Kytara za 10tisic od punkrocku do hard rocku
Pravidla fóra
Kytara za 10tisic od punkrocku do hard rocku
Cus,nasetril jsem si par korun,tak bychsi rad udelal radost a vylepsil svoji vybavicku(roland cube 15x+washburn N1NM).Chtel bych poradit o vyberu nove kytary-vubec se v tom nevyznam.Rozpocet mam tak max do 10000(v tom pocitaam i s prodejem ty soucasny).Zadnou znacku nepreferuju ani typ-jenom se mi libi o neco vice LP-ale co jsem cet,tak to jsou spis solove nastroje.Ja bych potreboval,jak kytaru na doprovod tak i na solovani.Chtel bych hrat hudbu od punkrocku az po hardrock-jeste nemam uplne rozhodnuto jaky styl.Skupiny co nejvic posloucham(zvukove bych se chtel priblizit):HLAVNE iron maiden a gun n roses,dale treba offsprings(ty hitovky),visaci zamek,ty "jemnejsi" pisne od Metallicy(Nothing else matters),...Bazaru se nevyhybam,naopak ho i vitam,protoze na kytaru nespecham a muzu sehnat lepsi kytaru za mene.Za kazdou radu budu rad. 
Re: Kytara za 10tisic od punkrocku do hard rocku
Nedá se říct,že LesPaul je sólovej nástroj,to je blbost.A vzhledem k tomu co píšeš a k čemu se chceš přiblížit bych ti doporučil zrovna jeho,třeba bazarováho EPiphone,nebo Vintage novýho
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
na bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0®ion= kdybych mel penize bych ji koupil, chce ji ale vyzkouset
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
hmm...nejde nesouhlasitpanedge píše:Nedá se říct,že LesPaul je sólovej nástroj,to je blbost.A vzhledem k tomu co píšeš a k čemu se chceš přiblížit bych ti doporučil zrovna jeho,třeba bazarováho EPiphone,nebo Vintage novýho
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0®ion=
co třeba tohle?...neni to LP samozřejmě ale taky by se mohla hodit myslim si...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Na punkrock se vzhledem asi moc hodit nebude... o to spíš by si ji mohl koupit měHolajs píše:na bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0®ion= kdybych mel penize bych ji koupil, chce ji ale vyzkouset
Ale jinak doporučuju
Používá ji spousta punkerů. A vzhledově je podle mě daleko punkovější než N1NM, která je na punk jaksi moc moderní. A LP se na hardrock hodí asi nejlépe, i když SG by také nebylo marné.mycountry píše:Na punkrock se vzhledem asi moc hodit nebude... o to spíš by si ji mohl koupit měHolajs píše:na bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0®ion= kdybych mel penize bych ji koupil, chce ji ale vyzkouset![]()
Ale jinak doporučuju
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Já nemyslel LP. Já myslel bílou, je taková decentní 
Moc dík za rady.Uz vim po cem mam koukat.
Jak psal Holajs,ze to chce vyzkouset,tak na co bych se mel hlavne zamerit pri tom zkouseni-vim aby nebyl prohlej krk,aby nedrrnceli struny o prazce,jeste neco dalsiho?...Nechtel bych koupit sh*t,tak proto se ptam.
Jinak:me se zda prave ta bila LP stylova
Jak psal Holajs,ze to chce vyzkouset,tak na co bych se mel hlavne zamerit pri tom zkouseni-vim aby nebyl prohlej krk,aby nedrrnceli struny o prazce,jeste neco dalsiho?...Nechtel bych koupit sh*t,tak proto se ptam.
Jinak:me se zda prave ta bila LP stylova
elektricke-kytary/ceho-se-vyvarovat-pri ... 16190.html
JInak co se týče drnčení: pokud to drnčí všude, je patrně v pořádku, jen má příliš nízký dohmat, ale špatné je, když někde hraje dobře a hned na sousedním pražci drnčí. Ale pravda, dokud nemáš cvik, je lepší se vyhnout úplně všemu, co jakkoli drnčí nebo se chová divně. Takhle jsem si vybral akustiku a dost lidí mi závidí jak je pohodlná, i když po zvukové stránce odpovídá ceně (kytara do hospody) - tak dlouho jsem hledal až jsem mezi kytarami, které mě upoutaly pohodlím, našel tu, která mi zněla nejlépe.
JInak co se týče drnčení: pokud to drnčí všude, je patrně v pořádku, jen má příliš nízký dohmat, ale špatné je, když někde hraje dobře a hned na sousedním pražci drnčí. Ale pravda, dokud nemáš cvik, je lepší se vyhnout úplně všemu, co jakkoli drnčí nebo se chová divně. Takhle jsem si vybral akustiku a dost lidí mi závidí jak je pohodlná, i když po zvukové stránce odpovídá ceně (kytara do hospody) - tak dlouho jsem hledal až jsem mezi kytarami, které mě upoutaly pohodlím, našel tu, která mi zněla nejlépe.
na bilyho LP hral Steve Jones ze sex pistols a to byl punker punkeru, jinak myslim ze bilej a zlatej LP je spicamycountry píše:Já nemyslel LP. Já myslel bílou, je taková decentní
jinak k tomu zkouseni chytl bych nejakej akord a brnkl a hned poznas co to vlastne drzis musi udrzet ton cili sustain!
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
Dlouhý sustain bude mít i špatný kus, LP je tak mohutná kytara že by měla ten charakteristický sustain i kdyby byla z toaleťáku. Podle sustainu se dají porovnávat SG, straty a telátka, ale ne něco, co váží půl tuny, a doznívá týden. Spíš by to chtělo se zaměřit na to, jestli je dobře udělaný hmatník, jestli není něco se spojem krku a těla, a hlavně jaký to má zvuk.Holajs píše:na bilyho LP hral Steve Jones ze sex pistols a to byl punker punkeru, jinak myslim ze bilej a zlatej LP je spicamycountry píše:Já nemyslel LP. Já myslel bílou, je taková decentní
jinak k tomu zkouseni chytl bych nejakej akord a brnkl a hned poznas co to vlastne drzis musi udrzet ton cili sustain!
Tak kytara je doma,dekuju Holajsovi za typ.