Nejvhodnější efektový procesor na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
franta46

Nejvhodnější efektový procesor na doma

Příspěvek od franta46 »

Ahoj, chtěl bych nějakej aparát na domácí cvičení, akorát si říkám jestli si pořídit nějaké ampmodelingové kombo nebo spíš nějakej multiefekt a k tomu box nebo obyčejný kombo. Jaký na to máte názor vy? Chtěl bych hrát třeba metallicu nebo styl zakka wylda a myslím že s ampmodelingovým kombem se takovýmto zvukům nepřiblížím. Jak to řešíte vy? Co byste mi případně konkrétního doporučili? Díky
Naposledy upravil(a) franta46 dne 8.12.2009 18:12, celkem upraveno 1 x.
panedge

Re: Nejvhodnější aparatura na doma

Příspěvek od panedge »

Zkus nadhodit cenu ,kolik do toho chceš vrazit,pak to bude mnohem jednodušší
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno.... :roll: Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Zkus si projít tohle vlákno:
komba-zesilovace-reproboxy/kombo-do-pan ... 0na%20doma

nebo to tady trochu prohledat:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bkombo++%2Bdoma++

je to jedno z témat, které se tu řeší poměrně často
franta46

Příspěvek od franta46 »

To je právě to co nevím tak aby to trochu za něco stálo, když si vezmu že ty ampmodelingový aparaty stojej okolo 5 - 6 tisíc tak bych se chtěl nějak pokusit zůstat v tomto intervalu.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Fade píše:Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno.... :roll: Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno ;)
Roland ;)
xaero

Příspěvek od xaero »

Za mě opět Roland .... ;) v tutej ceně prostě king ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Taky se pridavam, Roland 4EVER :) Nejdriv sem taky nechapal, proc to tu vsichni tak opevujou, ale kdyz ho ted mam doma, uz je mi to jasne! :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Fade píše:Tisickrat reseno, tisickrat zodpovezeno.... :roll: Roland Cube 15, 30, 60. Watty si musis vybrat sam. Multiefekt a box ti nepojedou. Potreboval bys k tomu jeste zesilovac. Kup Rolanda a mas to.
Myslim, ze vyreseno ;)
Asi jsem divny, ale dvacitka X od Rolanda mi prisla jako takovy chrcacek maly...a kytara, na kterem jsem ho zkousel, byla obstojna, Cort Source.

EDIT: I kdyz je pravda ze s modelingama nemam zkusenosti.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

...EDGE... píše:
Myslim, ze vyreseno ;)
Asi jsem divny, ale dvacitka X od Rolanda mi prisla jako takovy chrcacek maly...a kytara, na kterem jsem ho zkousel, byla obstojna, Cort Source.

Fakt?? :-O Teda osobne s 20w nemam zkusenosti, jen s 30w (v hudebninach) a pak 60w (doma) a musim rict, ze i ta 30w byla dost v pohode. O tom, ze by chrcelo se neda vubec mluvit a i ty zvuky, co se dali nakroutit, tak staly za to. Zkousel jsem vedle toho treba maly MGcko - 30w nebo Line6 Spider - 30w a kdyz to porovnam ty 3kombicka, tak .... ehm ... ten line6 mi prisel takovej moc priteplenej, uz mi to tak moc nepripominalo zvuk kytary (hodne chemicky) a to MGcko? Musim dat za pravdu vsem tady na foru, co tohle kombo odmitaji! Fakt za to nestoji, u tyhle rady (Marshall MG) jsem mel cest se setkat jak s 30w, tak i 100w (1*12) a jeste s 100w (2*12) verzi a prislo mi to, ze ty prvni dve zminovane verze maji hrozny repro a pokud jsem tocil potakem gainu nad 1/2, tak to nebyl zvuk kytary, ale chrceni. Ty repra na to asi nejsou delany a ta 100w s dvema reprama? Ta byla ok, je pravda, ze tam ty repra byly meneny, takze nevim, jak znel original, ale slo tam tocit potak az tak na 8/10 a porad to znelo "krasne" na tenhle trandak to stoji za to. Takze z tehlech fakt jednoznacne Roland! :) .... Btw co bys doporucoval ty??
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
lunchie

Příspěvek od lunchie »

peavey vypyr - taky modelingovy kombo, maji 15, 30, 75W a pak tube 60 a 120 myslim
zni docela pekne

vox valvetronix - dalsi modelingovy
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

axi12 píše:
...EDGE... píše:
Myslim, ze vyreseno ;)

Fakt?? :-O Teda osobne s 20w nemam zkusenosti, jen s 30w (v hudebninach) a pak 60w (doma) a musim rict, ze i ta 30w byla dost v pohode. O tom, ze by chrcelo se neda vubec mluvit a i ty zvuky, co se dali nakroutit, tak staly za to. Zkousel jsem vedle toho treba maly MGcko - 30w nebo Line6 Spider - 30w a kdyz to porovnam ty 3kombicka, tak .... ehm ... ten line6 mi prisel takovej moc priteplenej, uz mi to tak moc nepripominalo zvuk kytary (hodne chemicky) a to MGcko? Musim dat za pravdu vsem tady na foru, co tohle kombo odmitaji! Fakt za to nestoji, u tyhle rady (Marshall MG) jsem mel cest se setkat jak s 30w, tak i 100w (1*12) a jeste s 100w (2*12) verzi a prislo mi to, ze ty prvni dve zminovane verze maji hrozny repro a pokud jsem tocil potakem gainu nad 1/2, tak to nebyl zvuk kytary, ale chrceni. Ty repra na to asi nejsou delany a ta 100w s dvema reprama? Ta byla ok, je pravda, ze tam ty repra byly meneny, takze nevim, jak znel original, ale slo tam tocit potak az tak na 8/10 a porad to znelo "krasne" na tenhle trandak to stoji za to. Takze z tehlech fakt jednoznacne Roland! :) .... Btw co bys doporucoval ty??
No, ne chrcacek, to ne, spis proste mi prislo ze z nej ten zvuk musim dolovat jak z chlupate deky...a ze ani pak to nestoji za povyk...

EDIT: JAk jsem rikal, s modelingovyma kombama nemam zkusenosti...jen se svym a par dalsich od kamosu ;)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ono, uprimne se mi zvuk co leze z toho Rolanda zda lepsi, ne co jsem slysel na tvych nahravkach... Nezlob se, ze to tak rikam... :) Rolanda mam doma a proste za tu cenu nejde sehnat nic lepsiho.
franta46

Re: Nejvhodnější aparatura na doma (efektový procesor)

Příspěvek od franta46 »

A co říkáte na LINE6 Floor POD Plus http://kytary.cz/line6-floor-pod-plus-s ... /HN092358/ je to dobré na cvičení jaké kombo nebo box (teď nevím v jakém spojení se tento efekt používá) byste k tomu případně doporučili?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejvhodnější efektový procesor na doma

Příspěvek od Wohma »

Jakej je rozdil mezi timto a Pod XT Live? Jety XT Live se da sehnat za podobny penize a urcite hraje dobre (zkusenost).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“