Nejvhodnější efektový procesor na doma
Pravidla fóra
Nejvhodnější efektový procesor na doma
Ahoj, chtěl bych nějakej aparát na domácí cvičení, akorát si říkám jestli si pořídit nějaké ampmodelingové kombo nebo spíš nějakej multiefekt a k tomu box nebo obyčejný kombo. Jaký na to máte názor vy? Chtěl bych hrát třeba metallicu nebo styl zakka wylda a myslím že s ampmodelingovým kombem se takovýmto zvukům nepřiblížím. Jak to řešíte vy? Co byste mi případně konkrétního doporučili? Díky
Naposledy upravil(a) franta46 dne 8.12.2009 18:12, celkem upraveno 1 x.
Re: Nejvhodnější aparatura na doma
Zkus nadhodit cenu ,kolik do toho chceš vrazit,pak to bude mnohem jednodušší
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno....
Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno
Myslim, ze vyreseno
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si projít tohle vlákno:
komba-zesilovace-reproboxy/kombo-do-pan ... 0na%20doma
nebo to tady trochu prohledat:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bkombo++%2Bdoma++
je to jedno z témat, které se tu řeší poměrně často
komba-zesilovace-reproboxy/kombo-do-pan ... 0na%20doma
nebo to tady trochu prohledat:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bkombo++%2Bdoma++
je to jedno z témat, které se tu řeší poměrně často
Hraju na kytary a mašinky
To je právě to co nevím tak aby to trochu za něco stálo, když si vezmu že ty ampmodelingový aparaty stojej okolo 5 - 6 tisíc tak bych se chtěl nějak pokusit zůstat v tomto intervalu.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
RolandFade píše:Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno....Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno
Za mě opět Roland ....
v tutej ceně prostě king 
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Taky se pridavam, Roland 4EVER
Nejdriv sem taky nechapal, proc to tu vsichni tak opevujou, ale kdyz ho ted mam doma, uz je mi to jasne! 
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- ...EDGE...
Asi jsem divny, ale dvacitka X od Rolanda mi prisla jako takovy chrcacek maly...a kytara, na kterem jsem ho zkousel, byla obstojna, Cort Source.Fade píše:Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno....Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno
EDIT: I kdyz je pravda ze s modelingama nemam zkusenosti.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Fakt?? :-O Teda osobne s 20w nemam zkusenosti, jen s 30w (v hudebninach) a pak 60w (doma) a musim rict, ze i ta 30w byla dost v pohode. O tom, ze by chrcelo se neda vubec mluvit a i ty zvuky, co se dali nakroutit, tak staly za to. Zkousel jsem vedle toho treba maly MGcko - 30w nebo Line6 Spider - 30w a kdyz to porovnam ty 3kombicka, tak .... ehm ... ten line6 mi prisel takovej moc priteplenej, uz mi to tak moc nepripominalo zvuk kytary (hodne chemicky) a to MGcko? Musim dat za pravdu vsem tady na foru, co tohle kombo odmitaji! Fakt za to nestoji, u tyhle rady (Marshall MG) jsem mel cest se setkat jak s 30w, tak i 100w (1*12) a jeste s 100w (2*12) verzi a prislo mi to, ze ty prvni dve zminovane verze maji hrozny repro a pokud jsem tocil potakem gainu nad 1/2, tak to nebyl zvuk kytary, ale chrceni. Ty repra na to asi nejsou delany a ta 100w s dvema reprama? Ta byla ok, je pravda, ze tam ty repra byly meneny, takze nevim, jak znel original, ale slo tam tocit potak az tak na 8/10 a porad to znelo "krasne" na tenhle trandak to stoji za to. Takze z tehlech fakt jednoznacne Roland!...EDGE... píše:Asi jsem divny, ale dvacitka X od Rolanda mi prisla jako takovy chrcacek maly...a kytara, na kterem jsem ho zkousel, byla obstojna, Cort Source.Fade píše:Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno....Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno
EDIT: I kdyz je pravda ze s modelingama nemam zkusenosti.
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
peavey vypyr - taky modelingovy kombo, maji 15, 30, 75W a pak tube 60 a 120 myslim
zni docela pekne
vox valvetronix - dalsi modelingovy
zni docela pekne
vox valvetronix - dalsi modelingovy
- ...EDGE...
No, ne chrcacek, to ne, spis proste mi prislo ze z nej ten zvuk musim dolovat jak z chlupate deky...a ze ani pak to nestoji za povyk...axi12 píše:Fakt?? :-O Teda osobne s 20w nemam zkusenosti, jen s 30w (v hudebninach) a pak 60w (doma) a musim rict, ze i ta 30w byla dost v pohode. O tom, ze by chrcelo se neda vubec mluvit a i ty zvuky, co se dali nakroutit, tak staly za to. Zkousel jsem vedle toho treba maly MGcko - 30w nebo Line6 Spider - 30w a kdyz to porovnam ty 3kombicka, tak .... ehm ... ten line6 mi prisel takovej moc priteplenej, uz mi to tak moc nepripominalo zvuk kytary (hodne chemicky) a to MGcko? Musim dat za pravdu vsem tady na foru, co tohle kombo odmitaji! Fakt za to nestoji, u tyhle rady (Marshall MG) jsem mel cest se setkat jak s 30w, tak i 100w (1*12) a jeste s 100w (2*12) verzi a prislo mi to, ze ty prvni dve zminovane verze maji hrozny repro a pokud jsem tocil potakem gainu nad 1/2, tak to nebyl zvuk kytary, ale chrceni. Ty repra na to asi nejsou delany a ta 100w s dvema reprama? Ta byla ok, je pravda, ze tam ty repra byly meneny, takze nevim, jak znel original, ale slo tam tocit potak az tak na 8/10 a porad to znelo "krasne" na tenhle trandak to stoji za to. Takze z tehlech fakt jednoznacne Roland!...EDGE... píše:Asi jsem divny, ale dvacitka X od Rolanda mi prisla jako takovy chrcacek maly...a kytara, na kterem jsem ho zkousel, byla obstojna, Cort Source.Fade píše:Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno....Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno
EDIT: I kdyz je pravda ze s modelingama nemam zkusenosti..... Btw co bys doporucoval ty??
EDIT: JAk jsem rikal, s modelingovyma kombama nemam zkusenosti...jen se svym a par dalsich od kamosu
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ono, uprimne se mi zvuk co leze z toho Rolanda zda lepsi, ne co jsem slysel na tvych nahravkach... Nezlob se, ze to tak rikam...
Rolanda mam doma a proste za tu cenu nejde sehnat nic lepsiho.
Re: Nejvhodnější aparatura na doma (efektový procesor)
A co říkáte na LINE6 Floor POD Plus http://kytary.cz/line6-floor-pod-plus-s ... /HN092358/ je to dobré na cvičení jaké kombo nebo box (teď nevím v jakém spojení se tento efekt používá) byste k tomu případně doporučili?
Re: Nejvhodnější efektový procesor na doma
Jakej je rozdil mezi timto a Pod XT Live? Jety XT Live se da sehnat za podobny penize a urcite hraje dobre (zkusenost).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus