Baskytara pro ženu - lehká s kratším krkem?
Pravidla fóra
Baskytara pro ženu - lehká s kratším krkem?
Nemáte někdo zkušenost, jaká basa v ceně okolo 6000 Kč by splňovala 2 uvedené požadavky a ještě dobře vypadala?
Moje drahá zkouší basovat, máme půjčeného nějakého Squiera, ten jí ovšem láme krk svou vahou a ještě špatně dosáhne do nejnižších poloh. A samozřejmě jí svým konzervativním designem nejde k barvě očí
. Samozřejmě by bylo ideální zajet do nějakého obchodu a vyzkoušet to, ale jak jsem zjistil, tak v porovnání s tím, co se dá sehnat na internetu je nabídka přímo na obchodech dost zúžená, čemuž se ale nedivím. Délka krku se podle internetových obchodů jakž takž dá odhadnout, ale zjistit váhu je docela problém. Zatím u nás vede Ibanez GSRM20-CA. Styl: od klasického rocku po metal. Dík.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Re: Baskytara pro ženu - lehká s kratším krkem?
Zkusím poradit, jelikož učím:
1. Nejoblíbenější basa mezi žáky je Squier Jazzbass, protože má ůzký a krátký krk ( jen 20 pražců, tak nemusí natahovat daleko levou ruku, když hrají v prvních polohách ) Díky většímu korpusu dobře sedí na těle. Váhu nikdo z nich neřeší.
Jestli chcete moderní basu s malým korpusem, tak je jako možnost Ibanez, Cort ( spíš C4 než EVL ), někde v bazaru by mohl být Tobias ( také úzký krk, menší váha ), možná Yamaha. Vynechal bych Číny podivných názvů - Stagg,Behringer,Dimavery, Tenson, ale to už tu bylo napsáno 10 000 x. Špatně se hraje na neseřízený nástroj a na nástroj, padající na hlavu, protože nesedí na těle.
1. Nejoblíbenější basa mezi žáky je Squier Jazzbass, protože má ůzký a krátký krk ( jen 20 pražců, tak nemusí natahovat daleko levou ruku, když hrají v prvních polohách ) Díky většímu korpusu dobře sedí na těle. Váhu nikdo z nich neřeší.
Jestli chcete moderní basu s malým korpusem, tak je jako možnost Ibanez, Cort ( spíš C4 než EVL ), někde v bazaru by mohl být Tobias ( také úzký krk, menší váha ), možná Yamaha. Vynechal bych Číny podivných názvů - Stagg,Behringer,Dimavery, Tenson, ale to už tu bylo napsáno 10 000 x. Špatně se hraje na neseřízený nástroj a na nástroj, padající na hlavu, protože nesedí na těle.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
nedávno jsem viděl na bazaru Cort Curbow... taková maličká a lehčí než ten JazzBass no...
EDIT: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
ale tohle je zrovna pětka no...ale i tu čtyřku jsem někde viděl...
EDIT: http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
ale tohle je zrovna pětka no...ale i tu čtyřku jsem někde viděl...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
-
BUDAJ-31
A co tohle?
http://kytary.cz/axl-elektricka-baskyta ... /HN105971/
..nemislim len AXL ale aj Epiny robia taketo basy a su velmy dobre.Vyhodou je ich vaha,uzky krk a variabilita zvuku
..nemislim len AXL ale aj Epiny robia taketo basy a su velmy dobre.Vyhodou je ich vaha,uzky krk a variabilita zvuku
no... myslím že je to vzhledově trochu jinde než co by si asi dotyčná přála...ne? nbeo... moc si tohle nedokážu představit v metaluBUDAJ-31 píše:A co tohle?
..nemislim len AXL ale aj Epiny robia taketo basy a su velmy dobre.Vyhodou je ich vaha a variabilita zvuku
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Díky, ale nemají Squiery obecně velkou a těžkou hlavu, na kterou pak padají? Přinejmenším ta, co máme půjčenou, je taková hodně "padlá na hlavu", aspoň to tak připadá mně - kytaristovi. Čínu samozřejmě vynecháváme. Půjdeme do té Ibanezky, jestli tu nebude mít někdo lepší nápad. Mně by se taky víc líbila pětka, sám si teď kupuji 7strunnou kytaru, ale zase to bude určitě o pár deka těžší než čtyřka. McCartneyho mám rád, ale jeho basa do mého baráku jen přes mou mrtvolu 
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
http://www.jolana.cz/diamant-bass/
Ideální krásná basa pro ženu. Dají se ještě sehnat, ale musel bys kus opatrně vybrat a případně osadit kvalitnějšímí snímači. Petr
Ideální krásná basa pro ženu. Dají se ještě sehnat, ale musel bys kus opatrně vybrat a případně osadit kvalitnějšímí snímači. Petr
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy
Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy
Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
-
trauntnberg
diamant jsem mel v zacatcich
a je tam vsecko zmensene..menzura i roztece, takze to sedi. ale lehka nebyla. nejlehci basa,co jsem mel, byl zatim cort action
Pro ženskou a na učení je Ibanez 5 str asi vůbec nejhorší volba ze všech, protože má 35" palcovou menzuru,se kterou má problém i kdejaký chlap s menší rukou, 24 pražců, takže je konec krku strašně daleko od těla. Další problém je slap ( úzké rozteče strun, pravá a levá ruka hrozně daleko od sebe ) a malý korpus, ze všech stran kulatý, který začátečníkovi neposkytuje oporu. Squiera, přepadajícího na hlavu jsem ještě neviděl a hrál jsem na japonské, čínské, indonézské a korejské, ale vyloučit to nemohu. Nevím, co máte doma.
Mira7 píše:Díky, ale nemají Squiery obecně velkou a těžkou hlavu, na kterou pak padají? Přinejmenším ta, co máme půjčenou, je taková hodně "padlá na hlavu", aspoň to tak připadá mně - kytaristovi. Čínu samozřejmě vynecháváme. Půjdeme do té Ibanezky, jestli tu nebude mít někdo lepší nápad. Mně by se taky víc líbila pětka, sám si teď kupuji 7strunnou kytaru, ale zase to bude určitě o pár deka těžší než čtyřka. McCartneyho mám rád, ale jeho basa do mého baráku jen přes mou mrtvolu
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Ne ne, ta Ibanezka, co chceme, je čtyřka (http://www.musikhaus-korn.de/Ibanez-GSR ... 80392.aspx). Jen jsem psal, že mně by se do toho stylu víc líbila pětka, ale ta asi neprojde.
Já mám malé prsty a s Cort Action V mám problém malíčkem chytnout poslední strunu ("tlusté hčko") už od nějakého 10. pražce - s držením levé ruky tak, jak jsem vycepovaný ze španělky, tam prostě nedosáhnu (a kdybych držel krk v dlani tak, jak kamarád punker, tak tam nedosáhnu ani na pátým). Pětistrunka je moc dobrá věc, ale má-li Tvá slečna malé ruce, za mne doporučit nemohu.
Jo, ty pětistrunné Cortky a Epiphony s dlouhým krkem a malým tělem padají na hlavu všechny, chce to tlustý kožený řemeň a ... dobrá záda, váží pěkných pár kilo.
Jo, ty pětistrunné Cortky a Epiphony s dlouhým krkem a malým tělem padají na hlavu všechny, chce to tlustý kožený řemeň a ... dobrá záda, váží pěkných pár kilo.
no tak až někdo nějakou lehčí a menší najdete, tak dejte vědět. taky shánim. pár let hraju na basu. zatim na první. když sem jí kupovala, tak sem o tom vůbec nic nevěděla a bylo mi to celkem jedno, jediný kritérium byly 4 struny a cena. tak mi do oka padla Apollo, taková kopie Fendra jazzbass. akorát je teda celkem težká, jinak si nemužu stěžovat. no a poslední dobou pokukuju po nějaký nový. a rozhodla sem se vybrat už pořádně. hlavně nějakou lehkou, menší. aktivka/pasivka je mi celkem jedno. styl rock. po těch ibanezkách už sem taky koukala. nevim. ještě sem nezkoušela.takovej nedostižitelnej sen je modulus fleabass 
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
IRISKUUUUUUUUUUUU

Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dík pepe. Jsem úplně zapomněl, že tady něco takového už bylo.Pepe píše:baskytary/basa-pro-divku-t4743.html
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jo, taky díky, 2 roky do historie jsem v hledání, jestli tady to téma už není, fakt nešel.
Iriska byla moje první elektrika, pořád jí ještě mám opřenou o zeď a spokojenost s ní je taková, že bych s ní spíš šel pádlovat na kajak než na ní hrát ... Druhá taková mi do baráku už nesmí. Ale jak mi tu někdo dával odkaz na Diamantku, tak jsem zjistil, že tu existuje speciální sorta milovníků Iris, možná jí ještě výhodně prodám
Iriska byla moje první elektrika, pořád jí ještě mám opřenou o zeď a spokojenost s ní je taková, že bych s ní spíš šel pádlovat na kajak než na ní hrát ... Druhá taková mi do baráku už nesmí. Ale jak mi tu někdo dával odkaz na Diamantku, tak jsem zjistil, že tu existuje speciální sorta milovníků Iris, možná jí ještě výhodně prodám
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nejsem baskytarista, jen obcas brnkam na nakou basu..znami maji todle http://www.musiccenter.cz/Cort-ActionBa ... e/:3:16694 parkrat sem na nu hral a musim rict, ze je strasne hodne lehka..a jeste kdyz to porovnam s moji kytarou(superstrat) tak ta moje kytara je oproti tom silena krava..i ten krk mi prisel docela uzky, ikdyz je fakt ze jsem trosku vetsi, prinejhorsim se to myslim dela i v 4strune verzi..tak snad sem nak pomohl a basaci me neukamenujou, zas tak se vtom nevyznam..caues
Kdyby jsi to měl kousek do Petrůvek. (což asi fakt nemáš) tak bych ti doporučil zkusit kouknou po fokuskách a v tom skladu nějakou vybrat. Mají toho hodně. Tak třeba nějaký model by mohl být lehčí. měl jsem jich v ruce už několik typů. Ale váhu si teda u žádné nepamatuju.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
to musí padat na hlavu ne?..garde píše:...... http://kytary.cz/epiphone-eb3/HN103001/ ......
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall