Poraďte prosím nezkušenému s kytarou

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
iDave

Poraďte prosím nezkušenému s kytarou

Příspěvek od iDave »

Ahoj všichni, moc Vás prosím o radu. Jakožto začátečník jsem si vybral kytaru IBANEZ V72ECE-BK. Někde jsem četl že je to westernová kytara. Rád bych se Vás zeptal, co to znamená? Rád bych totiž hrál trochu jiný styl než je country, tak zda je možné použít tuto kytaru i na jiné hudební styly? Můžete mi prosím objasnit zda je to s touto kytarou možné, či spíše poradit jinou alternativu? Mockrát děkuji všem za případné rady.
...EDGE...

Re: Poraďte prosím nezkušenému s kytarou

Příspěvek od ...EDGE... »

Jasne ze, s westernovkou zahrajes vsechno mozne i nemozne, je to velmi univerzalni kytara ;)
Se spanelkou se taky nehraje jen spanelska hudba.
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

Pročti si tady i ostatní topicy - o typu kytar, používaném dřevu, nebo když někdo vybírá kytaru. Dost ti to pomůže, a budeš vědět wo co gou :idea:
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Jasně, že ji můžeš použít na cokoliv, mimo klasické hudby. Označit kytaru jako westernovou je stejně divné. Vyber si kytaru podle zvuku a toho, jak ti padne do ruky, zbytek není třeba řešit. Přečíst si něco o konstrukci a materiálech se vyplatí.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Westernová kytara je taky pěkně pitomé označení... Vůbec o ničem to nevypovídá a upřímně řečeno nechápu, kde a jak se tento termín vzal.

Protože normálně se tomu tvaru říká dreadnought...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“