Za jak dlouho mit kapelu?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Za jak dlouho mit kapelu?

Příspěvek od Bettty »

Ahoj, mam takovej hodne blbej dotaz, :oops:
hraju na kytaru (chvilku, jsem zacatecnik) chodim do lidusky, jednou za cas mi da hodinu znamej, co hraje v kapele a i sama se ucim z netu, nebo tady z fora. A chtela jsem se zeptat, vim ze je to individualni a zalezi na talentu, casu sravenym hranim atd... , ale za jak dlouho priblozne bych byla schopna hrat v zacatecnicke kapele? (hraju cca 2-3 hodiny denne)
A jeste dalsi dotaz, co pro to jeste delat? Krom toho, co uz jsem vyse zminovala. Diky
woro90

Re: Za jak dlouho mit kapelu?

Příspěvek od woro90 »

Bettty píše:Ahoj, mam takovej hodne blbej dotaz, :oops:
hraju na kytaru (chvilku, jsem zacatecnik) chodim do lidusky, jednou za cas mi da hodinu znamej, co hraje v kapele a i sama se ucim z netu, nebo tady z fora. A chtela jsem se zeptat, vim ze je to individualni a zalezi na talentu, casu sravenym hrani atd... , ale za jak dlouho priblozne bych byla cschpna hrat v zacatecnicke kapele? (hraju cca 2-3 hodiny denne)
A jeste dalsi dotaz, co pro to jeste delat? Krom toho, co uz jsem vyse zminovala. Diky
Musíš se umět chytit rytmu když se ztratíš, musíš se umět přizpůsobit pokud např. bubeník vypadne z rytmu a trochu zpomalí, hodí se umět trochu improvizovat. Jinak kdy chceš. Zkus si zahrát s někým, a ne úplně z listu či nazpaměť, aby tam byla špetka vlastní invence, a když to půjde dobře, můžeš zkusit kapelu. Co se týče času, to se nedá odhadnout, poněvadž nevíme co se učíš, co bys chtěla hrát s případnou kapelou, a jak moc jsi zběhlá v hudební tvorbě (improvizace a základy kompozice), případně kolik z toho dokážeš vycítit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

No tak s kapelou bych chtela hrat neco mezi rockem a metalem. A pokud jde o improviaci, tak s tou jsem na tom mizerne, jde hlavne o to, ze mivam tremu, kdyz mam napr. predvadet "co umim". To byva pro me problem. Ale tak to myslim ze casem urcite prekonam...
Takze bych si mela s nekym zahrat... no v te skole je moznost hrat spolecne s dalsima lidma co se uci. Tak to zkusim tam.
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Pokud je možnost, rozjeď kapelu hned.. Tam se nejvíc naučíš. Opravdu se toho neboj, každý nějak začínal. Kapela ti dá nejvíc. Hraní doma je dobré, ale nedá ti to tolik, ale hlavně tě to posouvá menšími kroky vpřed než hrát se spoluhráči..
Kai

Příspěvek od Kai »

Techniku clovek musi nacvicit doma a ne v kapele. Takze nejaky velky sousta zezacatku bych si nedaval.

Pokud ale sezenes par zacatecniku k sobe, tak je to to nejlepsi co muzete spolecne udelat. Sice narovinu to bude znit zprvu hodne priserne, ale ty pokroky co po case zacnete delat sou hodne dobra motivace.

Pokud rock metal tak prvni par coveru na sehrani a pak se jednoduse uvidi jestli to pude nebo ne.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
panedge

Příspěvek od panedge »

Bettty píše:Ahoj, mam takovej hodne blbej dotaz, :oops:
hraju na kytaru (chvilku, jsem zacatecnik) chodim do lidusky, jednou za cas mi da hodinu znamej, co hraje v kapele a i sama se ucim z netu, nebo tady z fora. A chtela jsem se zeptat, vim ze je to individualni a zalezi na talentu, casu sravenym hranim atd... , ale za jak dlouho priblozne bych byla schopna hrat v zacatecnicke kapele? (hraju cca 2-3 hodiny denne)
Ničeho se neboj a klidně začni v kapele hrát hned ,jestli máš tu možnost,je to výborná zkušenost-ničím se nedá nahradit.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kai píše:Techniku clovek musi nacvicit doma a ne v kapele.
Na druhou stranu az v kapele se clovek nauci tu techniku prodat ;) Navic technika sama o sobe je mnohem mene podstatna nez schopnost fungovat v ramci kapely. Takze za me rozjet kapelu co nejdriv a klidne se sehravat na primitivnich pisnickach - tak, aby kazdej stacil.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

Dobre. Zkusim se s nema domluvit jesi by sme uz mohli zacit zkouset.
A jeste se chcu zeptat.. stydeli jste se ze zacatku? Meli jste tremu? A jestli jo, za jak dlouho to preslo?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Bettty píše:Dobre. Zkusim se s nema domluvit jesi by sme uz mohli zacit zkouset.
A jeste se chcu zeptat.. stydeli jste se ze zacatku? Meli jste tremu? A jestli jo, za jak dlouho to preslo?
Myslim, ze to bude tezce individualni. Pockej ale na koncert :twisted:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Drobák

Příspěvek od Drobák »

taky se přikláním hned...jestli tě kytara baví tak za to nic nedáš....aspoň třeba někoho na jam aby ses naučila držet krok a rytmus a techniku se budeš učit doma...
panedge

Příspěvek od panedge »

Bettty píše:Dobre. Zkusim se s nema domluvit jesi by sme uz mohli zacit zkouset.
Na zkoušce sem trému neměl nikdy,na koncertě pokaždý a hroznou
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge

Příspěvek od panedge »

Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

Wohma: :D no tak nad tim radsi vubec nepremyslim. Je to muj sen, ale zaroven uz vidim jak budu nervovat:D

Drobak: JJ to je dobry. ale zase si rikam, kdyz do toho pujdu hned, bubenik uz nejakou praxi ma, kluk co nam bude spivat, ten je zacatecnik a ostatni zatim nemame, bude tam treba nekdo zkusenejsi... ay si nerekli co tam vubec delam, kdyz neumim.. O to mi jde... Prece jenom se nechci cúat do kapely, kdyz hraju chvili.
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

Panedge: Tak to se vubec nedivim! :D Ale tak zase ja doufam ze casem se otrkam... jak na zkouskach, tak snad i na tech koncertech( i kdyz to hoodne predbihame:Dja umim tri pisnicky:D)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no chce to tlupu lidí kterou nebudeš brzdit, spíš byhcto viděl na pár známejch co spolu jamujou někde v garáži...jasný že tě neveme rozjetá kapela co chce někam směřovat a nemaj čas tě přitom ještě učit jak vůbec na nástroj co máš v kapele zastupovat hrát...chce to lidi na stejnym levelu a nebo zkušenější co tě vemou občas na zkoušku aby sis s nima zajamovala a něco od nich pochytila...
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

panedge píše:

a co teprve na koncerte kde vim ze jednu nebo dve pisnicky umim jenom do pulky a zbytek bude cista haluz :D
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

OK. No ja to zkusim domluvit. My se uz takhle o tom bavime skoro rok, ze si zalozime kapelu... Jeden uz kapelu mel. Vystupovali asi jenom jednou jako predkapela... takze spis jenom takovy zkouseni...
No a neco takovyho bych plus jeste mela v te skole.. to jsou proste lidi, co se tam uci na ruzne nastroje a pak se z tech, kteri v tom pokracuji a jde jim to sestavi kapela a obcas hrajou v te skole treba po hodine... Takze to myslim ze by zatim byla nejlepsi volba... ziskat nejaky zkusenosti, jak to vubec chodi v takove kapele apod. tady touhle cestou a oitim by jsme se mohli domluvit na te vlastni...
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

xaero.cz píše:
panedge píše:

a co teprve na koncerte kde vim ze jednu nebo dve pisnicky umim jenom do pulky a zbytek bude cista haluz :D

:shock: :D tyjo.. tak to bych si netroufla:D ale tak pokud umis improvizovat tak by to asi nemusel byt problem:D
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Jěště ti poradím,tréma na zkouškách hned opadne,tam budou kamarádi nemusíš se ničeho bát,budeš s nima hrát "pořád",takže si hned zvykneš :) ..Ale je dobrý ,třeba až budete mít písničku nacvičenou,tak si pozvat kamaráda ať se jde podívat,nebo naopak například,ať bubeník pozve někoho,koho ty vůbec neznáš,ať si vás poslechne,a před ním hrát,je to vlastně už takovej dívák,takovej menší trénink na koncert :wink: ... A jěště k té nervozitě,dejme tomu,že teď jsi na začátku hraní,umíš 3 písničky mám pocit,že jsem četl,a přece jen 3 písničky jěště není tolik,aby si v sobě měla uplnou jistotu!! Jak se naučíš písničku,kterou prostě budeš umět na 120%("tak že tě nikdo nepřekecá,že tam hraješ něco špatně" :D ) Tak uvidíš že ta nerovzita nebude taková,protože tu písničku prostě zahraješ a nebudeš přemýšlet,jestli se tam teď zahraje Ačko a přemejšlet aby jsi to nezkazila,prostě tam ten akord,vyhrávku,pauzu,solo nebo cokoli hodíš,protože víš,že tak to je... :) :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

:shock: :D tyjo.. tak to bych si netroufla:D ale tak pokud umis improvizovat tak by to asi nemusel byt problem:D
neumim :D ale lidi to bud nepoznali a nebo na nas byli hodni :D a ja bych si normalne taky netroufl vsak me to taky pokazdy stve kdyz jde o neco takovyho jenze my ted nemame kde zkouset ale oni chcou porad nekde hrat a me je blby se na ne vybodnout kvuli nervum :D takze vzdycky se sejdeme treba u me den pred koncertem a nejak se to rychle naucime ale ja uz si to druhej den enpamatuju :D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“