nepresnost prave ruky-cviceni
Pravidla fóra
nepresnost prave ruky-cviceni
Zdravim, mam takovej problem, co ma urcite spousta zacatecniku. Kdyz cvicim pentatoniky, stupnici, cviceni na prsty apod., plete se mi prava ruka. Brnkam na jiny struny nez mam. Neznate na to nejaky cviceni? Nebo to casem bude presnejsi? diky
Re: nepresnost prave ruky-cviceni
jedeš po strunách od zhora, dáš vždy hluboké E uderem z hora, pak strunu A uderem zdola a zase hluboké E uderem z hora a pak D uderem zespoda a takhle až dolů, potom prohodit udery z hora a z dola, potom to samé hraješ protější struny: zahraješ E, e, A,H,D,G a různé varianty tohohle. Snad to jde pochopit, píšu to docela ve spěchu.
cviceni je spousta(zadej si na googlu)....ale klidne hraj tu svoji konkretni skladbu v pomalym tempu (cvicenim se ted netraú...a na rychlosti pridej az ve chvili, kdy to v danym tempu mas nauceny tak, ze udelas chybu tak mozna v jednom ze 100 pripadu....takze hlavne trpelivost....Bettty píše:Zdravim, mam takovej problem, co ma urcite spousta zacatecniku. Kdyz cvicim pentatoniky, stupnici, cviceni na prsty apod., plete se mi prava ruka. Brnkam na jiny struny nez mam. Neznate na to nejaky cviceni? Nebo to casem bude presnejsi? diky
Je spousta kapel, ktery hrajou rychle...ale kdyz maj hrat v pomalym tempu, tak v cely nahote vyleze to, ze jsou rytmicky uplne v p*deli...
Chce to cvičit,poslouchat se a nechtít toho moc najednou.Ta přesnost přijde taky s tím,až se ti "usadí" pravá ruka na svým místě. To chvíli trvá,než si najdeš optimální polohu,ve který se ti dobře hraje. Vydž cvič a ono se to podá.
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Trsatkem:
1) najit si vhodnou polohu ruky
2)hrat zapestim
3)stridat udery
4)hrat presne
Psrty:
zase stridat udery(nehrat jednim prstem), snazit se dosahnout vyrovnaneho tonu kazdym prstem, hrat ruzne variace(im,ma,ima,ami...)
1) najit si vhodnou polohu ruky
2)hrat zapestim
3)stridat udery
4)hrat presne
Psrty:
zase stridat udery(nehrat jednim prstem), snazit se dosahnout vyrovnaneho tonu kazdym prstem, hrat ruzne variace(im,ma,ima,ami...)
Stop dreaming, start playing!
jo a aby to bylo 100% jasny... tak cvicit s metronomem!
ok vyzkousim to diky.