Nejak podobne to myslim ma i ten Blackstar.lunchie píše:egnater to ma reseny variablinim snizovanim B+ napeti na elektronky a myslim, ze jde az na 30V.
Kombo do paneláku?
Pravidla fóra
Re: Kombo do paneláku?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jinak jak uz tu nekdo psal, pri vetsim rozpoctu bych se vubec nevahal sahnout po Mesa Boogie Express 5:25 nebo 5:50, ktery se daj bezet v 5W modu
. Ale to uz je opravdu cenove hodne kolem 20-30k
-
Teorge
Vypadá zajímavě, ale už jsem se rozhodl zítra si objednám toho Blackstara z Anglie, snad se nepokazí. A ten rozdíl ceny ČR-Anglie si nechám na případnou reklamaci + nové snímače.
- tallicaman
jeste je tu jeden zajimavy aparat: RANDALL RM20, co jsem cetl na ruznych forech, tak se s tim da hrat i doma, nekde zase ale pisi, ze 50tka je na tom s nizkou hlasitosti lip... navic je diky modulum tahle hlavicka hodne variabilni... mate s timto aparatem nejake zkusenosti a nebo postrehy
dival jsem se na mody jednoho ceskeho sikuly a musim rict, ze to byl narez...
vsak poslechnete: http://www.soundclick.com/bands/default ... tent=music
me teda nejvic zaujal stonerverb, bo ta hlava je jednokanal a na tomto modulu jde dostat cisty i zkresleny zvuk, ktery mne hodne sedi...
nejvetsi sranda na tom je, ze randall se chysta udelat jako novinku v pristim roce moduly na zaklade napriklad Dieselu nebo Orange, ktere tenhle typek uz davno vyrabi (Benzin/Mandarine)
jako horka novinka se taky chysta RANDALL RM22, ktery by mel mit dva sloty a pro kazdy zvlast ovladani
viz: http://mtsforum.grailtone.com/viewtopic ... light=rm22
dival jsem se na mody jednoho ceskeho sikuly a musim rict, ze to byl narez...
vsak poslechnete: http://www.soundclick.com/bands/default ... tent=music
me teda nejvic zaujal stonerverb, bo ta hlava je jednokanal a na tomto modulu jde dostat cisty i zkresleny zvuk, ktery mne hodne sedi...
nejvetsi sranda na tom je, ze randall se chysta udelat jako novinku v pristim roce moduly na zaklade napriklad Dieselu nebo Orange, ktere tenhle typek uz davno vyrabi (Benzin/Mandarine)
jako horka novinka se taky chysta RANDALL RM22, ktery by mel mit dva sloty a pro kazdy zvlast ovladani
viz: http://mtsforum.grailtone.com/viewtopic ... light=rm22
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
-
Teorge
Na randall jsem se předtím taky díval, ale chtělo by to aspoň na ty dva moduly.
No tak jsem si nakonec S1-45 zatím neobědnal, není za ty peníze skladem. Někde jsem se dočetl, že prý vše, co půjde letos z výroby, už mají obchody zablokované. Tak uvidím začátkem příštího roku nebo jestli se neobjeví něco jiného.
EDIT: Díval jsem se na tu Mesu 5:25 a kdyby se do té doby oběvila bazarová tak asi po ní skočím
No tak jsem si nakonec S1-45 zatím neobědnal, není za ty peníze skladem. Někde jsem se dočetl, že prý vše, co půjde letos z výroby, už mají obchody zablokované. Tak uvidím začátkem příštího roku nebo jestli se neobjeví něco jiného.
EDIT: Díval jsem se na tu Mesu 5:25 a kdyby se do té doby oběvila bazarová tak asi po ní skočím
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kdyby se tu objevila, tak bych po ní na tvém místě skočil... Sice to na těch 5W nehraje tak dobře, jak na plný výkon, ale pořád to zní dost dobře.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
pokud pujde vsechno dobre, tak tu mesu mozna na jare koupim, ale budu muset nejak zpracovat manzelku
. Porad rika, ze mam doma nejak moc kramu
.
-
Teorge
No ale najít ji za rozumnou cenu. Nová stojí s 10" reprem skoro 40 a o 2 tisíce dráž s 12" reprem. Štve mě, že tu není taková nabídka jako v USA, tam jsem viděl na ebay za cca 1000 USD.
- Nero
- Rádce
Z US ebaye se ampy nevyplatí... Doprava je poměrně drahá a riskantní (u lampáčů o to víc) a hlavně clo a DPH ti ty ceny výrazně zvedají... Z UK ještě možná, ale z US bych nebral. Ty Expressy jsem viděl i na našem bazaru za poměrně slušné ceny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
JJ já to myslel, že je škoda, že není tady v evropě taková nabídka - výběr použitého kytarového zboží.
Lampáče jsem uvažoval poslat jen toho blackstara z UK, protože je rozdíl tady za něj dát 38 nebo tam 26 + 1800 poštovné, to se vyplatí víc i kdybych to měl 2 nedejbože reklamovat.
Kdyby ještě někoho napadlo nějaké lampové kombo s nízkým výkonem nebo možností snížení výkonu na max. 5W a aby mělo 2 kanály a bohaté zvukové vlastnosti, tak pls napište, rád prozkoumám, co to je zač.
Lampáče jsem uvažoval poslat jen toho blackstara z UK, protože je rozdíl tady za něj dát 38 nebo tam 26 + 1800 poštovné, to se vyplatí víc i kdybych to měl 2 nedejbože reklamovat.
Kdyby ještě někoho napadlo nějaké lampové kombo s nízkým výkonem nebo možností snížení výkonu na max. 5W a aby mělo 2 kanály a bohaté zvukové vlastnosti, tak pls napište, rád prozkoumám, co to je zač.
Jo jo, na US ebay jsem je videl jit kolem 800 dolaru. Ja chci pockat na jaro - lidi musi platit dane, tak se daj na ebay pak najit docela zajimavy nabidky - minuly rok se me tak podarilo koupit skoro nehranyho Jacksona DK2 Pro za $280 babek.
-
ThomasDoom
Dnes jsem si pořídil ke svému trnzistorovému kombu Marshall G15R CD kytararový multiefekt Vox ToneLab ST a jsem maximálně spokojen! Obsahuje lampu, modeling ohromného množství zesilovačů a analogových efektů. Navíc má pedál a nožní přepínače. Konečně perfektní lampový zvuk i při hlasitosti a zkreslení, které neruší sousedy 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak to se tez na ten zvuk az to strcis pred lampovy konec 
A muzu vedet, jake mas zkusenosti s opravdovymi lampovymi zesilovaci?ThomasDoom píše:Dnes jsem si pořídil ke svému trnzistorovému kombu Marshall G15R CD kytararový multiefekt Vox ToneLab ST a jsem maximálně spokojen! Obsahuje lampu, modeling ohromného množství zesilovačů a analogových efektů. Navíc má pedál a nožní přepínače. Konečně perfektní lampový zvuk i při hlasitosti a zkreslení, které neruší sousedy
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Je to tedy dost OT, ale mě by pro změnu zajímalo, jak lze zkombinovat simulaci lampového aparátu se zkreslením další lampy, která je přecejen vlastně jenom jednoho typu. Tím chci říct, že prohnáním přes lampu (myšleno lampu na okraji limitaci nebo přímo v limitaci - tak aby se dalo říct, že to má krásný "lampový zvuk") jiného typu, než kterou simulovaný aparát používá, musí stejnak dost pozměnit charakter toho zvuku a pak už bych v tom nehledal simulaci toho či onoho, ale jen kaši. 
Asi bych se měl ptát jinde, ale když už se tu tak rozebírá simulace hnaná přes jednu jedinou lampu do ne zrovna opěvovaného tranzistoru (kde má být další simulace)...
Asi bych se měl ptát jinde, ale když už se tu tak rozebírá simulace hnaná přes jednu jedinou lampu do ne zrovna opěvovaného tranzistoru (kde má být další simulace)...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Na zkreslovani se pouzivaji v podstate vyhradne 12AX7, takze nevim, o jakym jinym typu mluvis.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ale ve výsledném zvuku simulovaného zesilovače se přece musí projevit i jeho koncové lampy a těch je o dost víc. Je to jedna z věcí, kterou se jednotlivé zesíky liší...
Jasně, polemizuju o tom asi zbytečně. Ale zajímá mě to.
Jasně, polemizuju o tom asi zbytečně. Ale zajímá mě to.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Koncovych lamp je o dost vic? Jaka simulace? Ja vubec nechapu, co se snazis sdelit 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Zkrátka pod simulací aparátu si představím hotový zvuk. Když ho proženu lampou v limitaci, musí se nutně změnit, ne?
Leda, že by to celý fungovalo jinak. A to "jinak" se z tebe snažím vymámit.
Leda, že by to celý fungovalo jinak. A to "jinak" se z tebe snažím vymámit.
- Nero
- Rádce
Ta lampa je v signálovém řetězci před simulací ampu, ten je případně před simulací reproboxu. Takže ten zvuk vzniká postupně.
Pokud jsem tedy správně pochopil, o co ti jde.
Pokud jsem tedy správně pochopil, o co ti jde.
PetrPeter 1975 - 2008