Za jak dlouho mit kapelu?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Za jak dlouho mit kapelu?

Příspěvek od xaero.cz »

a nebudeš přemýšlet,jestli se tam teď zahraje
přesně, ve chvili kdy to budeš umět jenom tak že nad tim budeš chvilkama vahat tak už to není ono :D a s těma zkouškama "veřejnyma" to je taky pravda, mě to taky pomahalo, ale měl sem nervy aj před něma :D
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Jasné,prostě nervy sou,těch se nezbavíš :D Ale lepší na zkoušce jeden,dva lidi než 40 v jenom klubu naráz :D ...Prostě pomalu si na všechno zvykat :wink: Myslím si,že kdyby jakákoliv slavnější kapela vylezla hned po zkouškách na stadion,kde je 40 000 diváků,tak by se z toho asi taky pos*ala :D Na všechno s emusí jít pomaličku a zvykat si :)
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

Xearo: :D:D:D to je dobry... tak to jste ale dobri.;)

Dekuju vam, co jste mi odpovidali na moje asi ne moc inteligentni otazky:D
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Nečetl jsem to tady celé ,ale stíhmle mám docela velké zkušenosti ... Hrával jsem s učitelem, který prsotě jednou přišel do třídy a řekl "Kdo chce dělat muziku" , nabral lidi kteří to vživotě neměli v ruce a bylo po prdeli , ano , trvalo to ale třeba za 3 měsíce už jsme uměli hrát takové "blbůstky" jako třeba nashledanou krokodýle a podobně ... pokud si schopný zahrát pár akordů tak do toho , samozřejmě hned nemůžeš čekat album nebo velké podia, ale to se časem podá ;-)
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Bettty píše:Ahoj, mam takovej hodne blbej dotaz, :oops:
hraju na kytaru (chvilku, jsem zacatecnik) chodim do lidusky, jednou za cas mi da hodinu znamej, co hraje v kapele a i sama se ucim z netu, nebo tady z fora. A chtela jsem se zeptat, vim ze je to individualni a zalezi na talentu, casu sravenym hranim atd... , ale za jak dlouho priblozne bych byla schopna hrat v zacatecnicke kapele? (hraju cca 2-3 hodiny denne)
A jeste dalsi dotaz, co pro to jeste delat? Krom toho, co uz jsem vyse zminovala. Diky
Hodne poslouchej, hraj. Technika neni vse ale je to zaklad na kterem stavis. Kdyz rikas, ze chodis do ZUS tak se snaz poslouchat sve lepsi spoluzaky, pokladej otazky(ikdyz se ti budou zdat hloupe-tohle za Tebe nikdo neudela...). Trema pujde (casem) do kytek, hlavne hraj :wink:
Co se tyce kapely, delej to s lidma ktere mas rada, vetsinou to neni o tom, drtit 3x tydne 6 hodin denne, musite si i rozumet.
Improvizace- no, co na to rict... Zase asi nejaky teoreticky zaklad. Hodne zkouset. Staci kdyz se za celou improvizaci trefis parkrat, priste to bude zase lepsi a lepsi... A kdyz te nebudou ovlivnovat tve technicke dovednosti, muzes udelat velky kopec muziky pekne z fleku! :wink:
Jinak samozrejme na internetu je tuna materialu (youtube, guitartube, backing tracks atp.) kde je vse pekne vysvetleno+noty nebo taby. Hrani na kytaru jeste nebylo nikdy tak snadne :wink:
Je to vse o lidech a jejich chuti k praci, musi Te(Vas) to bavit.
A hlavne-cvicit,cvicit,cvicit :wink:

EDIT: btw, ahoj Betko! :D
Stop dreaming, start playing!
woro90

Příspěvek od woro90 »

Bettty píše:Dobre. Zkusim se s nema domluvit jesi by sme uz mohli zacit zkouset.
A jeste se chcu zeptat.. stydeli jste se ze zacatku? Meli jste tremu? A jestli jo, za jak dlouho to preslo?
Ze začátku je tréma normální i v kapele. Se ska kapelou, která byla už mojí druhou takovou, jsme se sešli naslepo nejdřív v hospodě, kde jsme si pokecali u piva, a pak jsme šli do zkušebny - a tam jsme na sebe i přesto, že jsme byli v hospodě, ze začátku vyjeveně civěli, kdo začne něco hrát a co si ostatní pomyslí když to nepůjde. První tři zkoušky jsme jamovali a měl jsem skutečně nádherné vibrato (nervíky - když jsem měl sólo, docela slušně jsem se klepal) :twisted: Pak jsme se ale seznámili víc a bylo po trémě. Pak jsme několikrát měnili sestavu a to byly zase nervy, a pak jsme si i na to zvykli :lol: Stydí se ze začátku každý, pokud zrovna není extrémní exhibicionistický extrovert. Pokud do toho ale půjdeš po hlavě, ono to přejde rychle - jen si dej pozor na klasický problém nově vzniklých začátečnických kapel - pro lidi, kteří toho umí málo, se špatně skládá, tak je potřeba nějaký tahoun, který vždycky nadhodí něco jednoduchého. A chce to nebát se hrát třeba i pitomosti, odrhovačky ze školky a podobně. I z toho se časem dá vytvořit něco co všechny ohromí, a hlavně - hraje se to dobře a parta se naučí spolupracovat, což je v kapele důležitější než technika hraní.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“