Hlava + box na metal za cca. 18tis.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
xaero

Hlava + box na metal za cca. 18tis.

Příspěvek od xaero »

Ahoj, už delší dobu se rozhoduju jaký zesilovač si vybrat.

Rozhoduju se mezi Randall RH50T 50W, RH150DG3 150W a Peavey ValveKing 100W + nějaký odpovídající box (nejspíš 4x12)

Co si myslíte že je nejvhodnější na metal? Zatím se přikláním spíš k těm randallům.
Ještě mi padla do hlavy Bugera 6262 (6160) ale neni kde si na ní zahrát (Plzeň).

Díky mějte se.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlava + box na metal za cca. 18tis.

Příspěvek od Wohma »

1. Koukej po bazaru
2. S timto rozpoctem doporucuji shanet spis 2x12 bednu... Anebo z bazace neco provizorniho a casem dokoupit. Na opravdu slusnou bednu 4x12 bys spotreboval celej svuj rozpocet a to by stejne musela byt pouzita ;)

Bugery jsou levny kopie, ktery maji obcas problemy se spolehlivosti, ale mam pocit, ze uz i tady na foru mame nekolik spokojenych uzivatelu. Ja osobne bych ale koukal po necem jinem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

prodávám RH 150 G3 v TOP stavu a spešl camo úpravě za 8000,- na metloš se hodí dobře.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
xaero

Příspěvek od xaero »

Jojo vím že ho prodáváš. Ale ještě právě nevím jaké konkrétně se mi bude líbit ... dneska si na ně nejspíš půjdu zahrát do houdka. Mají tam všechny tři.

Je nutný tu RH150 dokreslovat krabičkou? Nebo už na sucho hraje dobře?
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

xaero píše: Je nutný tu RH150 dokreslovat krabičkou? Nebo už na sucho hraje dobře?
Zdá se ti snad zvuk Pantery jako lehce zkreslenej zvuk? :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dlouhovlasac píše:
xaero píše: Je nutný tu RH150 dokreslovat krabičkou? Nebo už na sucho hraje dobře?
Takovej lehkej crunch :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

dlouhovlasac píše:
O neco lehci nez Beatles :D:-P
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

xaero píše:Jojo vím že ho prodáváš. Ale ještě právě nevím jaké konkrétně se mi bude líbit ... dneska si na ně nejspíš půjdu zahrát do houdka. Mají tam všechny tři.

Je nutný tu RH150 dokreslovat krabičkou? Nebo už na sucho hraje dobře?

tak těch OT si nevšímej... koukám, že pánové mají dneska dobrou náladu ;)

k tvé otázce, ne není to nutné dokrmovat , zkreslení to má celkem silné a čitelné i při gainu naplno, nicméně je dost nutné si vytáhnout středy a presence, abyses prosadil v kapele, tedy pokud tam máte ještě jednoho kytaristu :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Randally mají gainu dost a dost, mám toho lampáče a nemůžu vynachválit.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
xaero

Příspěvek od xaero »

Díky pánové ... jdu zkusit .. pak napíšu dojmy :)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
xaero

Příspěvek od xaero »

Tak jsem zpět pln dojmů :)

Randal RH50T - Fuj .... zahuhlaný nekonkrétní a ani hlasitost mi nepřišla nic moc ale to nemúžu upně posoudit protože jsem to moc nežhavil.

Peavey Valveking 100W Head - O 100% lepší než RH50T. Nebylo špatný ale na metal se to uplně nehodilo .... tady se mi dost líbil Clean ale ten moc nevyužiju.

Randall RH150G3 - Podle mě nejlepší ... hodně konkrétní agresivní zvuk (místy i příliš) ale něčím vyčnívalo, bylo originální .... beru ho jako prvního adepta :)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
rene

Příspěvek od rene »

Nedávno jsem kamarádovi pomáhal vybírat kombo na tvrdší muziku a kupodivu jsme zkoušeli naprosto to samý.Výsledek jsem hodnotil úplně stejně a dost sem koukal že ta pololampa vyhrála.Ale pak se ukázalo že to bylo předevšim kvuli tomu,že lampáče nehrály ani zdaleka naplno.Ten hybridní Randall na těhle úrovních hlasitosti opravdu hraje dobře ale pak už je to trochu zahuhlaný na vyšší hlasitosti.Na druhou stranu jsem měl tu čest s na desítku vytaveným Randallem RH50T a musim říct že na to že to bylo jen to kombíčko tak sem byl docela mile překvapen.Valveking je klasika a když k němu budeš mít odpovídajíci repro tak budeš spokojenej.Za mě Randall RH50T a Valveking na stejný úrovni a RHG3plus až za ně. :)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
rene

Příspěvek od rene »

A ještě fakt je ten že RH50T nebylo moc hlasitý
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, já ty aparáty taky kdysá porovnával (ne pro sebe, ale o to nejde) a i když se Randall RH50 i VK vytavily, a dokonce když se pustily přes opravdu slušný box (VHT), tak mi ta pololampa hrála mnohem lépe...

Každé ucho je holt jiné...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rene

Příspěvek od rene »

Fakt je že třeba to G3plus sem slyšel jen v obchodě a pak z kamarádovejch dojmů kterej si to nakonec koupil a jeho ohlasy nebyly nejlepší(dost možná si s tim neumí toli pohrát ale to je vedlejší).Ten RH50T hodnotim podle koncertu kde to samozřejmě bylo i nazvučený čož asi taky trochu přidá.Nicméně jestli to chce dotyčný třeba na koncerty tak spíš bych volil tu lampu.Ta pololampa se na jevišti bude trochu ztrácet.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To si nemyslím... Vedle mojí mesy se to RG neztrácí a slyšel jsem ho naživo v rámci kompletní kapely, a bylo to zcela OK.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rene

Příspěvek od rene »

Když si to slyšel na živo tak ti budu věřit jen se snažim vysvětlit xaerovi ať hned neudělá ukvapený závěry jen podle zkoušení v hudebninách.Lampy se ukážou až při vyšších hlasitostech to ví každej.Když sem v hudebninách zkoušel Osmikilo,tak mě to taky zklamalo,protože to bylo dost potichu.

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

rene píše:Když si to slyšel na živo tak ti budu věřit jen se snažim vysvětlit xaerovi ať hned neudělá ukvapený závěry jen podle zkoušení v hudebninách.Lampy se ukážou až při vyšších hlasitostech to ví každej.Když sem v hudebninách zkoušel Osmikilo,tak mě to taky zklamalo,protože to bylo dost potichu.
Jojo, osmikilo a dual jsou takove aparaty, ktere si vylozene rikaji o ten pohyb volume knobem doprava :D To znam, kdyz si to vytavim na akci a zvukar me dycky prosi, jestli bych to nemohl odklonit tak, jak zrovna chce, at to neleze do ostatnich mikrofonu, protoze to pak dela bordel i pres ty Gaty, co jsou sepnute :D
Jinak VK jsem mel taky a zda se mi, ze oproti Rockwellu, co mam ted tam nebyl takovy rozdil kdyz byl vytaveny. Oba byly pres stejny box 1960AV
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
xaero

Příspěvek od xaero »

Samozřejmě že každé ucho je jiné a zaplať pánbúh za to :).

Jinak jak jsem řekl bohužel jsem neměl možnost aparáty vytavit na vysokou hlasitost ale prostě obě lampy byly překvapivě nekonkrétní a zahuhlaný (nevím jak jinak to popsat).
Zvlášť to RH50T i když jsem se na něj těšil mě zklamalo ..... vzal jsem s sebou kamaráda (bicmena) a tomu se RH50T jevilo taky jako zahuhlaný a nejvíc se mu líbil ValveKing protože RH150G3 se mu jevilo až moc agresivní :). A to ještě k tomu RH50T jelo přes JCM900 1960 .....

Já si myslím že na tom RH150G3 půjde nakroutit určitě i jemnější zvuk a hlavně potěší reverb na každý kanál zvlášť.

Ještě jsem moc nepochopil kroutítko Sweep a tlačítko Voicing ... poradí mi někdo k čemu to je?
Díky ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
xaero

Příspěvek od xaero »

Ještě jsem narazil že starší model (nejspíš) měl místo knobu "sweep" knob "contour" je v tom nějaký rozdíl?

http://cachepe.zzounds.com/media/qualit ... a185db.jpg

http://www.usmusiccorp.com/files/randal ... G3Plus.jpg
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“