Ahoj, předem se omlouvám, jestli zakládám zbytečně nové fórum, které již tady existuje, ale nenašel jsem ho.
Chtěl jsem se zeptat na to, jestli a jak mám nastavovat krk na kytaře AXL marquee, když nahrazuji původní struny(rozměr ani značku strun neznám) strunami SIT. Mám strach, aby struny s kytatou nic neudělaly (aby se neprohnula nebo tak) a tak chci vědět, co mám s krkem kytary udělat, když na ni ty nové struny dám. Nevím, zda ty struny krk ohnou, ale rád bych zjistil co dělat, když se krk ohne až je tam dám. Myslím tím, jestli mám vzpěru krku utáhnout nebo povolit a prosil bych o radu jakým směrem se povoluje a kterým utahuje, nebo jestli to mám nechat tak jak je to teď? nikdy jsem to nedělal, tak to nechci hned zničit.
Díky moc za rady a nezlobte se prosim na mě, že mám takovýto dotaz
Nastavení krku na struny SIT Power wound nickel 011-050
Pravidla fóra
Nastavení krku na struny SIT Power wound nickel 011-050
HAIL AND KILL
- ...EDGE...
Re: Nastavení krku na struny SIT Power wound nickel 011-050
Nic se neznici, dej tam ty struny a jestli se pohne krk, vyztuhou kousek po smeru hodinovych rucicek.
EDGE- díky moc, a tím otočením po směru hodinových ručiček výztuž povolím nebo utáhnu(logicky to bude asi tak, že když povolim, tak se krk narovná(něco jako písmeno D, a když utáhnu, tak vznikne něco jako luk-písmenko C).díky
HAIL AND KILL
- ...EDGE...
No kdy ji povolis, tak se zkrouti do luku- jakoby okraje nahoru a uprostred dolu, kdyz ji utahnes, trosku se vzepre a prostredek jde nahoru, laicky receno. Hodne laicky 
Zkus a uvidis, kdyz tim nebudes kroutit jak magor, nic neznicis
Zkus a uvidis, kdyz tim nebudes kroutit jak magor, nic neznicis
Edge Ti to napsal dobře,ale asi to moc nechápeš.Doprava prostě předpínáš krk proti tahu strun.Dáš-li silnější musíš přitahnout,dáš-li slabší,tak povolit.Zmáčkneš levou rukou strunu na 1.pražci a druhou rukou/prstem/malíkem/ na 17. pražci a zhruba uprostřed/tón C, by měla být vůle mezi strunou a pražcem cca 0,2mm až 0,3 mm.Někdo to má rád na nulu,to znamená rovný krk.Já raději s mírným průhybem do plusu,jak jsem uvedl.Kontroluji ještě druhý den,dřevo je trochu pomalejší.A otáčky jen po čtvrtotáčce.Snad jsem to napsal dostatečně polopaticky a správně,když tak mě kolegové doplňte.Tak zdary.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Čaute mám čisto teoretickú otázku. Čo by sa stalo keby pri prechádzaní z deviatok na jedenástky nepritiahnem výztuž ?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tay, nemusíš se ptát na několika místech. Milan i já už jsme ti odpověděli zde snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... ml#p604011.
Navíc zde tvůj dotaz nepatří, ty máš struny Ernie Ball.MilanT píše:Tay píše: A čo by sa stalo keby tam tie struny dám a nebudem doťahovať výztuž a nechám to tak ?
Nebo se nestane vůbec nic. U svého SG jsem přecházel z 9 na 11 a pak na 10 a s krkem to ani nehlo.Hendrek píše:Vlivem zvýšeného tahu strun dojde k většímu prohnutí krku a tudíž ke zvýšení dohmatu.