Jak nahrát basu do PC?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Fizzy

Jak nahrát basu do PC?

Příspěvek od Fizzy »

Dobrý den,

nevím, zda-li jsem toto téma správně zařadil...

Chtěl bych se zeptat, jak mám nahrát basu do pc? Zatím jsem nahrával tak, že jsem dal před kombo mikrofón od pc a nahrál to přes "záznam zvuku" :D Já vím, je to hrůza...
Chtěl bych basu nahrát tak, že by se nějak propojila s pc, aby tam nebyl tolik šum, větší kvalita apod. Však víte.. Slyšel jsem, že se koupí ňáká redukce 3,5mm jack, ten co je do sluchátek a... dál už nevím...
Mám klasickej noťas a zatím do toho nechci nějak investovat. Nejdřív vyzkoušet, a pak se uvidí.

Budu vděčný za všechny odpovědi...
Díky.
trauntnberg

Re: Jak nahrát basu do PC?

Příspěvek od trauntnberg »

jo,koupis si redukci z jacku 6,3 na 3,5. Nejlepe mono. a pak to zapojis do mikrofonniho vstupu na zvukovce a nastavis uroven. a to je vsecko. a zaznam zvuku nahrava v dost nizke kvalite, doporucim treba Audacity - zadarmo
Fizzy

Příspěvek od Fizzy »

trauntnberg píše:jo,koupis si redukci z jacku 6,3 na 3,5. Nejlepe mono. a pak to zapojis do mikrofonniho vstupu na zvukovce a nastavis uroven. a to je vsecko. a zaznam zvuku nahrava v dost nizke kvalite, doporucim treba Audacity - zadarmo
A jak se to udělá s el. kytarou? Bude to mít přece zvuk akustiky, né?
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Fizzy píše:
A jak se to udělá s el. kytarou? Bude to mít přece zvuk akustiky, né?
Zvuk, který tlačíš do PC musí mít linkovou úroveň -> DI výstup z komba/ výstup z efektu, a pokud budeš mít clean chanel, tak z kytary poleze čistý, pokud budeš mít efekt, tak zvuk efektu.
Když bys měl aktivní elektroniku - preamp v kytaře - a zapojil přímo do PC, tak by to možná něco nahrálo, ale pořád by to byl dost slabý signál a po zesílení by tam byl opět šum.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja jsem to kdysi nahraval pres Behringer GDI-21 a zvukove docela slusny.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Ještě jsem to nezkoušel, ale šla by nahrát basa do PC nějak přes ten muj ZOOM ?
Myslíte že by to šlo takhle: Basa - Zoom - z výstupu ze Zoomu - kabel - mikrofoní vstup v notebooku - audacity ? Nechci poladit notbůk :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Pepe píše:Ještě jsem to nezkoušel, ale šla by nahrát basa do PC nějak přes ten muj ZOOM ?
Myslíte že by to šlo takhle: Basa - Zoom - z výstupu ze Zoomu - kabel - mikrofoní vstup v notebooku - audacity ? Nechci poladit notbůk :wink:
má to LINE OUT, takže proč ne... akorát přizpůsobit vstup v notebooku, aby nebyl přebuřený.
Ten ZOOM má taky sluchátkový výstup, tak možná i z toho sluchátkového by se to dalo tahat (je STEREO)- je jen otázka jak moc citlivý bude mikrofonní vstup na notebooku...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Pepe píše:Ještě jsem to nezkoušel, ale šla by nahrát basa do PC nějak přes ten muj ZOOM ?
Já tak dřív nahrával (kytaru), akorát, jak už se tu píše to nezapojuj do Mic, ale Line-in
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

rotten77 píše:
Já tak dřív nahrával (kytaru), akorát, jak už se tu píše to nezapojuj do Mic, ale Line-in
Bohužel muj noťas Lina in nemá :cry: :? Budu to muset vyzkoušet přes MIC vstup nebo pak přes tátovo stolní komp, kam ale nerad chodim. :)
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Pepe píše:Bohužel muj noťas Lina in nemá :cry: :? Budu to muset vyzkoušet přes MIC vstup nebo pak přes tátovo stolní komp, kam ale nerad chodim. :)
V tom případě ale na Mic vstupu vypni takovej ten booster (někde v nastavení zvuku) a asi to bude chtít i hodně snížit hlasitost nahrávání (taky v nastavení zvuku).
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Mám obavu, že se ti to přes mikrofoní vstup moc nepodaří. Bude se to hodně přebuzovat... Nech si od ježíška dát pořádnou zvukovku na USB a budeš v pohodě. Nějaký M-audio Fast track apod.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já nahrávám třeba přes můj BOSS GT-10B a do PC to tlačím přes USB, kvalita je hodně dobrá :) Jo a nahrávám v FL Studiu (přes EDISON VST)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Přesunuto do správné sekce. :)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
torst

Příspěvek od torst »

Pro sejmutí basového boxu 4x10 je lepší Shure 57 nebo kondík AKG?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kondík AKG je dost široký pojem :-D ale v téhle obecné rovině bych nevolil ani jednu z možností. Osobně bych použil svůj M88 TG (Beyerdynamic).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nedokážu si představit, že by někdo v tomto případě šel po tak vysokých frekvencích, že by to chtělo kondík. To by muselo být opravdu něco extra.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno...nejde tu až tak o vysoké frekvence (kondík vs dynamika), ale o ten zvukový projev celkově. Každopádně Shure má ohledně SM57 a basového aparátu nějaká doporučení na svých stránkách. U AKG pořád nevíme typ, který by mohl být ve hře ;-)

P.

torst

Příspěvek od torst »

pavlii: díky za odkaz a všem za reakce. Kondík je AKG Perception 220.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo. Když tak na to koukám, tak ...... bych to potřeboval vyzkoušet :-D neb osobně neznám ani jeden z nich. Podle charakteristiky by P220 mohl dát (bez roll-offu) poněkud plnější basy, ale zase zdvih i SM57 by mohl dát poněkud víc prezence, ale tady už to taky bude záležet na stylu hry a té basové lince. V téhle části se ta charka podobá tomu Beyerdynamicu, který ale zase nemá takový spád dolů na těch nízkých frekvencích.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“