Test-EMG 85 bridge/81 neck...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
wolf
Kontaktovat uživatele:

Test-EMG 85 bridge/81 neck...

Příspěvek od wolf »

Zdravim vsechny.Uz dlouho jsem premejslel nad tim ze bych si docela rad vyskousel a hlavne poslechl jak zni snimac EMG 85 na pozici u kobylky.Vetsina vyrobcu (vcetne ESP) standartne osazuje sve kytary 81 bridge a 85 neck.Mel jsem dneska tu cest menit struny na mym Viperu
a prisla ta prava chvile.Diky zapojeni ¨quick conect¨nebylo zhruba za 15 minut co resit...A ted verdikt:EMG 85 u kobylky je hotovy peklo :twisted: .Je o dost hutnejsi,ma uplne jinej sustajn,myslim vic do stredu takze je vic metal,musel jsem si prestelovat korekce jednotlivejch kanalu...81 na ty samy pozici byl plossi,min organickej zvuk.V pozici u krku stratil trochu basu ale nabral sound ala singl od Fendera....Spokojenost... :wink:

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Hmm, ale to zní opravdu zajímavě, tim výrazem singl od Fendera mysliš jemnej ale konkretní zvuk, spíš středy a výšky?
To by fakt mohlo bejt peklo, asi to taky někdy zkusim...
Die Hard or Die Home
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

No,asi nejak tak,vono se tesko mluvi o zvuku pac kazdej mame to ucho
rostly jinak.Ten 85 u krku hral do Gibsona,takovej ten silnej kulatej zvuk a to ten 81 je jemnejsi,cinkavejsi a ma bliz do Fendera....Kazdopadne
to zkus,vzdycky to muzes prehodit zpatky.Ale jestli mas rad sytej metalovej zvuk,ten 85 u kobylky je mazec,ja ho tam uz necham...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

já pořád přemejšlim nad tim dát do toho Rich emgčko, páč když to má i Kerry King a ostatní co maj Riche , tak nákj důvod tam bude :) , ale rád bych ho nejdřív vyzkoušel... bohužel asi neni jak , co .(
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
knut.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knut.v »

Zkousel to jeste nekdo? Budu kupovat novej snimac ke kobyle, rozhod jsem se pro EMG a taky sem premejslel o 85ce... Ale zase mam strach... je to bud koupit 85 nebo 81... a ta 81ka je pouzivanejsi, tak nevim nevim... abych ty 85ky nelitoval...
nastroj: Ibanez GRG 170DX (kobyly EMG 89), Stagg strat
aparat: Laney twin 120W, Stagg 10W
efekt: Digitech RP80 (+ jestli mate navic nejakej metalovej pedal, budu rad)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

knut.v píše:Zkousel to jeste nekdo? Budu kupovat novej snimac ke kobyle, rozhod jsem se pro EMG a taky sem premejslel o 85ce... Ale zase mam strach... je to bud koupit 85 nebo 81... a ta 81ka je pouzivanejsi, tak nevim nevim... abych ty 85ky nelitoval...
hele je to EMG u nich neni co litovat a anvic je to aktivni snimac tak ze to bude dost dobry.ja taky nejspis pujdu do ty 85ky
knut.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knut.v »

Jeste jsem ted teda narazil na 89... Uvidim jak to bude financne, ale zni to dobre... 85ka se singlem SA (prepinani push-pull), coz by melo zajimave rozsirit moznosti kytary
nastroj: Ibanez GRG 170DX (kobyly EMG 89), Stagg strat
aparat: Laney twin 120W, Stagg 10W
efekt: Digitech RP80 (+ jestli mate navic nejakej metalovej pedal, budu rad)
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Jen tak náhodou EMG 60 nikdo nemá co?? mám u krku 81 a přemejšlim jestli ke kobyle 85, nebo 60 :?
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Boom!

Příspěvek od Boom! »

tak to jde o to co hrajes a jestli chces aktivni nebo pasivni... ta 60 je vic reznicka ... ja osobne mam teda taky 85 HZ/81 HZ na moji jacksone a uzasny ... s tim zvukem se proste da vyblbnout ...
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Co hraju je celkem jedno, všechno aktivní. Třeba ta 81 mi přijde taková suchá u kobyly, tak jsem ji dal ke krku. 85 má pěknej zvuk, ale 60 jsem nezkoušel, tak jestli je to víc do 85, nebo do 81 :?
Cesar

Příspěvek od Cesar »

Mohu jen doporučit dát 85 ke kobylce. Měl jsem kombinaci 81-89. Jelikož mám tělo z javoru, je 81 u kobylky moc výrazná (plošší basy, hodně středů a výšek). Zkusil jsem tam dát 85 a už tam zůstala. Zvuk se celkově zlepšil (celé frekvenční spektrum se jakoby vyrovnalo), javor získal více basů, středy a výšky trochu klesly, prostě zvuk , který se mi líbí. O 89 nemá cenu ani mluvit, u krku to nejlepší co může být. Krásný teplý kulatý zvuk a když ho rozpojím, signál je sice poloviční, ale pěkně cinká.
Jinak jsem viděl i kytary, které se osazují v kombinaci 85-85. Hlavně záleží na dřevě těla a na vašich uších, která kombinace vám bude vyhovovat.
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Právě o basy mi jde nejvíc, na nějaký cinkání nejsem zvědavej. Ta 81 je takovej sušák. U krku je lepší. Na podlazený kytaře je dobrá, ale já jsem v E a je to ostřejší. 85 bude dobrá, šlo mi jen o to, jestli třeba 60 není třeba zas o kousek lepší :wink:
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tak jsem na svým ltd asi měsíc zkoušel najít pořádný zvuk s 85 u kobylky a přes tu 6505 to bylo dobrý, ale přišlo mi to málo ostrý, takže šla spátky 81 ke kobyle a 85 šla zpátky ke krku. Hrajem cca trash a na to mi víc vyhovuje ta 81 ... tak asi tak 8)
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Oživim tohle téma...
Chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s EMG81/85 u kobylky na podladění a to docela vo dost - do Drop A, občas B, rozhoduju se co mám šlehnout do toho Warlocka co stavim... Tělo je z lípy...
Předem dík za rady/názory :wink:
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Demilich

Příspěvek od Demilich »

chmelda píše:Oživim tohle téma...
Chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s EMG81/85 u kobylky na podladění a to docela vo dost - do Drop A, občas B, rozhoduju se co mám šlehnout do toho Warlocka co stavim... Tělo je z lípy...
Předem dík za rady/názory :wink:
Tak co? Mě by to taky hodně zajímalo! :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
afektband

Příspěvek od afektband »

Slipknot, myslim že odpověď dostačující. Mick hrál taky dřív na Riche, taky drop B (třeba my plague-drop A). Má tam 81.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

pro me, pro podladeni do C a min, neni jine volby :) na vyssi ladeni se mi ale opravdu vic libi ty pasivy... tedka udelali ty emg x verze, ktere by mohly byt super i pro vyssi ladeni.. pry berou min signalu ze snimace a vic z kytary, tak se na to podivam asi casem :) ta 81x by mohla byt dobra aj ke krku, bo ta 85 mi moc nesedla
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
xmarox

85ka

Příspěvek od xmarox »

Já hrávál s 85 u kobyly a nebylo to špatné ale hrával jsem na podstatně horší apecy než teď..teď uvažuju že ji hodim ze staré kytary do corta..ale nějak nevím....nalazeno mám od D do D a hybridy 11 - 10 a zavřené repro takže by to asi bylo fest přebasované..a mám rád spíš agresivní zvuk na pořádný HC :D:D tak nevím....není někdo z okolí opava, ostrava s 81 co by rád zkusil 85?? :D:D
jakub.riss
last.fm: http://www.last.fm/user/jakubrissaweg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/shiroame
Kontaktovat uživatele:

EMG

Příspěvek od jakub.riss »

Mě by moc zajímalo porovnání 85 a 89 u krku. Potřeboval bych to celkem akutně. Je ten normální mód u 89 stejně kvalitní a celkově stejný jako 85? Já osobně zbožňuju třeba sóla hraný přes 85 u krku (neni to jen aparátama, dělá to ten snímač), za univerzálnost 89 bych si těch pár set připlatil, ale jedině za předpokladu, že dělá stejně kvalitní, táhlý, jemný tón osmdesát pětky. Máte někdo zkušenosti???
Andreee

Příspěvek od Andreee »

me by zajimalo, co vsechno je zamontovany v ty zesilovaci aparature na aktivnich snimacich.. zesiluje to jenom nebo to tam jeste pridava nejaky (treba voleny) EQ, nebo to ma nejaky sumoredukcni nevimco?

A vubec.. Kdybych mel celolampu rochnil bych se v tom krasnym zvuku a pak do toho slehnul aktivni snimace.. No nevim - ta elektronika to asi lampama nezesiluje zene? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“