XLR --> Jack

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Jimmy2

XLR --> Jack

Příspěvek od Jimmy2 »

Zdravim,

Je možné udělat nějak jednoduše a bezpečně redukci unbalanced výstupu na balanced vstup? Našel jsem více názorů, a raději bych teda potvrzení od odborníka..

Chtěl bych zkusit zapojit el. kytaru do analog vstupu karty LynxOne - pokud to teda jde (Hi-Z input?), případně (pokud bych zjistil že kytaru napřímo zapojit nemůžu) zkusit zapojit do těchto vstupů výstup z Toneportu GX (normální Line-Out).

Našel jsem jeden pěkný dokument, ale nechci zničit zvukovku nebo Toneport, tak bych raději věděl co dělám na 100%.

Pokud je tu někdo fundovaný, prosím o radu, co s čím propojit. Výsledkem by tedy měly být kabely:
El. kytara --> 1x Mono jack 6.3 samice --> 1x XLR samec --> Balanced IN, případně
Unbalanced OUT--> 1x Stereo jack 3.5 samice --> 2x XLR samci --> Balanced IN.

XLR vstupy jsou obyčejné
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: XLR --> Jack

Příspěvek od Wohma »

Muzu vedet, proc to vlastne chces delat? Nemuzes tim nic ziskat - v TonePortu se stejne signal prevede do digitalu a pokud ho vyvedes tim USBckem, tak zadna dalsi ztrata kvality nehrozi, naopak u konverze do analogu (linkovy vystup) a zpatky do digitalu (vstup na Lynxu) tam urcite nejaka ztrata bude. Kazdopadne to nebude nijak lepsi ;)

Jinak primo do Lynxu kytaru zapojit nemuzes, leda pres ten Toneport, nebo nejaky predzesilovac.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

No, momentalne mam vstupy zesilovace "ochrnute" - zapojene mam jen jeden dig. a jeden anal. input. Analogovy zabira Lynx, a ta pitoma onboard zvukovka neumi pridat LineIn signal do Digital Out :/ Takze jsem chtel alespon analogem z toneportu do inputu Lynxe, protoze ten jedinej jde momentalne prehrat pres zesik.

V softwérech jsem bohužel nerozchodil Toneport Out z USB --> Lynx, hlasi to nestejny pocet kanalu ci co, to by bylo samozrejme uplne idealni.. Zkusim s tim jeste laborovat ale nevim nevim..
Obrázek

Jiny zesik prijde buhvi kdy, tak jsem se chtel do te doby zabavit..
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A mas na ten LynxONE nainstalovanej ASIO ovladac?
Somnus Aeternus
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

Mám.. resp. mám nainstalované všechno, co k tomu bylo a a co se dalo najít (jeden malý setup.exe co pamatuje 16b systémy).
Obrázek

Ono, ten Revalver je jeden z mála, který by na první pohled umožňoval rozdělení odlišných karet a využití jejich Vstupu/Výstupu v kombinaci.. V gearboxu to nastavení snad úplně chybí (je to hodně holé), a v Guitar Rigu můžu zvolit bud Lynx, nebo Toneport, vždy IN a OUT naráz...
Obrázek
Naposledy upravil(a) Jimmy2 dne 7.12.2009 13:30, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Chlape! Tone Port je zvukovka nemýlím-li se? a Lynx je přece také zvukovka, nemýlím-li se? A kde si potom sebral ten nápad chtít je provozovat spolu dohromady?

Na tohle rovnou zapomeň, nikdy to nebude fungovat.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

No, vzal jsem ten napad z toho, že mám ty zvukovky v PC.. A přes sběrnici k nim posílám data, takže mi nepřišlo jako problém to, že vezmu data z jedné zvukovky, a pošlu je do druhé.. Vždyť přece můžu využít mikrofonního vstupu na jedné zvukovce, a přehrávat to z jiné (nastavení vstupu a výstupu ve Windows mixéru apod.)

Pokud to s ASIO nefunguje, tak mě to mrzí :(

Jinak já dvě zvukny "provozuju dohromady" - Windows zvuky a directsound jde přes onboard, a z přehrávače posílám data ASIO na lynx. A funguje to bez problémů, hrajou obě zaráz...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nemůžeš. Leda by program, ve kterém pracuješ, uměl separé nastavit audio engine pro přehrávání a audio engine pro nahrávání, přičemž ale vzájemný "routing" (předávání dat mezi sebou" by musel řešit v sobě - nic takového pokud vím neexistuje. Více zvukovek v počítači samozřejmě můžeš použít, ale v jednom programu nikoli - pouze výjimečně, umí-li to ovladač (ale i potom se bez výjimky jedná o zvukovky stejného výrobce).

Lze mít jednu zvukovku pro práci v programu (nahrávání/přehrávání) a druhou pro Windows (multimédia apod.); pak lze z jedné nahrávat do druhé, ale to je tak všechno.

P.

Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

Díky za vysvětlení, škoda, že ke kytaře není DS využitelný. No, tak tahle možnost tedy padá.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavlii píše:Nemůžeš. Leda by program, ve kterém pracuješ, uměl separé nastavit audio engine pro přehrávání a audio engine pro nahrávání, přičemž ale vzájemný "routing" (předávání dat mezi sebou" by musel řešit v sobě - nic takového pokud vím neexistuje. Více zvukovek v počítači samozřejmě můžeš použít, ale v jednom programu nikoli - pouze výjimečně, umí-li to ovladač (ale i potom se bez výjimky jedná o zvukovky stejného výrobce).
Neslo by to ReWirem? (Spise hypoteticka otazka samozrejme :))
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Wohma: hypoteticky ano :) dobrá otázka! Bylo by ovšem dobré to vyzkoušet, ale v praxi to myslím fungovat nebude. ReWire je technologie založená na využívání jedné zvukovky (proto je tolik důležité pořadí startování programů do ReWire režimu!). Takže si myslím, že pokud bude v jednom softu nastavená jedna zvukovka a ve druhém druhá, neprovede se propojení ReWire, protože nebude počáteční impuls (=požadavek na audio engine, které využívá i ten druhý program).

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“