Mam takovy problem, rozhoduju sioupit novou kytaru... Mezi Cort m200 nebo Ibanez GRG 170DX, vsiml jsem si uz diky snimacum ze ibanezka bude mit lepsi zvuk, chtel bych hrat neco jako Limp Bizkit a Linkin Park a hrat vetsinou s podlazenim nejspis Drop D a tak... no ale nevim jaka lepsi kdyz u te Cortky vymenim snimace tak by nemusela byt spatna ne? Poradi mi stim nekdo? dekuju
Jaka kytara je lepsi na nu-metal ??
Pravidla fóra
Jaka kytara je lepsi na nu-metal ??
Cus... 
Mam takovy problem, rozhoduju sioupit novou kytaru... Mezi Cort m200 nebo Ibanez GRG 170DX, vsiml jsem si uz diky snimacum ze ibanezka bude mit lepsi zvuk, chtel bych hrat neco jako Limp Bizkit a Linkin Park a hrat vetsinou s podlazenim nejspis Drop D a tak... no ale nevim jaka lepsi kdyz u te Cortky vymenim snimace tak by nemusela byt spatna ne? Poradi mi stim nekdo? dekuju
Re: Jaka kytara je lepsi na nu-metal ??
1. ta ibanezka nemá lepší snímače, věř mi jakožto vlastníkovi obou těhlech kytarFotodance píše:Cus...
2. superstrat se na nu-metal vzhledově hodí líp...ale stejně bejt tebou šáhnu po cortu..nicméně obě jsou to good kytary když máš dobrej vkus..ani s jednou chybu neuděláš...
3. v numetalu si moc Drop D neužiješ, u kapel co jsi jmenoval místama i jo, borland občas hraje v drop D, některý songy od deftones jsou i ve standartu...ale spíš se připrav na mnohem hlubší podladění...ale to už je jen otázka strun víceméně...
4. říká se podladěnim od slova ladit a ne lazit
5. jak už sem psla vejš, oboje maj low end snímače ale cort má imho lepší...výměna by byla potřeba u obou..za nějaký dimarzio PAF nebo co by ti vyhovovalo na tvuj styl...u ibiny je výhoda jednoho singlu, má celkem zvonivej a vyrovnanej zvuk..to se občas hodí...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
drop D, hehe..to se priprav tak na A..jinac to je fuk, ja poridil cort x6, ke kobyle dal lepsi snimac a hral sem stim v Acku, Drop B, a ted ve standartu..a dycky se to dalo..jenom struny to chce hrubsi no
Drobák píše:1. ta ibanezka nemá lepší snímače, věř mi jakožto vlastníkovi obou těhlech kytarFotodance píše:Cus...
2. superstrat se na nu-metal vzhledově hodí líp...ale stejně bejt tebou šáhnu po cortu..nicméně obě jsou to good kytary když máš dobrej vkus..ani s jednou chybu neuděláš...
3. v numetalu si moc Drop D neužiješ, u kapel co jsi jmenoval místama i jo, borland občas hraje v drop D, některý songy od deftones jsou i ve standartu...ale spíš se připrav na mnohem hlubší podladění...ale to už je jen otázka strun víceméně...
4. říká se podladěnim od slova ladit a ne lazit![]()
![]()
5. jak už sem psla vejš, oboje maj low end snímače ale cort má imho lepší...výměna by byla potřeba u obou..za nějaký dimarzio PAF nebo co by ti vyhovovalo na tvuj styl...u ibiny je výhoda jednoho singlu, má celkem zvonivej a vyrovnanej zvuk..to se občas hodí...
Diikky moc za radu
neni zač...
ještě bych dodal že u druhýho bodu nemělo bejt vkus ale KUS
...ale vsku taky
časem doporučuju vybrousit lože krku od zalitý barvy pro lepší sustain nebo ho pak vypodložit dýhama pro lepší dohmat od 12 pražce a dál...je to šikovná blbůstka a sustain to moc neužírá...samotnej dohmat se tim dost zlepší...
Snímače určitě taky kup nový...to je investice, může je přendavat z kytary na kytaru nebo kdykoliv s minimální ztrátou prodat...
ještě bych dodal že u druhýho bodu nemělo bejt vkus ale KUS
časem doporučuju vybrousit lože krku od zalitý barvy pro lepší sustain nebo ho pak vypodložit dýhama pro lepší dohmat od 12 pražce a dál...je to šikovná blbůstka a sustain to moc neužírá...samotnej dohmat se tim dost zlepší...
Snímače určitě taky kup nový...to je investice, může je přendavat z kytary na kytaru nebo kdykoliv s minimální ztrátou prodat...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
ale fuj do loze krku nepatri nic jinyho nez samotny krkDrobák píše:neni zač...
ještě bych dodal že u druhýho bodu nemělo bejt vkus ale KUS![]()
...ale vsku taky
![]()
to by ses divil..lože sem si vypodložil, s kytarou se nic nestalo, sustain jí to neužralo a dohmat je lepší...vypodloženo dýhama....někdy se zkus podívat na lože čerstvě koupený kytary..tam najdeš barvu, kolikrát i papírky nebo kus šmirglu jako qwer
...to užírá sustain...ne plátek mahagonový dýhy...je to dřevo a to samo o sobě vodí dobře...
Papír pod větším tlakem v podstatě dřevu odpovídá, nevidím rozdíl mezi mahagonovou dýhou a čímkoli podobně tvrdým.Drobák píše:to by ses divil..lože sem si vypodložil, s kytarou se nic nestalo, sustain jí to neužralo a dohmat je lepší...vypodloženo dýhama....někdy se zkus podívat na lože čerstvě koupený kytary..tam najdeš barvu, kolikrát i papírky nebo kus šmirglu jako qwer...to užírá sustain...ne plátek mahagonový dýhy...je to dřevo a to samo o sobě vodí dobře...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Vybrousil sem tady tech blbosti fakt hodne, tak me nemusis rikat at se na to podivam... ale jak rikam zadny platky dreva ani nic takovyho.. proste krk, loze a hotovo... neco navic je spatne... a videt tohle petrpetr...Drobák píše:to by ses divil..lože sem si vypodložil, s kytarou se nic nestalo, sustain jí to neužralo a dohmat je lepší...vypodloženo dýhama....někdy se zkus podívat na lože čerstvě koupený kytary..tam najdeš barvu, kolikrát i papírky nebo kus šmirglu jako qwer...to užírá sustain...ne plátek mahagonový dýhy...je to dřevo a to samo o sobě vodí dobře...
no u ibiny mam dohmat stejnej jak u druhýho pražce, tak u 12týho...hraje se na ní opravdu peckově a se zvukem ani sustinem neni problém, tak nechápu co vám vadí
..a nemluvě o tom že sustain neni vždycky žádoucí...kytara raje bez problému a hraje se mi na ní pohodlnějc, na to jakej to byl low-end sem jí celkem vymazlil...a jde o ruce, ne o lože krku, to za vás nehraje...takže já si nestěžuju, svuj učel to splnilo...
A tu poznámku o petrupetrovi radši ani nekomentuju
A tu poznámku o petrupetrovi radši ani nekomentuju