Jolana Iris - kobylka

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
E2180

Jolana Iris - kobylka

Příspěvek od E2180 »

Koupil jsem Jolanu Iris, ale je bez kobylky. Asi by bylo ideální sehnat původní, ale třeba by tam stačila i nějaká obyčejná nová. Nemám v této oblasti zkušennosti, takže mi prosím poraďte, jestli by šlo nějakou koupit nebo co mám udělat a popř. na co si dát pozor při montáži atd. Jinak by měla být plně funkční.

http://www.jolana.cz/iris-bass/

Děkuji
BUDAJ-31

Re: Jolana Iris - kobylka

Příspěvek od BUDAJ-31 »

kamarad mal tiez podobry problem,mal Irisku basu ale tiez bez kobilky lebo sa mu rozpadla,kobilku ale nakoniec nezohnal.ja si mislim ze by si tam mohol kupil aj inu kobilku s takou roztecou ktora by tam pasovala
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Jolana má u starších nástrojů menší rozteč než standardní nástroje :idea:

Nejlíp ti poradí nějaký starší pán, který Jolany spravoval (třebas v Holomócu je jeden, v hudebninách v rodinném domlku kousek od flóry). Jestli se ty kobylky dají sehnat. A nebo potom sháně na bazaru - občas se objeví ladící kolíky, tak třeba i kobylka...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Odpovím ti naprosto přesně co koupit. Předělával jsem Irissku a kobylku jsem nakonec sehnal. Je to přesně tato: http://www.bachmusik.com/p180/bb-114cr/ . Roztěč by měla sednout úplně přesně když dáš ty kameny k sobě. (v případě, že jsou to ty stejné co jsem měl já, ale podle vzhledu ano.) Na to jak jsem tu Iris předělával se může kouknout tady: home-made/stavba-baskytary-t10.html

Akorát tu kobylku budeš muset něčím vypodložit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
E2180

Příspěvek od E2180 »

Díky moc, vypadá to dobře, jak jen budu moc, tak ji přeměřím a dyštak si to objednám.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“