M-AUDIO Fast Track USB propojení s AUDIO - TECHNICA AT2020

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
jaaon

M-AUDIO Fast Track USB propojení s AUDIO - TECHNICA AT2020

Příspěvek od jaaon »

Zdravim, lze propjit tuhle kartu s tim mikrofonem pomocí tohoto kabelu?

Kód: Vybrat vše

http://www.club-music.cz/dj/mikrofony-prislusenstvi/sinn7-usb-xlr-interface.html
Podle toho co píšou by to mělo fungovat obráceně, USB jako vývod, ale já ho mam jako vstup...
Popřípadě nějaká jiná externí zvuková karta na kterou svůj mikrofon připojim lehce? Díky
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: M-AUDIO Fast Track USB propojení s AUDIO - TECHNICA AT2020

Příspěvek od rotten77 »

jaaon píše:Zdravim, lze propjit tuhle kartu s tim mikrofonem pomocí tohoto kabelu?

Kód: Vybrat vše

http://www.club-music.cz/dj/mikrofony-prislusenstvi/sinn7-usb-xlr-interface.html
Podle toho co píšou by to mělo fungovat obráceně, USB jako vývod, ale já ho mam jako vstup...
Popřípadě nějaká jiná externí zvuková karta na kterou svůj mikrofon připojim lehce? Díky
Když máš takovou zvukovku, tak nemá cenu kupovat USB mikrofon. Na té zvukovce bude XLR vstup, takže stačí normální mikrofon. USB mikrofon je k tomu, aby se připojil přímo do PC a potom se tváří jako samostatná zvuková karta (pokud se pletu, tak mě někdo opravte).

EDIT: teď jsem si všiml - je ten mikrofon vůbec USB? Pokud ne tak tento kabel ne, kup klasický XLR-XLR.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Fungovat to nebude ani s jednim, AT2020 vyzaduje phantomovy napajeni, je to kondenzatorovej mikrofon. JInak ten kabel XLR-USB je na nahravani v podstate to same jako FastTrack, taky je v tom predzesilovac a prevodnik, akorat mene kvalitni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jaaon

Příspěvek od jaaon »

No situace se má takhle. Mikrofon AT2020 mam, je USB a s kompem funguje výborně, jen se zapojí a jede....
Chci ho ale používat na notebooku kde je zvuková karta nějaká špatná, zvuk je uplně zdeformovanej, praská... takže sem chtěl pro notebook koupit externí kartu.....ten mikrofon teda jako samostatná zvukovka asi nefunguje když je na obou pocitacich vysledek uplne rozdilnej ne? Diky
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aha, ty mas USB verzi toho mikrofonu.
Mikrofon nefunguje jako samostatna zvukovka, pod pojmem "zvukovka" se vetsinou definuje neco s analogovyma vystupama. Kazdopadne na kvalitu zaznamu nema vliv, jakou externi zvukovku si tam pripojis, pokud pojedes pres to USB rozhrani, rozdil bude jen v nasledne reprodukci.

Jestli ti to na dvou pocitacich zni jinak, tak jsou dve moznosti:
1) Poslouchas na bednickach nebo zkratka vystupu z notebooku, kterej nemuze byt jinej nez spatnej. Pokud chces porovnat opravdu poradne, prehraj nahravku z notebooku na velkej pocitac a poslechni to pres stejny retezec.
2) Notebook nedodava do mikrofonu dostatecny napajeni a tim padem mikrofon nefunguje tak, jak ma. Tohle je vzdycky riziko u USB mikrofonu, zvlaste pak pri pouziti s notebookem.
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pozor na to! Silně se obávám, že USB mikrofony jsou vlastně "zvukovka" strčená do kompaktního těla mikrofonu. Sice jsem ho neměl nikdy v ruce, ale jsem o tomto skálopevně přesvědčen.

Nicméně otázka je, jak to Wohma myslel "...nefunguje jako samostatná zvukovka.."; já mám zato, že když budeš chtít z USB mikrofonu nahrávat, budeš přes v něm implementovaný zvukový čip i přehrávat (a to nejen věci, co budeš mumlat do majku).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavlii píše:Pozor na to! Silně se obávám, že USB mikrofony jsou vlastně "zvukovka" strčená do kompaktního těla mikrofonu. Sice jsem ho neměl nikdy v ruce, ale jsem o tomto skálopevně přesvědčen.

Nicméně otázka je, jak to Wohma myslel "...nefunguje jako samostatná zvukovka.."; já mám zato, že když budeš chtít z USB mikrofonu nahrávat, budeš přes v něm implementovaný zvukový čip i přehrávat (a to nejen věci, co budeš mumlat do majku).

P.
Tohle maji jen nektery modely - myslim tim monitoring, a stejne to byva jen operak s vyvodem jeste pred AD prevodnikem, takze to vetsinou nic neprehrava z pocitace.
JInak USB mikrofon je samozrejme mikrofon se zabudovanou zvukovou, ale myslim, ze nazev "zvukovka" se pouziva prevazne pro zarizeni, ktere v prve rade prehrava neco z pocitace, a to v tomhle pripade nejde - nejsou vystupy, co by tam delalo DA :)

Kazdopadne pokud jsou penize, nejlepsim resenim by bylo prodat USB mikrofon a koupit opravdovy kondenzator a nejakou zvukovku. O tom je tu temat dost :)
Somnus Aeternus
jaaon

Příspěvek od jaaon »

No s tim notebookem nebude asi ani jedno co si napsal, ten zvuk nezni jenom spatne ale zni proste zdeformovaně, nevim jak to popsat ale kvalitou reprodukce to rozhodně neni...
Vlivem napájení mikrofonu to taky neni, stejnej výsledek dava i obycejnej headset na telefonování...USB má síly dost....
Asi teda bude lepší vyřešit něco s PC než něco dokupovavat....zvukova karta teda nemá vubec zadnej vliv na kvalitu nahravani v pripade USB mikrofonu pochopil sem to spravne? Diky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Wohma: no a jak potom takový USB mikrofon funguje? Vždyť to musí být v systému zařazeno jako "zvukové zařízení", ne?

P.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavlii píše:2Wohma: no a jak potom takový USB mikrofon funguje? Vždyť to musí být v systému zařazeno jako "zvukové zařízení", ne?

P.
Jojo, pouziva to normalne nejaky generic ovladac z Windowsu (vetsinou se nic nemusi instalovat). Kazdopadne je to omezeno na vstup.
Mimochodem vubec nevim, co a proc resime, totalne jsem se v tom ztratil :))

jaaon: Zvukova karta nema pri nahravani pres USB mikrofon nic spolecnyho s kvalitou zaznamu. Ten USB mikrofon ma neco jako zvukovou kartu v sobe. Proto je nesmysl, aby to na ruznych pocitacich znelo ruzne, protoze celej A/D retezec je totoznej. Pravdepodobne mas neco blbe nastaveny na tom notebooku.
Somnus Aeternus
jaaon

Příspěvek od jaaon »

ok diky moc
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Wohma: jo, já jsem vám to pěkně rozhodil svou poznámkou :lol: se mnou řešíš to, že si myslím, že bude-li chtít nahrávat přes USB mikrofon, bude muset tento zvolit jako zvukové zařízení v programu; tudíž v tomtéž programu pro přehrávání opět bude muset mít použité převodníky v majku....

Hehh - tak jste mě donutili se kouknout na stránky Audio Technica - no dělá to na mě dojem, že je to děsný. Z manuálu mám pocit, že kromě standardních Win ovladačů to tím pádem jinde chodit nebude, čili pokud bude mít jaaon nějakou externí zvukovku, bude muset přepínat ovladače (jinak mu to pojede jen na interní).

No potěš p***l, to je teda cajk....... :wink:

P.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavlii píše:2Wohma: jo, já jsem vám to pěkně rozhodil svou poznámkou :lol: se mnou řešíš to, že si myslím, že bude-li chtít nahrávat přes USB mikrofon, bude muset tento zvolit jako zvukové zařízení v programu; tudíž v tomtéž programu pro přehrávání opět bude muset mít použité převodníky v majku....

Hehh - tak jste mě donutili se kouknout na stránky Audio Technica - no dělá to na mě dojem, že je to děsný. Z manuálu mám pocit, že kromě standardních Win ovladačů to tím pádem jinde chodit nebude, čili pokud bude mít jaaon nějakou externí zvukovku, bude muset přepínat ovladače (jinak mu to pojede jen na interní).

No potěš p***l, to je teda cajk....... :wink:

P.
Tak tak, nekteri vyrobci na tohle myslim delaji i ovladac na Maca, ale jestli to fachci, to nevim. Nekde primo vyrobce doporucuje ASIO4ALL (MXL tusim). Ja bych to domu taky nechtel. Na druhou stranu "podobne" jsou reseny i mikrofony Neumann rady Solution D a to je paradicka - hned za membranou je prevodnik primo od Neumannu naladenej na uroven signalu, co leze z membrany, takze zadny zbytecny soucastky v signalove ceste. Tak to bych si dal rict :D Skoda jen te ceny, nejlevnejsi model za 36 papiru...
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“