EHX Big Muff vs ProCo RAT 2
Pravidla fóra
EHX Big Muff vs ProCo RAT 2
Zdravim, tak nějak se rozhoduju mezi těmahle Dist. pedálama a nevim kterej zvolit...co by ste brali vy?
Vybírám z těhle dvou protože oboje používaj moje nejoblíbenější skupiny a sice KoRn a Arctic monkeys...
U velkýho muffa se my líbí jeho hutnost když se natáhne tone, ale zase nevim jestli zvládne nějaký ostřejší riffy, hrál sme na něj jen jednou...Rat je samo o sobě rockový zkreslení ale zase nevim jestli byhc z něj vytáhl nějakou hutnost....má někdo přímé srovnání?
Vybírám z těhle dvou protože oboje používaj moje nejoblíbenější skupiny a sice KoRn a Arctic monkeys...
U velkýho muffa se my líbí jeho hutnost když se natáhne tone, ale zase nevim jestli zvládne nějaký ostřejší riffy, hrál sme na něj jen jednou...Rat je samo o sobě rockový zkreslení ale zase nevim jestli byhc z něj vytáhl nějakou hutnost....má někdo přímé srovnání?
Re: EHX Big Muff vs ProCo RAT 2
Big Muff ostrejsi zvuk dovede vyprodukovat s max tone napriklad, ale bude to porad "muffinovske". RAT2 primo jsem nemel, ale vintage mode na Deucetone RATu, ktery je predchudcem RAT2. Ratovsky potak tone by mohl ten zvuk zhutnit ke spodkum cili az k Big Muffu, ikdyz to nebude primo ono.
Dle meho nazoru se ale podstatne vice k Big Muffu bude blizit Dirty RAT. Vice jako nakopavadlo se hodi Big Muff i na tahla sola. RAT to svede taky, ale bude v nem "svezi vitr"... Big Muffa bych vsak nepovazoval za zcela univerzalni. To vice RAT jim bude.
Dle meho nazoru se ale podstatne vice k Big Muffu bude blizit Dirty RAT. Vice jako nakopavadlo se hodi Big Muff i na tahla sola. RAT to svede taky, ale bude v nem "svezi vitr"... Big Muffa bych vsak nepovazoval za zcela univerzalni. To vice RAT jim bude.
To je nejhorší že já toho hraju prostě moc...od Standartu po A...na takovej metal core atd mi poslouží Metal muff ale právě na hutnej zvuk nebo občasnej inde rock, hendrix atd potřebuju něco novýho a rozhoduju se mezi nima..
Tak neni nic lepsiho nez si poridit oboji. Ne naraz, hezky poporade. Seznamis se s jednim poradne, pak se seznamis s druhym a vyhodnotis. Lepsi cesta neni. Ideal je ovsem mit oboji u sebe.
- 60'Rock_N'_Roll
Navíc Muff je docela fuzzovitej efekt...
asi jo, mylsim e se tomu nevyhnu a nakonec budu mít tak 3 zkreslovadla jak to tak vidim...a to chci ještě wah kterej postrádám...
Pamatuju se, ze jsem Big Muffa zapojoval s Deucetone RATem, ale to uz bylo docela extremni. S Turbo nebo Clean (boost) mody si to vsak rozumnelo paradne. Ovsem bylo nutne s gainy neprehanet a dobre navolit EQ. Chvili jsem taky laboroval nad tim tehdy, co je lepsi, zda zapojit prvni muffa a pak raty anebo naopak. Vzhledem k tomu ze muff neni tak jednoznacne fuzz, alespon ty dnesni produkty EHX... pamatuju se, ze poradi zapojeni dost ovlivnovaly charaktery jednotlivych pedalu.
no celej Deucetone bych asi nechtěl...to rqadši bazarově rata a big muffa...furt nevim no...je to dilema sakra
...asi koupim big muffa a budu doufat že přes něj pujdou sypat i pěkný heavy riffy...
Zase sme byl teď víc na rozpacích když sme slyšel good covery Arctic monkeys a všechno sypaný jenom přes Rat 2...
nějak se s tim snad poperu ještě
Zase sme byl teď víc na rozpacích když sme slyšel good covery Arctic monkeys a všechno sypaný jenom přes Rat 2...
nějak se s tim snad poperu ještě
Hod si minci...
...myslim si, ze RAT2 ti poslouzi vice, navic pokud se ti echt zalibi, tak je moznost jej u Smrcky pak dodatecne poupravit ve strevech, abys mel jeste vice citelnejsi zkresleni.
...myslim si, ze RAT2 ti poslouzi vice, navic pokud se ti echt zalibi, tak je moznost jej u Smrcky pak dodatecne poupravit ve strevech, abys mel jeste vice citelnejsi zkresleni.
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Hele, mám Dirty Rat i Big Muffa. Je to úplně něco jinýho. Muff má ekvalizér hodně do V-čka s hodně basama, kdežto Rat má hodně středů a výšek. Obojí to má sice diodový zkreslení, ale prostě Muff je brutus a Rat je spíš taková alternativa k Boss DS-1, čili použití na rock a grunge ála Nirvana. Zajímavý věci se dějou, když dáš Muff na lehce nakreslenej kanál komba, hezky to pak prdí- poslechni si některý songy White Stripes.
Nevim, co bych ti poradil, jsou to fakt jiný pedály. Ekvalizací i charakterem zkreslení.
Nevim, co bych ti poradil, jsou to fakt jiný pedály. Ekvalizací i charakterem zkreslení.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Ja som mal iba kopiu toho Muffa a potom Double Muffa. Mne osobne ale na take tie "heavy riffy" nesadli, viac sa mi teda pacila kombinacia tychto muffov so singlami. Rata (Rat 2) som skusal iba raz, zdal sa mi vcelku univerzalny, pri vyssich nastaveniach gainu mierne fuzzovity. Oproti muffom ostrejsi. Prave teraz si chcem You Dirty Rata zobrat od Termyxa, tak som celkom zvedavy ako mi sadne.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Litle: a zkoušel si je oa zapojit za sebe? třeba kytara-rat-muff- kombo?bylo to poslouchatelný když si mezi něma přepínal?když je muff vyplej tak by nijak neměl ovlivňovat signál z toho rata ne?
Ptám se protože sem dva distrotiony za sebe ještě nezapojoval....tak že bych to nakonec vyřešil koupí obou a jenom přepínal...
Branik:
Asi upřednostnim nejdřív toho muffa, vim z vlasntí zkušenosti že ty basy umí celkem valit...byl na něj nahranej song Blind od kornů, což je jedne ze zuků co hledám (opomíjim phaser a A ladění), takže na ně bych spíš volil muffa...na muj oblíbenej indie rock alá Arctic monkeys bych zase víc uvítal Rata....paradox je že obě skupiny používaj oba efekty...
Ptám se protože sem dva distrotiony za sebe ještě nezapojoval....tak že bych to nakonec vyřešil koupí obou a jenom přepínal...
Branik:
Asi upřednostnim nejdřív toho muffa, vim z vlasntí zkušenosti že ty basy umí celkem valit...byl na něj nahranej song Blind od kornů, což je jedne ze zuků co hledám (opomíjim phaser a A ladění), takže na ně bych spíš volil muffa...na muj oblíbenej indie rock alá Arctic monkeys bych zase víc uvítal Rata....paradox je že obě skupiny používaj oba efekty...
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
No, jak říkám, je u nich jiná ekvalizace. Zkoušel jsem to a ten Rat trochu vyčníval ve středech, Muff je opravdu extrémně vyřízlej do V. Ekvalizér to samozřejmě spraví.Drobák píše:Litle: a zkoušel si je oa zapojit za sebe? třeba kytara-rat-muff- kombo?bylo to poslouchatelný když si mezi něma přepínal?když je muff vyplej tak by nijak neměl ovlivňovat signál z toho rata ne?
Branik:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.