Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od Wohma »

Mockrat diky! Nedavno jsem ho nasel na eBayi ( http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT ) a uvazoval, ze ho vezmu. Radsi bych pedaltrain, ale ta cena je silena.

micafica: Jestli nevyuzivas vsech 8 vystupu, tak by ti Smrcka mohl ze dvou udelat jeden 200mA.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
micafica

Příspěvek od micafica »

Wohma píše:Mockrat diky! Nedavno jsem ho nasel na eBayi ( http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT ) a uvazoval, ze ho vezmu. Radsi bych pedaltrain, ale ta cena je silena.

micafica: Jestli nevyuzivas vsech 8 vystupu, tak by ti Smrcka mohl ze dvou udelat jeden 200mA.

To máš pravdu ..., ale ještě kombinuji a to jedno PSA mě nějak zatím nevadí ... ale svatá pravda !!! Díky za typ ....
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
miro

Příspěvek od miro »

Wohma píše:Mockrat diky! Nedavno jsem ho nasel na eBayi ( http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT ) a uvazoval, ze ho vezmu. Radsi bych pedaltrain, ale ta cena je silena.

Přesně, doporučuju pana Smrčku kontaktovat mailem - kupoval jsem CE-3 MIJ a nevěděl jestli je napájení na starý ACA-adaptér (12V) nebo ten nový 9V. Tak jsem to sondoval u p. Smrčky (chtěl jsem koupit multinapaječ) a ten mi navrhl 6x10Vx100mA, 1x10Vx80mA, 1x 12V. S ním je to všechno otázka domluvy.

PS. Nakonec jsem zjistil, že ten BOSS je na 9v a objednal si 8x10Vx100mA. Ale individuální přístup se cení.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Doufám že se to tady neřešilo.
Potřebuji přehodit polaritu zdroje.
Selským rozumem jsem přišel na to že to teda stačí střihnout a ty drátky přehodit a zase zapájet, zaizolovat a je to v cajku ju?
Final Frontier
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

No já bych si koupil samce, samici, přehodil dvojlinku a udělal si redukci, kdybych to náhodou chtěl zpátky abych se s tím už nemusel s**t, ale proti gustu...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mycountry píše:No já bych si koupil samce, samici, přehodil dvojlinku a udělal si redukci, kdybych to náhodou chtěl zpátky abych se s tím už nemusel s**t, ale proti gustu...
Souhlas. Anebo kdyz uz to prepajis, tak si to dobre oznac, nektery efekty muze opacna polarita i zabit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Asi si teda udělám redukci. Bude to vypadat líp :) Jinak jak moc se smrští smršťovačka?
Final Frontier
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Jaguar master píše:Asi si teda udělám redukci. Bude to vypadat líp :) Jinak jak moc se smrští smršťovačka?
Co to jde :-)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Takže si teda můžu koupit jakýkolivk průměr a to se smrští na minimum jo? A teda nad párou se to má dělat?
Final Frontier
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Úplně na minimum ne, ale spíš to omotej normálně izolačkou, a navíc, nechápu na co potřebuješ smršťovačku, koupíš kus dvojlinky, jeden konec napájíš na samce jeden na samici (a prohodíš je). A jen ne nad párou proboha, zkoroduje ti to, nebo to zapojíš hned a zkratuješ to.... fénem, zapalovačem, pájkou na max. 73K...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

To mě zajímalo mimo :-P Potřebuju to na jeden kabel.
Final Frontier
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zdar, se změnou aparátu se mi objevilo docela silné šumění mého reel echa. Šumí, ale jenom když ho aktivuju, pokud jím jenom prochází signál tak je to v pohodě. Mám ted seriovou smyčku a předtím jsem měl paralelní, může to být tím? Díky

EDIT. tak jsem to prozkoumal a dělá mi to jenom ve smyčce, myslíte, že je to smyčkou nebo tím, že je seriová a tak tam jede moc silný signál? Ale nehučelo by to pak aj když je efekt vypnutý? Potřebuju poradit než to někam povezu, dík.
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Teoreticky by to tou změnou z paralelní na sériovou smyčkou být mohlo - ale právě že nejen tím - problém je, že přes sériovou smyčku jde všechen signál a přes paralelní jen část (ta někdy jde nastavit), tak to může být jak v aparátu (prostě smyčka šumí - což ale zase nejde do kupy s tím, že při vyplém echu to nedělá), tak i v echu (nebo kabelech) - že to začalo šumět kvůli tomu, že jde do echa víc signálu, nebo že kabely nejsou OK :arrow: to by mělo jít teoreticky zjistit jiným nastavením hlasitosti aparátu nebo použitím jiných kabelů (třeba i krátkých, co jsou mezi efektama) - ale já se smyčkama moc zkušeností nemám, tak by ti líp mohl pomoct někdo povolanější :wink:

Ohledně té smršťovačky - smrští se tak na polovičku původní šířky, někdy trochu víc (podle nálady :D ), já na zahřívání používám buď zapalovač nebo sirky - po přehnání zahřívání sice může začít hořet, ale není to nic, co by nešlo uhasit (většinou udusit prstama - kytaristi v nich stejně nemají už moc citu :lol: ) a na nějaké drbání se z horkovzdušnou pistolou, páječkou, fénem nebo nedejbože párou je to nadlouho :twisted:
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Asi ji nechám předělat na paralelní. Kabelama to není a když jsem tam píchl boss blues driver tak to nedělal takže nejspíš reel echo nezvládá tak silný vstupní signál. Mám to ted doma takže to ani nemám tolik ohulené. A chyba echa to taky není protože do vstupu jede v pohodě. Ach jo
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Do mojí výbavy přibyl Ibanez TK999 - při uklidu zkušebny jsme ho našli :)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Kluci, kdo máte, změřte kolik voltů dává Smrčkův mutlizdroj naprázdno.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
nodj

Příspěvek od nodj »

k těm smšťovacím bužírkám- já mam tohohle Dremla http://www.bono-naradi.cz/versatip-183.html a je to supr, rychlý a pájka je malá (plní se butanem, spotřeba malá, za rok jsem vyplejtval 1 balení butanu do zapalovačů (balení cca 50,-)(nepoužívám jí sice každej den, ale i tak docela často) Smršťovačky se daj sehnat draze už nastříhaný v nějakym mix balení nebo docela levně (třeba v Baumaxu)- cca 20,- za metr-průměr asi 3mm (podle průměru, větší průměr-vyšší cena)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jen na doplnění - obvykle se smršťovačka smrskne tak na 50%, spíše o něco méně. Je to udáváno v jejím označení - příklad: 3/1.2 (mm). Čili průměr 3mm za studena a po zahřátí se to smrskne na průměr 1.2mm

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Tak přidám se i já se svou sestavou do boje :) Původně jsem chtěl jenom 2-3 efekty, ale je to jak mor a člověk furt by kupoval něco dalšího, takže se moje sestava zatím skvěje v tomto složení:

ladička Ibanez LU 20 - phaser MXR Phase 100 - strašlivé distorsion/fuzz/overdrive ničidlo WMD Geiger Counter - overdrive/boost T.Rex Moller - kuňkadlo VOX Wah Wah

Smyčka: flanger Boss BF3 - delay Boss DD7 - tremolo/vibrato T.Rex Tremster

napájím to T.Rex Fuel Tank Junior, propojky jsou takové ty barevné Rockcable by Warwick, ale v nejbližší době napíšu mr. Smrčkovi.

Kufřík mám od K-Audio, stál asi litra, docela slušné provedení - jen ten potah spodku by mohl být lepší, jakoby se ode dna místy odlepuje, ale efekty na ně drží jako přibité.. Nicméně, při svém rozšiřování si stejně brzy asi budu muset pořídit větší, ladička už stejně bydlí na zemi :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Přesunuto na správné místo:
post281275.html#p281275
Naposledy upravil(a) Jester dne 16.01.2010 15:21, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“