Konkurence k CORT EARTH 70

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
rocky77

Konkurence k CORT EARTH 70

Příspěvek od rocky77 »

Zdravím,

jsem úplný začátečník a chci si pořídit de facto první kytaru. Prolézal jsem dlouho zdejší fórum a získal jsem pocit, že nejlevnější nástroj, který má smysl kupovat, je právě CORT EARTH 70, a to je ještě potřeba zkusit v prodejně více kusů, protože se mohou výrazně lišit.

Přesto bych se chtěl zeptat, zda neexistuje nějaká levnější alternativa? A nebo si potvrdit, že jít do něčeho levnějšího opravdu nemá cenu... A jak to nejlépe - jako laik - na prodejně poznám, který kus je dobrý? Díky.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Konkurence k CORT EARTH 70

Příspěvek od DL »

rocky77 píše: Přesto bych se chtěl zeptat, zda neexistuje nějaká levnější alternativa? A nebo si potvrdit, že jít do něčeho levnějšího opravdu nemá cenu... A jak to nejlépe - jako laik - na prodejně poznám, který kus je dobrý? Díky.
Ahoj, jak zpívají Visáči : "Každý zboží má svýho kupce".
Takhle.Tenhle Cort je opravdu dobrá volba za ty peníze, to evidentně víš. No, pak jsou samozřejmě levnější kytary, ale s cenou samozřejmě klesá taky zvuk (což u začátečníka až tak nevadí) a kvalita zpracování (tady už to kolikrát zamrzí). Co ti mám povědět jako majitel Earth 70 :) já bych si ji koupil znova.
Na co koukat na prodejně? Projeď všechny pražce, jestli někde nechrastí struny, nikde nic nedrnčí. Pak skoukni krk, je-li rovný, taky jestli není prohnutá přední deska. Podívej se, zda jsou pražce dobře zabroušené. je toho spousta. A pak Ti samozřejmě musí taky kytara sednout do ruky a měl by Ti (aspoň trochu) vyhovovat zvuk.

Zkušenější doplní. :D
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Rendy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendy »

Jak píše DL. Ještě dodám, skoukni tělo kytary, přední desku, aby neměla vady ve dřevě, pak jestli není někde ťuknutá, prasklá atd. Špatně se to pak dokládá, žes ji mechanicky nepoškodil Ty doma. Brnkni na ni, ať víš, jestli Ti sedne do ruky, popros prodavače, aby Ti zahrál na tu, kterou máš vyhlídnutou a ještě na jiné značky v podobných cenových relacích stejného materiálu, porovnávat například s cedrem, když vybíráš smrk by Tě mohlo zmást. Ale pro info klidně jiný dřevo vyzkoušej třeba na konci výběru, třeba Ti bude sedět víc. Pak zkus podle ucha sám vybrat, bude-li dobrej prodávající, můžeš ho požádat o názor, mnohdy jsou to hudebníci a mají zkušenosti. Pokud vším projde a budeš mít pocit, že ji bereš, vyzkoušej trochu ladící mechaniku, jestli není pokřivená, přidřená atd. Musí chodit lehce a přitom nesmí mít vůli. A koukni taky do kytary, jestli je dobře přilepený žebrování. Jinak mě nic zásadního nenapadá.
Rendy - Cort E100
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Pokud je toho na tebe moc, popros kamose nebo nekoho z fora, vetsinou se nekdo najde ;)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Projeď si všechny tóny na hmatníku na všech strunách, jestli nemá "vlka".
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Díky moc všem za rady a názory. Po několika hodinách strávených zde na fóru a dvou návštěvách hudebnin jsem se rozhodl, že nic levnějšího hledat nebudu. Takže asi vezmu toho Corta, případně pokud by na prodejně bylo k dispozici i něco obdobného (strop jsem si nakonec stanovil na 5.000 i s ladičkou).

Jen poprosím ještě o jednu radu - kam nejlépe v Praze? Z hledání na foru mi vykrystalizovaly 3 možnosti: Kytary (Děkanka), Huml (Michle) a Guitarpark (Jungmannovo nám.). Kde to bude nejlepší?

Na všechny rady zkusím v prodejně vzpomenout, kdyby někdo ze zde přítomných brousil v rámci předvánočních nákupů 16. nebo 17. 12. okolo některé z těchto prodejen a byl ochoten poradit, budu vděčný :)

Díky a po zakoupení dám vědět, jak to dopadlo :wink:
...EDGE...

Jeste muzes zkusit Music-City na ceskomoravske
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Tak nakonec přeci jen ještě jeden dotaz... Prozradí mi někdo sladké tajemství, v čem je - kromě tvaru - rozdíl mezi následujícími nástroji:

http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... 70-NS.html

http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... 0C-NS.html

Dík moc.
...EDGE...

Jeste cena, ta jedna je o korunu drazsi ;)

A ted vazne, jedna je dreadnought a jedna je grand auditorium, bude to mit jiny zvuk trosku ;)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nákupní horečka se blíží, protože již zítra jedu do Prahy a hned se vypravím pro kejtru :D Poslední dny jsem ještě strávil teoretickou přípravou na zdejších fórech, tak mám ještě na zkušenější kolegy dotaz - pokud bych nakonec byl ochoten dát za nástroj více, vybral jsem ještě pár alternativ k té Cortce - viz odkazy níže. Jestli jsem ty desítky příspěvků pochopil, neměl bych se spálit ani s jednou z těchto kytar. Snad jen ten Ashton nevím, ale je to přední deska masiv, tak snad...? Můžete mi to prosím potvrdit? Díky moc!

http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... 00-NS.html
http://kytary.cz/epiphone-westernova-ky ... /HN073547/
http://kytary.cz/washburn-d10sn/HN103511/
http://www.music-city.cz/ibanez-pf60se-nt-2366.html
http://music-shop.vltava2000.cz/store/g ... tmentID=46
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Z vlastní zkušenosti vím,že někdy jde člověk do hudebnin,zaměřený na jednu značku a přesvědčený,že si ji určitě koupí jako já,když jsem šel na corta,který se mi líbil,ale do té doby,než jsem dostal do ruky dowinu,nekoupil jsem si ji na místě,protože měli jen jeden kus,ale po týdnu jsem si jel vybrat z více kusů,abych si v zápětí jednu donesl domů.Myslím,že značka je dost důležitá,ale ne nejdůležitější.Nejdůležitější je poměr kvalita/cena.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rocky77: určitě si vem do ruky toho Washburna či Ibaneze, jistě za to stojí... Uvidíš pak sám, co se ti bude líbit nejvíc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Zdravím všechny,

jak jsem slíbil, dávám na vědomí, jak jsem pochodil... Nakonec jsem si dnes vybral toho Corta :) Zkoušel jsem i Washburn, ale Cort mne oslovil více. Díky všem za rady a pomoc.
rgregar

Příspěvek od rgregar »

rocky77: poradíš kde jsi tedy nakupoval a jak jsi tam byl spokojen?

taky se po teoretické přípravě tady na fóru (děkuji!) chystám svou starou španělku s kovovkama nahradit za levného Corta nebo Washb kolem 3-4 tis. (Dražšího by mi bylo na mých pár akordů líto brát ji občas k ohni nebo do hospůdky, takže chci nejspíš dobře hrající překližku.)
Tady ve Zlíně jsou sice 4 hudebniny, prodávající ochotní, poradí, vyzkoušíme, ale kytar nemnoho a od každé vždy jen 1ks,
Jenom Face DG22 za 2490,- (kupodivu se mi zdála hrát líp než dražší kousky za 4-5t.) výběr z 5ks.
Tak jsem se odhodlal a tuto sobotu se chystám do matičky Prahy (4hod cesta vlakem, rodina si zajde do muzea a já půjdu vybírat kytaru pro potěšení)
Nemám sice odehráno ani naposloucháno, ale doufám že se mi povede vybrat dobrý kus za dobrou cenu :)

zkušení zkoušeči: poradíte kam u vás v Praze zajít tuto sobotu bohatě vybrat a dobře koupit?
já se chystám do guitarpark.cz - ve dvou patrech domu Hudebních nástrojů na Jungmanově náměstí.
původně jsem chtěl do KYTARY.CZ Megaprodejna Děkanka, ale někdo tady na fóru psal nespokojeně ...

akusticke-kytary/mel-nekdo-v-rukach-was ... ze#p245015
Herdemond píše:Já jsem byl v kytary.cz na Pražského povstání a když jsem vybíral cítil jsem se velmi omezen každá kytara jen jedenkrát některé opravdu špatný zvuk prostě mi to příšlo od nich dost špatné jednání. Setkal jsem se tam s prodavačem který mi nabízel kytaru která nezněla a to i mě který nepatří zrovna mezi moc hudebně slyšící. Byl jsem z toho dost rozmrzelý čekal jsem že příjdu do hudebnin kde bude někdo kdo tomu rozumí kdo bude mít i chut poradit a snahu prodat člověku který když řekne že o tom nic neví dobrý kus. A ne ten nic neumí musim se zbavit toho nejhoršího co tu mam.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

rgregar píše:rocky77: poradíš kde jsi tedy nakupoval a jak jsi tam byl spokojen?

zkušení zkoušeči: poradíte kam u vás v Praze zajít tuto sobotu bohatě vybrat a dobře koupit?
já se chystám do guitarpark.cz - ve dvou patrech domu Hudebních nástrojů na Jungmanově náměstí.
původně jsem chtěl do KYTARY.CZ Megaprodejna Děkanka, ale někdo tady na fóru psal nespokojeně ...
.
[/quote]

Guitarpark je výborná volba...zvláště na Corty - mají tam velký výběr de facto všech modelů... Kupoval jsem tam v posledních 2 měsících už tři Corty a vždy jsem měl možnost vybrat min. ze 3 ks - prodavači ochotní, poradí, v pohodě vezmou do ruky všechny kytary, ze kterých vybíráš, a řeknou svůj názor... Jednou se mi i stalo, že mi rovnou při vybalování kytary řekl, že se mu nezdá krk... Prostě ochota, pohoda... Takže doporučuju...

Kytary.cz - negativní zkušenost nemám, ale Cortů moc nemají...spíše Washe, Ibanezy.. Ale zas musím říct, že kdykoli jsem se jich zeptal, poradili ochotně...
rgregar

Příspěvek od rgregar »

Konkurence ke Cort Earth 70? Cort Grand OP.
Pěkný zvuk, střízlivý vzhled bez ozdob, matný vzhled ("otevřené póry").

Včera jsem ji koupil v Guitarparku. A mám z toho dost dobrý pocit.
Chtěl jsem kytaru na moje amatérské brnkání akordů doma, občas u táboráku nebo s kamarády v hospůdce. Moje přestrojená španělka s nadvakrát prasklým a sešroubovaným krkem už mne nebaví :(
Bál jsem se masivu aby mi nepraskl, ale nechal jsem se uklidnit, že nebude tak zle:) a že za ten lepší zvuk to rozhodně stojí.
Prodávající v Guitarparku byli ochotní, příjenmní, poradili, předvedli, nechali mne zkoušet a uvažovat ad libitum (jsme tu až do 3, tak tu klidně můžete být s námi), ...
Vybíral jsem pak mezi CE70 za 3,6kKč a CGOP za 4,2kKč i s obalem.
Trochu mne odrazovalo, že GOP mají jen 1 poslední kus (vzali jich jako novinky jen pár kusů), ale vypadala bez vad a další čekání (další zboží za měsíc) a další 2x4hod cesty už jsem nechtěl :)
Krk jsem prohlédl, pražce prohmatal, s ladičkou vyzkoušel jestli všude ladí, zkusil všechny struny na skoro všech pražcích (a doufal že vlka bych poznal), opřel se trochu víc do strun jestli nedrnčí...
Dumal jsem tam a zkoušel různé kytary přes 2 hod.
Ještě dobré struny co vydrží - Elixír nanoweb -429? - uděláme lepší cenu.
Obal je v ceně, pěkný, béžový, polstrovaný, myslím stačí.
Popruh? Tak to vám připevníme druhý úchyt, chcete? To je v ceně.
A trochu doseřídíme krk. Když pak dáte třeba měkčí struny tak ho trochu povolte, nebo se zastavte a my vám to uděláme.
Ještě klipovou ladičku a nákup je kompletní :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“