jolana onyx
Pravidla fóra
Re: jolana onyx
Když tak nad tím uvažuju přehnal jsem to.... bude to míň. Mám z toho pickguard na exploreru a rozdíly nepozoruju
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
a nevis kde bych to sehnal a kolik by to stalo?
a co treba kobylka, ladění, prazce, hmatnik je to dobry u tehle kytar nebo vsechno komplet vymenit??? a vyplatí se to vubec?
vyplatí se vyměnit kobylku, kolíky a pražce jen pokud jsou sjeté
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
nekde jsem cet ze u tech jolan je jina velikost kobylky a koliku nez u zbytku sveta ze se to musi predelavat je to pravda???
To změř... myslím, že stačí sehnat pouze kameny místo struníku a kobylky... a pak asi vyměnit nultý pražec a popř. nechat přepračcovat.syneda píše:nekde jsem cet ze u tech jolan je jina velikost kobylky a koliku nez u zbytku sveta ze se to musi predelavat je to pravda???
ten nultej prazec musim urcite, jelikoz se ztruny opiraj o ten prazec co je hned za nultym a to by prej neměli a taky je to nejakej kovovej srac a moc dobre po nem ty struny neklouzou
jo a takova debilni otazka co jsou to ty kameny
:D:D
Kobylu musíš převrtat... má větší rozteč než dnešní tune o matic - tzn. zaplníš díry a vyvrtáš nové blíž
Blbost, to by sis zničil kytaru. Takhle je to správně. Zase někdo chytrej radil, i když tohle řešení viděl prvně v životěsyneda píše:ten nultej prazec musim urcite, jelikoz se ztruny opiraj o ten prazec co je hned za nultym a to by prej neměli a taky je to nejakej kovovej srac a moc dobre po nem ty struny neklouzou
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jestli bych to musel prevrtavat tak na to kašluKobylu musíš převrtat... má větší rozteč než dnešní tune o matic - tzn. zaplníš díry a vyvrtáš nové blíž
a ten nultej pražec tam teda nechám kdyz rikas ze je to takhle dobre, akorat hmatník je trochu promačkanej (soused hral celkem castoBlbost, to by sis zničil kytaru. Takhle je to správně. Zase někdo chytrej radil, i když tohle řešení viděl prvně v životěKovovej sráč stačí namazat. Kobylu měnit nemusíš, i když by to možná bylo pohodlnější a spolehlivější řešení. Nicméně pokud bys nevěděl kam s původní kobylou, zrovna takovou sháním (kvůli rollerovému řešení kamenů, stabilní ani pohodlná není, jak sis už asi všiml
) a rád bych ji od tebe případně koupil.
Vymačkané díry v hmatníku pořádně nespravíš, dá se to zatmelit, ale vypadá to hrozně. To je důvod, proč nemám Galaxisku - měl jsem vyhlédnutou jednu fakt nádhernou, jenže měla strašlivě vyhmataný hmatník. Zakolíkování původních děr pro kobylku a navrtání nových není takový problém jak se zdá, je to podle mě jednodušší než výměna nultého pražce na klasicky stavěné kytaře, ale asi máš důvod to nechat být.syneda píše:jestli bych to musel prevrtavat tak na to kašluKobylu musíš převrtat... má větší rozteč než dnešní tune o matic - tzn. zaplníš díry a vyvrtáš nové blíž
a ten nultej pražec tam teda nechám kdyz rikas ze je to takhle dobre, akorat hmatník je trochu promačkanej (soused hral celkem castoBlbost, to by sis zničil kytaru. Takhle je to správně. Zase někdo chytrej radil, i když tohle řešení viděl prvně v životěKovovej sráč stačí namazat. Kobylu měnit nemusíš, i když by to možná bylo pohodlnější a spolehlivější řešení. Nicméně pokud bys nevěděl kam s původní kobylou, zrovna takovou sháním (kvůli rollerovému řešení kamenů, stabilní ani pohodlná není, jak sis už asi všiml
) a rád bych ji od tebe případně koupil.
kdyz hraly kabati jenom tady v okoli po hospodach tak hral s nima
) to by bylo asi celkem drahy opravit co?? precejenom jsem jen chudej student
Naposledy upravil(a) woro90 dne 5.12.2009 22:43, celkem upraveno 1 x.
tmelit to podle me nema ani cenu zaprvy tu vypada hrozne a za druhy by se to stejne za cas zase vydrelo (podle me ten drevotmel neni nic moc extra tvrdyho, jestli se to dela drevotmelem
)
Jeden známej si takhle udržuje svůj čundršpeciál... vypadá to hrozně, ale je to podle mě lepší, než na tom mít vobrovský krátery. Až se spolu potkáe, tak se ho na to optámsyneda píše:tmelit to podle me nema ani cenu zaprvy tu vypada hrozne a za druhy by se to stejne za cas zase vydrelo (podle me ten drevotmel neni nic moc extra tvrdyho, jestli se to dela drevotmelem)
ok to bys byl hodnej, jo a tykratery nejsou zas tak hluboky :Dmaximalne 0,5 mm
Tak jestli je to tak mělké, tak se na to vybodni, to mám na čundrspeciálu taky - a z dálky to není vůbec vidět a po hmatu to také při hraní nepoznáš. Jen by sis zbytečně zasvinil hmatník tmelem. Ať je vidět že se na ni hraje, ne?syneda píše:ok to bys byl hodnej, jo a tykratery nejsou zas tak hluboky :Dmaximalne 0,5 mm
okey a chtel jsem se zeptat chtel bych na ni casep dat snimace RM pickups a chci se zeptat co by jste mi doporučili chtel bych neco ke kobylce rockovyho az metalovyho a ke krku neco na sola
- Skořepný Šokátor
Ke kobylce asi F1 ale ke krku fakt nevimsyneda píše:okey a chtel jsem se zeptat chtel bych na ni casep dat snimace RM pickups a chci se zeptat co by jste mi doporučili chtel bych neco ke kobylce rockovyho az metalovyho a ke krku neco na sola
fekál.
ja premejslel o RM custom ke kobyle a F2N ke krku
Zkus napsat mail přío p. Machovi. Mě poradil, co a jak (Můj požadavek byl 2 x HB na tele - blues, jemnější rock a trochu jazz).
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.