Blues/Bluesrock/Jazzrock/Rock - S jakou kytarou začít

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
woro90

Re: Blues/Bluesrock/Jazzrock/Rock - S jakou kytarou začít

Příspěvek od woro90 »

Atkins píše:"Ořez zdola" - To vůbec není špatný nápad. Univerzálnost je vůbec hrozně ošemetná záležitost a nakonec skoro vždycky kompromis. Ale když člověk není mobilní a nechce se vláčet se třemi nástroji. :x
Strangle switch zabírá stejně místa jako poťák clony, tak proč mít Tone + Strangle když je možné mít High + Low :wink: Uvažoval jsem i o tom, že bych tam napral 1xP-90 + 2xHB nerozepínací a na singlový zvuk bych si bral strata, ale zase mít jednu kytaru co zvoní a jednu co hučí místo jedné co zvoní i hučí :lol:

A nějak se nám to téma posunulo - bez odezvy od autora, co že mu nejvíc vyhovuje za zvuk, se tu řeší univerzální kytara na všechny styly :mrgreen:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
holkoun

Re: Blues/Bluesrock/Jazzrock/Rock - S jakou kytarou začít

Příspěvek od holkoun »

Kinx píše:kazdymu sedne neco jinyho, obecne mi do tehlech stylu sedi spis klasictejsi nastroje - strat, tele, LP, SGcko, lubovky. klidne i PRSko.

do toho co je v nazvu topicu bych pouzil cokoliv z jmenovanych, ale spousta lidi hraje treba na firebird, parker fly nebo gambale mel signovanou skorohokejku od ibanez (ktera hrala super) - a jestli ten nehraje fusion tak uz nevim :)

jaguar nebo jazzmaster bych na jazz treba nepouzil, ackoliv jazzmaster to ma v nazvu (at se jmenuje treba kus ho*vna, me to na ty zvuky proste nesedi). resp jazzmaster by mozna jeste sel, jaguar uz je vubec divocina :) na blues si ale umim predstavit oboje.

svet se ale neridi zadnejma dogmatama takze at si kazdej hraje na co chce :) umim si predstavit swingovej koncert hranej na warlocka a krankensteina :)
A co bys pouzil na bublani draku?:-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“