Právě jsem se vrátil z Hradu...
... ehm ze zkušebny...
kde se mi vyskytl problém. Začalo mi šumět kombo na zkresleném kanálu. Nedávno jsem měnil snímače, z původních stock Ibanez HB jsem si osadil kytaru Seymour Duncany SH2 a SH4.
Kombo šumí zhruba od 1/3 gainu výše, a poměrně DOST nahlas. Zkoušel jsem měnit kabel, kytara šla i napřímo do komba, abych vyeliminoval efekty. Nic, pořád stejné psycho. Šum se redukuje stahováním výšek, ale přece jen bych tam rád nějaké výšky měl.
Se starými snímači to určitě takové psycho nebylo, tak mě zajímá, jestli je to prostě klasická vlastnost gain + silný snímač, nebo jestli mi něco umřelo.
Pokud je to vlastnost, dá se tenhle druh šumu zredukovat nějakou noise gate krabičkou, nebo se ten šum generuje až v kombu a musím se s ním smířit?
Díky.
Marshall Valvestate 8040 - šum
Pravidla fóra
Marshall Valvestate 8040 - šum
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall Valvestate 8040 - šum
Podobné věci se tu řeší čsato, zkus hledat:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2B% ... *++%2Bbrum*++
search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2B% ... *++%2Bbrum*++
Hraju na kytary a mašinky
Ja vím, taky jsem předtím hledal. Mimochodem, na "šum" mi searchengine vrací 0 nalezených. Divné.
Každopádně: vím, že šum na zkresleném kanále je celkem běžná věc, zajímalo by mě, pokud je to u mě tedy normální, jestli to vyřeší noise gate (když je to šum, který určitě nedělají krabičky, trafa atd.). Do tohohle bohužel nevidím. VS 8040 má efektovou smyčku (Preamp out, Power amp in, which together work as an Effects Send/Return loop), ale počítám, že noisegate funguje normálně i v signálové cestě?
Každopádně: vím, že šum na zkresleném kanále je celkem běžná věc, zajímalo by mě, pokud je to u mě tedy normální, jestli to vyřeší noise gate (když je to šum, který určitě nedělají krabičky, trafa atd.). Do tohohle bohužel nevidím. VS 8040 má efektovou smyčku (Preamp out, Power amp in, which together work as an Effects Send/Return loop), ale počítám, že noisegate funguje normálně i v signálové cestě?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tady to hledá myslím od 4 písmen, nicméně pro šum použij "šum*" (najde to šum, šumí, šumění, ...)Gobak píše:Ja vím, taky jsem předtím hledal. Mimochodem, na "šum" mi searchengine vrací 0 nalezených. Divné.
Může to být snímačem, třeba někde špatně napájená zem, nebo uvolněný drátek. V těch tématech tady je popsáno víc problému a jak je řešit.Gobak píše: Každopádně: vím, že šum na zkresleném kanále je celkem běžná věc, zajímalo by mě, pokud je to u mě tedy normální, jestli to vyřeší noise gate (když je to šum, který určitě nedělají krabičky, trafa atd.). Do tohohle bohužel nevidím. VS 8040 má efektovou smyčku (Preamp out, Power amp in, which together work as an Effects Send/Return loop), ale počítám, že noisegate funguje normálně i v signálové cestě?
Hraju na kytary a mašinky