotaz mám krabičky od BOSS- MT-2 Metal zone a GE-7 Ekvalizér, u nich je napsáno, že napájení má být: Zdroj napájení: DC 9 V: baterie (6F22/ 9 V), AC Adaptér (řady PSA: volitelný) a nyní si chci koupit od pana Smrčky, jeho krabičku Multi Power Suply pro napájeni 4 efektů. U něj je na stránkách napsáno, že je to pro pro zdroje 4×10V/100mA. Chtěl bych se tedy zeptat jestli jeho napájení těch 10V je vhodné pro tyhle krabky s 9V napájením (asi je to hodně blbej dotaz, ale já těmhle věcem s energií vůbec nerozumím). Dík za odpověď :) .
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

když se podíváš na jeho stránky, je tam vše hezky vysvětleno

jde vpodstatě o to, že nové 9V baterie ve skutečnosti dávají více než 9V, blíží se to téměř 10V, kdežto běžné 9V adaptéry dávají trochu méně. kvůli efektu odpovídajícímu nové baterii proto smrčka dělá 10V napájení

čili z toho vyplývá, že ničemu neublížíš :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
duri

Příspěvek od duri »

Dark Axel píše:čili z toho vyplývá, že ničemu neublížíš :-)
Tak tak! Pravdu má Dark Axel, já osobně mohu potvrdit, mám v pedalboardu zdroj Smrčkaeffects, za ty peníze vynikající "krabička" s galvanicky oddělenými zdroji (já mám 8x 10V).
omega

Příspěvek od omega »

Ono těch 10V tam bývá při provozu na prázdno/bez zátěže/ minus úbytek na diodě rovná se cca 9.8V minus zátěž a máš to akorát v toleranci.Důležitější věc je samostatné vinutí trafa pro napájení jednotlivých větví adapteru,odbouráš zemní smyčky rovná se mínus šum a síťový brum a o ten u síťového napájení krabiček jde.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Tak mi prave prisel ten kufr od Kinsmana. Myslim, že pro mé účely naprosto dostačující, a za ty peníze...

obrázky tady
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
micafica

Příspěvek od micafica »

Na klasický krabičky včetně wah používám Smrčku, Multi Power Suply pro napájeni 8 efektů 8×10V/100mA. Bouhužel DD20 od Bosse má větší nárok na šťávu, takže tam mám AC Adaptér (řady PSA: 300mA). Zdroj od p. Smrčky musím moc pochválit - zbavil jsem se absolutně jakýchkoliv ruchů a brumů. V případě, že používáte podobný digitální žrout, tak to umí také vyřešit v jeho MPS, ale je to třeba dohodnout předem ...
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
duri

Příspěvek od duri »

Gobak píše:Tak mi prave prisel ten kufr od Kinsmana. Myslim, že pro mé účely naprosto dostačující, a za ty peníze...
Já ho mám taky...

http://img441.imageshack.us/img441/2641/p1020887.jpg
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Gobak píše:Tak mi prave prisel ten kufr od Kinsmana. Myslim, že pro mé účely naprosto dostačující, a za ty peníze...
Kdo, nebo co je to Kinsman? :-)
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Tohle. Viko je vylepene tou chlupatou pulkou sucheho zipu a v baleni je asi metr te ostnate pulky, samolepici. Fakt jsem spokojeny.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“