Bezdrát. mikrofon
Pravidla fóra
Bezdrát. mikrofon
Zdravíím ! ... Potřebuji bezdratovy mikrofon tak do 2000,- Kč. Máte nějaké návrhy ? ... bude to na "domácí" zpěv, sem tam domaci koncertiky. Diky za reakce Dejv 
Re: Bezdrát. mikrofon
Nejsem v tomhle až takovej odborník, ale mám obavu, že za tyto peníze seženeš těžko kvalitní bezdrátový mic. Na domácí zpívání ti určitě stačí i klasiký majk, který už za 2000,- bude určitě dost kvalitní a použitelný i na pódiu. Nějak nechápu proč mít doma bezdrát. Já vím, že je to sice o něco pohodlnější, ale podle mě je to zbytečnost na úkor kvality zvuku. Ovšem přesněji ti odpoví pavel2, nebo Jens.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Tak jako budeme už trénovat i na koncertyaivn86 píše:Nejsem v tomhle až takovej odborník, ale mám obavu, že za tyto peníze seženeš těžko kvalitní bezdrátový mic. Na domácí zpívání ti určitě stačí i klasiký majk, který už za 2000,- bude určitě dost kvalitní a použitelný i na pódiu. Nějak nechápu proč mít doma bezdrát. Já vím, že je to sice o něco pohodlnější, ale podle mě je to zbytečnost na úkor kvality zvuku. Ovšem přesněji ti odpoví pavel2, nebo Jens.
A co říkáte na Omnitronic VHF-250 ???
) .... Máte někdo s ním zkušenosti ??
No řeknu ti to takhle.Fungovat ti to bude, ale kvalitní mikrofon je za dva tisíce sám o sobě. Myslím si, že tohle kvalitou zvuku nebude zase tak extra. A bál bych se toho jak moc je to odolný vůči chytání rušivých vlivů.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Jens Ludwig
- Odborník
má li tvůj výraz"domácí" být synonimem obecně známeho výrazu "na*ovno", pak ti omnitronic bude stačit...
1) mikrofonní vložka nebude stát ani za nic - (vazba, dynamika, obecně všechno)
2) vysílač bude strašně komprimovat, takže to co nezmrší vložka, zmrší vysílaš
3) odcházej a rozlaďujou se krystaly - bezdrátovej přenos ti přestane prostě fungovat - oprava neni rentabilní...
1) mikrofonní vložka nebude stát ani za nic - (vazba, dynamika, obecně všechno)
2) vysílač bude strašně komprimovat, takže to co nezmrší vložka, zmrší vysílaš
3) odcházej a rozlaďujou se krystaly - bezdrátovej přenos ti přestane prostě fungovat - oprava neni rentabilní...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Ale píšou, že se hodí na zpěv !
;-)
Taky pisou, ze je profesionalni a spickovy, ne?kostek píše:Ale píšou, že se hodí na zpěv !;-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
čili mam to chápat tak, že když nechám udělat billboard, že skočit z Nuseláku je zdravý na záda, tak lidi začnou skákat??kostek píše:Ale píšou, že se hodí na zpěv !;-)
mozna by to stalo za to.. svet by prisel o par blbecku 
Kdyz bezrdat tak minimalne zakladni set od AKG - to uz je docela pouzitelny..
Kdyz bezrdat tak minimalne zakladni set od AKG - to uz je docela pouzitelny..
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Do AKG už bych já osobně nešel. Již na druhém kusu mi odešel vypínač na mikrofonu. 
2000 za bezdrát - to nejspíš nebude fungovat tak, jak bys čekal.
Já, ani můj kocour by jsme to nekupovali...
Já, ani můj kocour by jsme to nekupovali...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Zadal jsem ten název strýčku Googlovi a ten mi řekl, ať se podívám tady:
http://pravdavocich.cz/clanek/lehky-kva ... ic-vhf-250
Tak nevím, docela ho chválí, možná narazil na dobrý kus, však si to přečti. Já se v mikrofonech nevyznám, ale nějak jsem na hlavní stránce fóra viděl odkaz na tento thread, tak jsem se podíval a zvědavost mi nedala se o to trochu více zajímat
http://pravdavocich.cz/clanek/lehky-kva ... ic-vhf-250
Tak nevím, docela ho chválí, možná narazil na dobrý kus, však si to přečti. Já se v mikrofonech nevyznám, ale nějak jsem na hlavní stránce fóra viděl odkaz na tento thread, tak jsem se podíval a zvědavost mi nedala se o to trochu více zajímat
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Hm, Bajusz (to je ten můj kocour) si to se mnou přečet a shodli jsme se, že je to sice hezky napsáno, ale žádná informace o vlastnostech, kromě toho, že tam svítí kontrolky,tam není...
Jestli to autor srovnával s řadou PG, tak se nedivím, že mu to příjde stejné, neboť PG je opravdu Low-Cost a možná ještě horší.
Jestli to autor srovnával s řadou PG, tak se nedivím, že mu to příjde stejné, neboť PG je opravdu Low-Cost a možná ještě horší.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
Fajn
Stačí se podívat dolů na čem to zkouší a víme kde jsme. Z drátové OM2 by se musel jít asi rovnou zastřelit....
Vědět, že to je squelch by bylo fajn. http://en.wikipedia.org/wiki/SquelchŠroubovákem lze ze zadní strany také nastavovat kvalitu přijímaného signálu, samozřejmě na úkor přijímané vzdálenosti.
Stačí se podívat dolů na čem to zkouší a víme kde jsme. Z drátové OM2 by se musel jít asi rovnou zastřelit....
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player 
Dobrý den,ráda bych zakoupila přes vás bezdrátový mikrofon k notebooku.
Na Silvestra mam v malé huspůdce s malým sálem pouštět písničky a do toho nějaká ta soutěž.Chtěla bych to občas okomentovat a v plánu je i malé karaoke.
Potřebuju ale vědět,jaký je konec od mikrofonu... ? Dá se mikrofon zapojit přímo do ntobooku?
Cena do 1000,- Maximálně 1500,-Kč.
Můžete mi nějaký doporučit?
Děkuji...Průchová
Na Silvestra mam v malé huspůdce s malým sálem pouštět písničky a do toho nějaká ta soutěž.Chtěla bych to občas okomentovat a v plánu je i malé karaoke.
Potřebuju ale vědět,jaký je konec od mikrofonu... ? Dá se mikrofon zapojit přímo do ntobooku?
Cena do 1000,- Maximálně 1500,-Kč.
Můžete mi nějaký doporučit?
Děkuji...Průchová
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dobrý den,
pokud opravdu chcete kupovat bezdrátový mikrofon, tak Vás set přijde dráž než 1500 a to i v případě, že půjde o opravdu low-end záležitost.
Spíš bych asi zůstal u drátu a řešil to standardním způsobem. Nejjednodušší řešení by byl asi nějaký USB mikrofon, který rovnou píchnete do PC / NTB a máte vystaráno. Případně by to šlo řešit i klasickým mikrofonem, ale tam už by byl problém ohledně propojení. Mikrofon by totiž potřeboval nějaký předzesilovač navíc většinou se používá 6,3 Jack nebo XLR konektor. A obávám se, že s interní zvukovou kartou na notebooku by zde byl poněkud problém. Optimální řešení by bylo pak pořízení externí zvukové karty s nějakým předzesilovačem, ale to zase prodražuje (a znatelně) celý nákup.
pokud opravdu chcete kupovat bezdrátový mikrofon, tak Vás set přijde dráž než 1500 a to i v případě, že půjde o opravdu low-end záležitost.
Spíš bych asi zůstal u drátu a řešil to standardním způsobem. Nejjednodušší řešení by byl asi nějaký USB mikrofon, který rovnou píchnete do PC / NTB a máte vystaráno. Případně by to šlo řešit i klasickým mikrofonem, ale tam už by byl problém ohledně propojení. Mikrofon by totiž potřeboval nějaký předzesilovač navíc většinou se používá 6,3 Jack nebo XLR konektor. A obávám se, že s interní zvukovou kartou na notebooku by zde byl poněkud problém. Optimální řešení by bylo pak pořízení externí zvukové karty s nějakým předzesilovačem, ale to zase prodražuje (a znatelně) celý nákup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezdrátový set do + - 6000,-
Moc této oblasti nerozumím, potřeboval bych poradit bezdrátový mikrofon - handku do zhruba 6-7 tisíc. Bude sloužit zejména na mluvené slovo, ale když do toho půjde i v rozumné kvalitě zpívat tak je to jen dobře. Zatím mám v merku AKG WMS40PRO, Sennheiser FP35C nebo LD systems LDWS100HHD, nebo Samson... Někde jsem četl i pozitivní hodnocení na Soudking, ale ty jsou asi jen VHF a to prý zas na druhou stranu není dobře....
- Jens Ludwig
- Odborník
ta AKG jsou celkem fajn - s hlavou D5... i ten přenos toho signálu je poměrně dobrej....
nevýhoda tý řady 40 je v tom, že nemáš kontrolu baterky - ta tam zase vydrží minimálně kolem 20 hodin....
nevýhoda tý řady 40 je v tom, že nemáš kontrolu baterky - ta tam zase vydrží minimálně kolem 20 hodin....
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Už je objednaná AKG WMS40 PRO VOCAL SINGLE jelikož v podstatě nic jiného nemají naše skvělé e-shopy okamžitě k dodání. Jinak bych nejspíš vzal ten Sennheiser Freeport, ale 3 týdny čekat, než mi řeknou že stejně není k dostání nemám čas...