Hudební nahrávky L.P. 2009
Hudební nahrávky L.P. 2009
Možná je ještě trochu brzy na hodnocení roku 2009, ale jaké desky vás v tomto roce zaujaly/nezaujaly?
Z toho co jsem slyšel/vlastním, tak:
1. místo: Indukti - Idmen
2. místo: Rodrigo Y Gabriela 11:11
Překvapení roku: Alice In Chains - Black Gives Way To Blue
Lepší průměr: Riverside - Anno Domine..., Black Crowes - Before The Frost, Kari Bremnes - Ly, Porcupine Tree - The Incident
Horší průměr: Dave Matthews Band - Big Whisky, Kings Of Convenience - Declaration Of Dependance, Lene Marlin - Twist The Truth
Zklamání: Muse - The Resistance, Dead Weather - Horehound, Chickenfoot
Největší zklamání: Dream Theater - Silver Clouds & Silver Linings (uf to zase bude keců ...)
Z toho co jsem slyšel/vlastním, tak:
1. místo: Indukti - Idmen
2. místo: Rodrigo Y Gabriela 11:11
Překvapení roku: Alice In Chains - Black Gives Way To Blue
Lepší průměr: Riverside - Anno Domine..., Black Crowes - Before The Frost, Kari Bremnes - Ly, Porcupine Tree - The Incident
Horší průměr: Dave Matthews Band - Big Whisky, Kings Of Convenience - Declaration Of Dependance, Lene Marlin - Twist The Truth
Zklamání: Muse - The Resistance, Dead Weather - Horehound, Chickenfoot
Největší zklamání: Dream Theater - Silver Clouds & Silver Linings (uf to zase bude keců ...)
Re: Hudební nahrávky L.P. 2009
Chvili jsem premyslel, co je L.P. 
1. misto: Dredg - The Pariah, The Parrot, The Delusion
2. misto: Paradise Lost - Faith Divides Us, Death Unites Us
Prekvapeni roku: My Dying Bride - For Lies I Sire (konecne zas hrajou starej dobrej drevni doom
)
Lepsi prumer: Swallow The Sun - New Moon, ETOS - Children of the Dark Waters, The Gathering - West Pole, Insomnium - Across The Dark, Ahab - The Divinity of Oceans
Horsi prumer: Porcupine Tree - The Incident, Depressed Mode - ... For Death
Zklamani: Ensiferum - From Afar (i kdyz od nich uz nic necekam), Poisonblack - A Dead Heavy Day, Katatonia - Night is the New Day
Nejvetsi zklamani: Pantheist - Journey Through Lands Unknown
1. misto: Dredg - The Pariah, The Parrot, The Delusion
2. misto: Paradise Lost - Faith Divides Us, Death Unites Us
Prekvapeni roku: My Dying Bride - For Lies I Sire (konecne zas hrajou starej dobrej drevni doom
Lepsi prumer: Swallow The Sun - New Moon, ETOS - Children of the Dark Waters, The Gathering - West Pole, Insomnium - Across The Dark, Ahab - The Divinity of Oceans
Horsi prumer: Porcupine Tree - The Incident, Depressed Mode - ... For Death
Zklamani: Ensiferum - From Afar (i kdyz od nich uz nic necekam), Poisonblack - A Dead Heavy Day, Katatonia - Night is the New Day
Nejvetsi zklamani: Pantheist - Journey Through Lands Unknown
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ja to asi nebudu radit dle mist, ale kazdopadne me nadchlo:
Them Crooked Vultures - TCV
- nova "superkapela" ve slozeni Grohl (Foo Fighters, Nirvana), John Paul Jones (led Zeppelin), Josh Homme (Kyuss/QOTSA) a Alain Johannes (Eleven/QOTSA), experiment, ktery se docela dobre povedl, album je svizne, je v tom citit radost a uvolneni (i muzikantsky kumst) spojeni stareho hardrocku s alternativnim rockem
Sunn O))) - Monoliths & Dimensions
- prekrocili vlastni stin a s novymi prvky me dokazali oslovit, temna az desiva hudba
Alice in Chains - Black Gives Way To Blue
- souhlasim, ze toto album je vazne dobre, opravdu jsem v to ani nedoufal, ze AiC, ac uz jen pod Cantrellovic taktovkou, se vrati v plne sile a to doslova - zpevak se nemusi rozhodne stydet za svuj zpev, je to grunge jako vysity!
Pissed Jeans - King Of Jeans
- zkuste si predstavit Flipper, Jesus Lizard a Black Flag dohromady a mate Pissed Jeans
Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
- je to porad vazne dobry!
Sonic Youth - The Eternal
- stari sonici maji stale jeste co rici, album neni sice nejak prelomove, ale vratili se ke staremu zvuku a urcite se jim to povedlo
Isis - Wavering Radiant
- prekvapeni pro mne, vyrazna zmena v jejich typickem zvuku, "zmekceni" stylu, skladby jsou vsak genialni
dalsi letosni alba me ted v praci nenapadaji, kdyztak "editnu" jeste...
Them Crooked Vultures - TCV
- nova "superkapela" ve slozeni Grohl (Foo Fighters, Nirvana), John Paul Jones (led Zeppelin), Josh Homme (Kyuss/QOTSA) a Alain Johannes (Eleven/QOTSA), experiment, ktery se docela dobre povedl, album je svizne, je v tom citit radost a uvolneni (i muzikantsky kumst) spojeni stareho hardrocku s alternativnim rockem
Sunn O))) - Monoliths & Dimensions
- prekrocili vlastni stin a s novymi prvky me dokazali oslovit, temna az desiva hudba
Alice in Chains - Black Gives Way To Blue
- souhlasim, ze toto album je vazne dobre, opravdu jsem v to ani nedoufal, ze AiC, ac uz jen pod Cantrellovic taktovkou, se vrati v plne sile a to doslova - zpevak se nemusi rozhodne stydet za svuj zpev, je to grunge jako vysity!
Pissed Jeans - King Of Jeans
- zkuste si predstavit Flipper, Jesus Lizard a Black Flag dohromady a mate Pissed Jeans
Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
- je to porad vazne dobry!
Sonic Youth - The Eternal
- stari sonici maji stale jeste co rici, album neni sice nejak prelomove, ale vratili se ke staremu zvuku a urcite se jim to povedlo
Isis - Wavering Radiant
- prekvapeni pro mne, vyrazna zmena v jejich typickem zvuku, "zmekceni" stylu, skladby jsou vsak genialni
dalsi letosni alba me ted v praci nenapadaji, kdyztak "editnu" jeste...
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 27.11.2009 13:47, celkem upraveno 1 x.
2 Wohma:
Vzhledem k tomu, že kromě Gathering a Paradise Lost (a My Dying Bride jenom dle názvu) nic neznám, to budou asi vše metalové kapely, že? Co bys mi případně doporučil k poslechnutí?
2 ostatní
Nemusíte to dělit na tolik kategorií, stačí když napíšete, co vás zaujalo a co třeba ne.
Vzhledem k tomu, že kromě Gathering a Paradise Lost (a My Dying Bride jenom dle názvu) nic neznám, to budou asi vše metalové kapely, že? Co bys mi případně doporučil k poslechnutí?
2 ostatní
Nemusíte to dělit na tolik kategorií, stačí když napíšete, co vás zaujalo a co třeba ne.
Vetsina je, ale treba Dredg nema s metalem v podstate nic spolecnyho. To doporucuju predevsim, i kdyz pro novyho posluchace bude urcite schudnejsi predesly album (Catch Without Arms). To je dost hitovy, to novy a vsechny predchozi alba jsou poslechove mnohem komplikovanejsi.
Rozhodne doporucim Insomnium, ti uz od zacatku delaji famozni hudbu (mimochodem za 3 tydny budou v Praze a nazivo jsou opravdu SKVELI), Swallow The Sun je skvelej melodickej doom, ale ja mam radsi jejich starsi tvorbu, resp. uplne tu nejstarsi.
Jinak letos jsem mel malo casu na shaneni novych veci a poslech, takze je to chudsi nez normalne.. Mam na (cizi) hudbu stale min casu.
Jinak jeste jsem letos objevil posledni album pg.lost (byt z roku 2008), tak to bylo jedno z nejvetsich prekvapeni
Rozhodne doporucim Insomnium, ti uz od zacatku delaji famozni hudbu (mimochodem za 3 tydny budou v Praze a nazivo jsou opravdu SKVELI), Swallow The Sun je skvelej melodickej doom, ale ja mam radsi jejich starsi tvorbu, resp. uplne tu nejstarsi.
Jinak letos jsem mel malo casu na shaneni novych veci a poslech, takze je to chudsi nez normalne.. Mam na (cizi) hudbu stale min casu.
Jinak jeste jsem letos objevil posledni album pg.lost (byt z roku 2008), tak to bylo jedno z nejvetsich prekvapeni
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
pro mně... naprosté pecky jsou Porcupine Tree - Incident a Karnivool - Sound alwake... láska vpodstatě na první poslech
podle mně fakt nejpovedenější release-y tohoto roku
Dream Theater - Black clouds and silver linings
Riverside - Anno Domini HD
Wikxzenem zmínění Sunn O))) - Monoliths and Dimensions jsou asi to nejlepší, co jsem od nich zatím slyšel
moc zajímavé desky taky vydal Devin Townsend Project - Addicted! a Ki
z toho, co jsem tento rok očekával a slyšel mě vyloženě zklamali Muse - The Resistance - to fakt ne
ale celkově mi to přijde jako skělý rok
Dream Theater - Black clouds and silver linings
Riverside - Anno Domini HD
Wikxzenem zmínění Sunn O))) - Monoliths and Dimensions jsou asi to nejlepší, co jsem od nich zatím slyšel
moc zajímavé desky taky vydal Devin Townsend Project - Addicted! a Ki
z toho, co jsem tento rok očekával a slyšel mě vyloženě zklamali Muse - The Resistance - to fakt ne
ale celkově mi to přijde jako skělý rok
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Letošní rok podle mě vyšel skvěle...
A+ jistě dostávají:
Riverside - Anno Domini High Definition
Dream Theater - Black Clouds and Silver Linings
Evergrey - Torn
Porcupine Tree - The Incident
Shadow Gallery - Digital Ghosts
Indukti - Idmen
Redemption - Snowfall on the Judgement Day
Spheric Universe Experience - Unreal
Dále mě mile potěšili
Paradise Lost - Faith Divides Us, Death Unites Us
Karnivool - Sound Awake
OSI - Blood
Zklamání
Creed - Full Circle (jako jde to, ale už to není ono...)
Muse - The Resistance (tak se snaží být alternativní, až jsou zcela středoproudí...)
U2 - No Line on the Horizon (nevím, asi jsem čekal něco jiného)
Queensryche - American Soldier (kde jsou doby Operation: Mindcrime...)
A+ jistě dostávají:
Riverside - Anno Domini High Definition
Dream Theater - Black Clouds and Silver Linings
Evergrey - Torn
Porcupine Tree - The Incident
Shadow Gallery - Digital Ghosts
Indukti - Idmen
Redemption - Snowfall on the Judgement Day
Spheric Universe Experience - Unreal
Dále mě mile potěšili
Paradise Lost - Faith Divides Us, Death Unites Us
Karnivool - Sound Awake
OSI - Blood
Zklamání
Creed - Full Circle (jako jde to, ale už to není ono...)
Muse - The Resistance (tak se snaží být alternativní, až jsou zcela středoproudí...)
U2 - No Line on the Horizon (nevím, asi jsem čekal něco jiného)
Queensryche - American Soldier (kde jsou doby Operation: Mindcrime...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tak na ty jsem bohužel zapomněl.. .taky solidní deska, ikdyž hodně zvláštníNero píše: OSI - Blood
Kluci díky za tipy, určitě z toho něco (co neznám) zkusím poslechnout.
Třeba U2, ani nový Pearl Jam jsem ani neslyšel, mám pocit, že už nemůžou přijít s ničím novým a pořád jenom omýlají a rozmělňují ten svůj styl.
Jinak teda Pissed Jeans - ten název asi nezkousnu
EDIT:
Tak zatím jsem sjel pár songů od Dredg a teda musím říct, že dlouho mě tak nic nezaujalo na první poslech. Díky Wohmo! Na cdwow to stojí do 10 liber, něco zkusím objednat.
Třeba U2, ani nový Pearl Jam jsem ani neslyšel, mám pocit, že už nemůžou přijít s ničím novým a pořád jenom omýlají a rozmělňují ten svůj styl.
Dával jsi na ně odkaz na YT, slyšel jsem je, líbilo se mi to, ale potřebuju si to ještě poslechnout z něčeho slušnějšího. Jinak samozřejmě je to po dlouhé době superskupina a dokonce to vypadá, že by jí to mohlo i fungovat (narozdíl od takové Asia apod.). J.P.Jones mi přišel ve své době hrozně nedoceněný, vše se točilo pouze kolem Planta, Page a Bonhama. Přitom hrál krásné basové linky, pomáhal na klávesy a mám pocit, že na aranžích LZ měl ten největší podíl.wikxzen píše: Them Crooked Vultures
Jinak teda Pissed Jeans - ten název asi nezkousnu
EDIT:
Tak zatím jsem sjel pár songů od Dredg a teda musím říct, že dlouho mě tak nic nezaujalo na první poslech. Díky Wohmo! Na cdwow to stojí do 10 liber, něco zkusím objednat.
Jester (trochu OT): asi jsi jiz slysel od JPJ solove album Zooma, ne? Docela slusny, a tvrdsi nez by kde kdo mohl v jeho pozdejsim veku cekat...
http://www.youtube.com/watch?v=-ZsQq2q4Tys
http://www.youtube.com/watch?v=-ZsQq2q4Tys
Ne neslyšel jsem nic sólového od JPJ. Teda až do teď 
Zkoušel jsem odkazy na YouTube, ale nezaujalo mě to. Díky.
Zkoušel jsem odkazy na YouTube, ale nezaujalo mě to. Díky.
Ještě jsem z těch lepších zapomněl na Mars Volta - Octahedron a teď zrovna poslouchám Imogen Heap - The Ellipse a moc sem mi to líbí.
Jinak z vašich tipů se mi líbily Dredg, Karnivool, Swallow The Sun (asi ne přesně ta deska uvedená Wohmou) a Insomnium.
Naopak mě neoslovily - Shadow Gallery (na mě až moc kopie DT), Devin Townsend, Pissed Jeans (ale těm jsem teda moc šancí nedal) a Sunn O))) ale ty si aspoň ještě jednou poslechnu.
Jinak z vašich tipů se mi líbily Dredg, Karnivool, Swallow The Sun (asi ne přesně ta deska uvedená Wohmou) a Insomnium.
Naopak mě neoslovily - Shadow Gallery (na mě až moc kopie DT), Devin Townsend, Pissed Jeans (ale těm jsem teda moc šancí nedal) a Sunn O))) ale ty si aspoň ještě jednou poslechnu.
- Nero
- Rádce
Mars Volta... Ty já už vzdal, na mě až moc velký progressive, nestíhám
Ad Shadow Gallery - není to problém většiny progových kapel, že zní jako DT?
Z jejich tvorby mě rozhodně zaujaly jiné desky více, než Digital Ghosts, ale velmi kladně jsem je hodnotil z toho důvodu, že těsně před začátkem nahrávání jim zemřel zpěvák a museli ho nahradit. A to podle mě udělali velmi dobře a za to, jak se s celou věcí vypořádali, jsem jim dal to A+ 
Ad Shadow Gallery - není to problém většiny progových kapel, že zní jako DT?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No já jsem první dvě desky Mars Volta měl rád, potom už mě tak neoslovili. Octahedron jsem zkusil víceméně náhodou a fakt mě hrozně pozitivně překvapila. Možná ji zkus, není to taková zběsilost jako předcházející desky.Nero píše:Mars Volta... Ty já už vzdal, na mě až moc velký progressive, nestíhám![]()
Ad Shadow Gallery - není to problém většiny progových kapel, že zní jako DT?Z jejich tvorby mě rozhodně zaujaly jiné desky více, než Digital Ghosts, ale velmi kladně jsem je hodnotil z toho důvodu, že těsně před začátkem nahrávání jim zemřel zpěvák a museli ho nahradit. A to podle mě udělali velmi dobře a za to, jak se s celou věcí vypořádali, jsem jim dal to A+
Je to problém, když někdo dotáhne určitý žánr k dokonalosti, což je případ třeba těch DT. Nebo taky Stone Roses. Jejich první deska byla naprosto dokonalá a prakticky definovali brit pop (nebo jak se tomu říká). No a já jsem už nic jiného z britpopu nedokázal poslouchat, všechny ty Oasis a podobní byli jenom jejich horší kopie.
- Nero
- Rádce
Hmm, tak OK, zkusím si ty MV poslechnout, třeba mile překvapí 
PetrPeter 1975 - 2008
Poslední dobou jdou nový věci trochu mimo mě, tak jsem napíšu jen dva letošní počiny český scény, protože mě hodně oslovily a zatím tu nikdo nic "našeho" nezmínil.
Sunshine - MGKK Telepathy - docela razantní změna zvuku, kdy různý electronický prvky a samply převažujou nad kytarama. Každopádně je to alespoň pro mě hodně zábávný album, dobře poslouchatelný a chytlavý písničky se zajímavou atmosférou.
Kurtizány z 25. Avenue - Teorie Morfické Rezonance - asi už lehce posluchačsky náročnější. Hodně se mi líbej texty a styl zpěvu Tomáše Varteckého. Celkově zajímavej zvuk a pro mě taková tajemná až steampunková atmosféra.
Sunshine - MGKK Telepathy - docela razantní změna zvuku, kdy různý electronický prvky a samply převažujou nad kytarama. Každopádně je to alespoň pro mě hodně zábávný album, dobře poslouchatelný a chytlavý písničky se zajímavou atmosférou.
Kurtizány z 25. Avenue - Teorie Morfické Rezonance - asi už lehce posluchačsky náročnější. Hodně se mi líbej texty a styl zpěvu Tomáše Varteckého. Celkově zajímavej zvuk a pro mě taková tajemná až steampunková atmosféra.
Gibson, ESP
Přidávám se k Wohmově chvále na Paradise Lost, tohle album se jim povedlo, ačkoli mi na první poslech přijde strašně podobné In Requiem. Ono také tomto směru není moc co vymýšlet. Prostě hodně vysoký standard
Z druhé strany: Těšil jsem se co spáchají Queensryche, a ono nic. Asi už to je jenom "plakátová" kapela.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě tu nepadli...
Mastodon - Crack the skye
byl jsem zvědavý, jak o dopadne, dlouho jsem o tom předběžně četl ve Sparku... až na ten trochu dementně vymyšlený koncept je to super album
zní to jako oni, ale zároveň úplně jinak (místy... )
Mastodon - Crack the skye
byl jsem zvědavý, jak o dopadne, dlouho jsem o tom předběžně četl ve Sparku... až na ten trochu dementně vymyšlený koncept je to super album
Novy kandidat: Neun Welten - Destrunken
Jeste jsem neslysel, ale pokud to bude aspon tak dobre, jako jejich prvotina, tak zaslouzi misto v TOP 3. Vsem doporucuju.
Jeste jsem neslysel, ale pokud to bude aspon tak dobre, jako jejich prvotina, tak zaslouzi misto v TOP 3. Vsem doporucuju.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- armi
- last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
- Kontaktovat uživatele:
Dík za info. Na myspace mají nějaké ukázky a zní fakt dobře.Wohma píše:Novy kandidat: Neun Welten - Destrunken
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.