Levné kytary na zakázku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Re: Levné kytary na zakázku

Příspěvek od armi »

Proč by nemohl být singl do metalu... ? Takové dělení mne fakt baví... klidně ať hraje metal na smeták na který natáhne špagáty... hlavně že se dotyčnému na nástroj hraje dobře a zvuk mu vyhovuje...

http://www.youtube.com/watch?v=qZnESR8C ... re=related
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

armi píše:Proč by nemohl být singl do metalu... ? Takové dělení mne fakt baví... klidně ať hraje metal na smeták na který natáhne špagáty... hlavně že se dotyčnému na nástroj hraje dobře a zvuk mu vyhovuje...

http://www.youtube.com/watch?v=qZnESR8C ... re=related
sinlgy tam muzou byt. znam dokonce i bordelovy kapely kde hrajou lidi treba na tele. ale to maji jen lidi kteri bud nevi o co de a nebo maji svou jasnou predstavu o zvuku kteryho chcou dosahnout. obecne sou singly na ty vase metaly proste nahovno. a rikej si co chces.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Jelikož metal nehrávám nijak často a to ještě nehrávám nijakej prasomrdní metal, tak mi ty singly stačí.
Ale budu kupovat SH4 - protože kobylkovej SC stejně vůbec nepoužívám a chtěl bych jeden HB.
Většinu toho, co hraji vykryju krkovým SC a kombinacema.
Samotnej kobylkáč použiju jednou za pětiletku.
Na singly se metal hrát dá, pokuď to jak jsem psal není nějakej ultra 666 death bordel... Víc záleží na tom, co sedí hráči.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

http://www.youtube.com/watch?v=kYnjT0qG ... re=related
druhej kytarista ma telecastera. nazivo pecka jak svina, na youtube to tak nevyzni. jiste da se hrat cokoliv na cokoliv, klidne muzes hrat black metal na triangl. ale nebude to proste ono. pro uchulhodici zkresleni proste HB > singl
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Prejdák píše:Na singly se metal hrát dá, pokuď to jak jsem psal není nějakej ultra 666 death bordel... Víc záleží na tom, co sedí hráči.
:lol: :D
Svata pravda...
Kai

Příspěvek od Kai »

...EDGE... píše:
Prejdák píše:Na singly se metal hrát dá, pokuď to jak jsem psal není nějakej ultra 666 death bordel... Víc záleží na tom, co sedí hráči.
:lol: :D
Svata pravda...
Bla bla bla kecy.

Se trosku probudte z pokojovyho smrdlani a vylezte na podium, kde vytaveny lampovy apec se singlama na metalovy lead zkresleni udela takovy bordel, ze je to v podstate hlasitejsi nez samotny zkresleny zvuk. A ani ptakoviny jako ns-2 nefunguji protoze pri extremnim nastaveni zerou signal (a navic nepotlaci ten bordel ze singlu).

Na "hot" singly tak maximalne hard rock, veci jako rainbow, great white, dokken atd... jinde uz se proste nechytaji. Stejna debilita jak hrat na keramicky humbuckery funky nebo jazz...
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Drag

Příspěvek od Drag »

Kai: Díky za podporu. Moje řeč: Co, že zahraješ co chceč na co chceš ? Ale nemá to ani úroveň. Hrát jazz na BC Rich ? Blbost ! Hrát na strata se 3 singlama metal ? Blbost ! :evil: :twisted:
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

tohle video akorát dokazuje jak to pak dopadá
pokud tenhle zvuk někdo hledá tak pravda že s ničim jinym se větší bordel už asi neudělá
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja myslel ze my jsme na hudebnim foru...toto je hudba? My mluvime o hudbe.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Wraith píše:
tohle video akorát dokazuje jak to pak dopadá
pokud tenhle zvuk někdo hledá tak pravda že s ničim jinym se větší bordel už asi neudělá
To je očividně účel :lol: S humbuckery by to nebyl takový řvavý brajgl.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Dragu zkus tolik nehrotit ty značky, já vim že si psal že máš BC Rich hodně rád, ale i voni dělaj různý kytary, mockingbird special je konstrukcí a osazenim vpodstatě to samý co lespaul což znamená že to zvládne vod blues až po metal, a koukni na http://www.bcrich.com/dagger.asp to je jazzovka prostě ať chceš nebo ne. bavit se vo konkrétních modelech kytar by bylo produktivnější než se bavit vo značkách na jejich hlavách :wink:

ps: ten beast je daleko ergonomičtější než to tvoje upravený LTD tělo, ale to je tvoje věc na co chceš hrát
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

http://www.youtube.com/watch?v=uOJmzS15 ... re=related
Tady Jari Mäenpää hraje na krásné tele :)
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

http://www.youtube.com/watch?v=kYnjT0qG ... re=related

Nějak jsem nopochytil texty. Nevíte náhodou někdo, kde je sehnat? :evil:
Drag

Příspěvek od Drag »

shmootik: V pohodě. Upřímě jsem tenhle tvar od BC Rich ještě neviděl. Nehrotit značky ? Uznej, že BC Rich jsou kytary dělané minimálně z 60% na metal. Ať je to Beast, Warlock, Warbeast, Bich nebo Metal master (kterej má svůj styl předurčenej už v názvu). Co se týká mého prototypu- Zvukově se vyvedl a má perfektní zvuk třeba i jako akustika. armi: Telecastery nemusím. Ale ta hudba je hodně dobrá.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

drag: imho ty bc riche jsou metalový hlavně tvarově, konstrukčně tam zas nějaký extra odlišnosti nevidim, silný snímače a tremolo má i spoustu kytar od jinejch výrobců, leda tak že si hodně jdou po průchozích krkách což mě zase nepřčíde jako nějaká vyloženě metalová věc. když se popídíš na tubě tak najdeš video někdy z roku 92 kde jinak zavilej warlockista cavalera hraje se sepoškou na neupravený gibson SG.

kai: že singly žačnou mít rpoblémy při vosolenym hi-gain zesiku je samozřejmě pravda ale že keramika humbucker nemůže obstát v něčem měkym bych netvrdil, když si odmyslim že i keramika HB by se dal udělat tak aby měl slabší výstup, tak viz : sice to nehraje na pódiu a to co tam vyvádí mě osobně příde jako děsná nuda, ale technicky (myslim aparát + kytara) nevimdim důvod proč by to stejně dobře nemoh provýst i na pódiu.

prostě chci říct že ty generalizující/zjednodušující výroky zkreslujou... možná se na to dívam moc "matematicky".
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Kai

Příspěvek od Kai »

shmootik píše: kai: že singly žačnou mít rpoblémy při vosolenym hi-gain zesiku je samozřejmě pravda ale že keramika humbucker nemůže obstát v něčem měkym bych netvrdil, když si odmyslim že i keramika HB by se dal udělat tak aby měl slabší výstup, tak viz : "youtube odkaz" sice to nehraje na pódiu a to co tam vyvádí mě osobně příde jako děsná nuda, ale technicky (myslim aparát + kytara) nevimdim důvod proč by to stejně dobře nemoh provýst i na pódiu.

prostě chci říct že ty generalizující/zjednodušující výroky zkreslujou... možná se na to dívam moc "matematicky".
Krasny sterilni ton, takovy metallica clean s tunou stredu a navic na to hraje totalni poleno (smrdoli sto tonu a ani to nezahraje obstojne).

Jestli tomuhle rikas mekci styl tak nevim, pro me je to paskvil.

Ono veci maji sve urceni, nerikam ze neni dobre jit vlastni cestou (aspon po tom co uz clovek ma nejake zkusenosti a umi neco zahrat) ale proste tohle snazeni je "lamani pres koleno". Nikde sem nerekl, ze je to technicky nemozne, technicky je to jen zalezitost ruk a nastaveni aparatu, ale je to neprakticke a hloupe.
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pokud ma clovek vhodny aparat ktery pripadne jeste dokopne napriklad tubescreamerem (kvuli stredum ktere z kytary lezou) tak jsem za singly do tvrdaren. takovy tele je na riffy pohadka, nebop dobrej krkovej snimac u stratu. na power, speed a jiny metaly s uplyma kalhotama to neni ale jsem z toho zvuku nadseny. rozhodne bych to neoznacoval za neprakticke a hloupe :)
Kai

Příspěvek od Kai »

Kinx píše:pokud ma clovek vhodny aparat ktery pripadne jeste dokopne napriklad tubescreamerem (kvuli stredum ktere z kytary lezou) tak jsem za singly do tvrdaren. takovy tele je na riffy pohadka, nebop dobrej krkovej snimac u stratu. na power, speed a jiny metaly s uplyma kalhotama to neni ale jsem z toho zvuku nadseny. rozhodne bych to neoznacoval za neprakticke a hloupe :)
No jo, jenze u tvrdaren je taky nastaveni zvuku docela odlisne (napriklad co se tyce gainu)... nastaveni apce na podladeni + "chlupatost" singlu si dovedu predstavit.

Pokud se bavime o klasickym heavy a speedu atd. (coz mimochodem hraju v upnutych kalhotech! ;p) tak fakt ty singly nejsou vhodne a jsou hloupe (protoze ten zvuk udelas lip humbuckerama, je s tim min srani). Ono celkove ten muj mark III hraje se singlama jako blazen... proste podobne takhle http://www.youtube.com/watch?v=6rZvxaqUCHw ale dela to na podiu docela bordel, cimz neprospivam cele kapele.

V repertoaru co hrajem s jinou kapelou, tak myho sss strata vytahuju jen na veci jako Rainbow, Dio, Ufo, Riot. Proste stary hard rock. A tam to opravdu zni...
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
shmootik

Příspěvek od shmootik »

kai: měkčí celkem jedno co, měl jsem na mysli zvukově a ne jak to je zahraný... mě ten charakter zvuku celekm chutná nemužu si pomoc.
Drag

Příspěvek od Drag »

Jo, ten odkaz na youtube je good. Ale kdyz hraješ těžkej metalovej doprovod, tak prostě single nestačí. Zahraj si něco takovýhodle se singlama. Nemáš šanci. http://www.youtube.com/watch?v=sz-lqbmP ... re=related Vím to. Zkoušel jsem to na strata, kterýho má kámoš. Jinak už se na ten můj prototyp přišlo podívat pár lidí (trošku odborníků). Půjčil jsem jim ho a říkali, že prý až na tu hmotnost je to perfektní kytara. Potom udělám nějakou nahrávku a dám ji na Youtube.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“