"Šlapací metronomový blikátor" - poraďte

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: "Šlapací metronomový blikátor" - poraďte

Příspěvek od aivn86 »

Zkusil bych třeba něco takového: http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat ... ES06500556 ale musel by jsi to dát do vhodné krabičky a na ni dát ještě vhodný pedál na který by se šlapalo. Protože mám obavu, že když by jsi tam dal klasický plastový spínač tak moc šlápnutí nohou nevydrží.

Projdi si toto: http://www.ges.cz/?page=index&of=8&gcat ... rowse&of=1. Tam něco najdeš. Musíš si koupit nějaký spínač a ne přepínač. Ovšem co jsem jich dost viděl tak jsou hodně malé a stavěné na to, aby se na ně mačkalo prstem a ne nohou. Takže nemám odvahu odhadnout jak dlouho by mohly vydržet.

Ještě mě napadá jedna věc. Vzal bych normální vypínač co je ve zdi, ale takový ten co se jenom jednou zmáčkne a pak se vrátí. Prostě klasickej schodišťovej a napojil to na něj. Ten by mohl vydržet víc
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
pehve

Příspěvek od pehve »

schodišťáky 230V jsou taky přepínače(nebo v panelácích jsou to spínače relé) ale tyhle věci nejsou konstruovány na tolik cyklů. Mikrospínač je správná rada! Je jich na trhu mraky.
nabastlil bych to do staré bubenické šlapky(nějaký torzo seženeš), v nejhorším nějakej ten šlapec z kusu plechu zmákneš, ne?
Ještě mě napadlo použít ty startovací pedály ze sekvencerů nebo kláves??...
Prostě original a prohnat to 12V to na blikátko stačí...
Možností je mnoho
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já mám doma Behringer footswitch, který je mi naprosto k ničemu, protože je pulzní (mžikový...), stál mě 300 Kč, je dvoutlačítkový (to druhé bys mohl použít třeba na nějaký varovný zvonek, jakože konec přestaňte hrát, nebo tím spouštět psychoefekt prdu na ulici, nebo shazovat lustr, co já vím...), na to by to byla ideálka, je pěkně kovovej, bytelná krabice, mohli bysmese nějak domluvit. Pak by stačila samice jacka (nebo taky ne, ale radši jo ;)), baterka a žárovka ;) a je v tom mikrospínač.
Janko

Příspěvek od Janko »

Sice nejsem v elektronice vůbec znalý, ale mám nápad. :idea: Je to malovaný na rychlo, ale myslím, že princip pochopíš. Snad je to bezpečný :?:

Obrázek
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Tak v Gesu mi nepomohli, prodavač byl sice ochotný a ukázal mi několik spínačů, ale sám říkal, že šlapat by si na to nedovolil.

Ten nákres je super, sám jsem o něčem takovém přemýšlel.

Mycountry: můžeš to vyfotit a poslat mi to mailem? A buď v klidu, jak jsem o tom přemýšlel, co by se s tím všechno dalo dělat za ptákoviny, tak jsem se dobral k počtu asi tak 4 spínačů včetně světla na osvícení ksichtu zespoda (takový domácí horror) :D , takže víc spínačů rozhodně nebude škodit. Úplně vidím ty možnosti použití i pro svou normální kapelu, i když nejsem si jist, že použití slova "normální" je u mé kapely na místě.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ok, hned jak přijdu domů, tak se na to vrhnu ;)
pehve

Příspěvek od pehve »

Mira7 píše:Tak v Gesu mi nepomohli, prodavač byl sice ochotný a ukázal mi několik spínačů, ale sám říkal, že šlapat by si na to nedovolil.....
no to ne :roll: šlapu na šlapku, spínač je uvnitř :lol:
nějakej idiot :!:
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

No bohužel to nevyfotím, díky super čtěčce paměťovek... ale je to přesně toto http://images.thomann.de/pics/prod/234027.jpg, akorát to první je channel a ne ultrabass. Uvnitř je naprosto primitivní PCB (ale fakt - není tam nic, vedou tam cesty z drátu ke spínači a zpátky :lol:) a podle mě by nebyl problém to přinejhorším prodrátovat, ale není třeba - pravá šlapka spojí špičku se zemí, levá prsten se zemí, stačí jacková samice a je hotovo a nezbalíš tím fci footswitche. Jinak ty spínače jsou klasický půlcentimetrový za pár korun...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

pehve píše:
Mira7 píše:Tak v Gesu mi nepomohli, prodavač byl sice ochotný a ukázal mi několik spínačů, ale sám říkal, že šlapat by si na to nedovolil.....
no to ne :roll: šlapu na šlapku, spínač je uvnitř :lol:
nějakej idiot :!:
Přesně tak, proto jsem dával odkaz na ten spínač s tou plechovou packou. Na kterou by se došlapávalo pomocí pedálu ne rovnou na ten spínač.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Než jsem se rozhoupal tento přístroj vyrobit, tak se synáček naučil nevypadávat při přechodu z rytmu, takže už to vlastně nepotřebuji ... Ale byla to hezká diskuze.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Janko

Příspěvek od Janko »

Ještě mě napadlo, když jsem koukal na naši keyborďačku, tak ten pedál :wink:
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“