Silnějšíma strunama nic nezkazíš, kladou větší odpor, takže nemusíš tak hlídat sílu přítlaku slidem, aby to nedrnčelo o pražce. Já bez problému používal stejné kytary (strat, dokonce s tenkými vintage pražci, tenčími než medium jumbo, i LP s medium jumbo pražci) na slide i normální hraní, i v rámci jedné skladby (se slidem na malíku, takže zůstaly volné prsty pro téměř neomezené hraní třeba power chordů) se strunama 10-46. Dohmat jsem nikdy kvůli tomu neměnil, ale neměl jsem ho nikdy extrémně nízko, tj. nesnažil jsem se dosáhnout nízkého dohmatu povolením výztuhy krku (aby byl víc do luku).Chce to jen trochu citu a cvik.
Slide jsem používal nejdřív skleněný, poté, co se mi při odhazování rozbil, tak kovový (asi poniklovaná ocel, uvnitř rezaví), Dunlop, standardní délka i šířka. Tady je malá vychytávka Garyho Rossingtona z Lynyrd Skynyrd v písni Free Bird:
http://www.youtube.com/watch?v=qr3dWscslo8
Slide guitar Gary Rossington played a Gibson SG and used a glass Coricidin bottle for a slide on this song to emulate one of his heroes, Duane Allman. This was the only song he used a guitar other than a Les Paul on. He also stuck a nail-like piece of metal under the strings near the nut to raise the action of the guitar when playing slide. The guitar's B string was tuned down to a G during this song. Rossington currently uses two G strings tuned to G instead of tuning down a B string.
Sleduj 1:25 (umístění té ocílky), 06:11 (vytahuje ji?), 06:35 (ocílka je pryč).