Repra

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Maslak

Repra

Příspěvek od Maslak »

Mám jeden problém - ve zkušebně máme repra - každá strana má dvě krabice...do basové jde kabel ze zesáku a z něho jde do druhé krabice (středy a výšky) přes pinche...nejspíš máme silnější zesák než jaký by měl být na ty bedny...ale teď se nám stalo že nám od toho zesáku odešel jeden výstup - tak jsme jednu bednu napojili do zesáku (který by vlastně měl pasovat k těm bednám) a druhou do druhého zesáku který je rozhodně daleko výkonnější než ty bedny , ale ten jsme dali jen na půl a jelo to vklidu...teď jsme zkoušeli a nakonec jsme zjistili že nejedou ani ty středy ani výšky...možná jsme to v průběhu moc vyhulili ale vůbec si to neuvědomuju a spíše jsem měl dojem že to je jako vždycky...nicméně obě dvě ty horní krabice nejedou...já to otevřel a díval se na to a nic nevypadá spálené (nejsem si jistý že to poznám, ale vypadalo to prostě normálně)...tak jsem se chtěl zeptat jestli náhodou někdo neví čím by to mohlo (napadlo mě jestli jsme nemohli spálit výhybky), ale je zvláštní že nejedou obě když každá byla zapojená na jiný zesák...předem děkuji za rady!
petrlesna

Re: Repra

Příspěvek od petrlesna »

Ahoj, hele jak to popisuješ z toho by byl málokdo moudrej. Zdá se mi, že pokud máš zesilovač do "spodní krabice" :D a z toho pak další kabel do horní dochází k dělení impedance a to může mít fatální vliv na koncák!
Impedance na výstupu zesiku musí odpovídat zátěži, nebo být nižší než u beden!!!
Koukni kolik má zesilovač napsáno ohmů na výstupu a kolik mají ty jednotlivé bedny a pak se ozvi.
Zdá se mi že to zapojení není dobré.... :? Zjisti i waty všeho ať se k něčemu dopracujem. Čau Petr.
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy

Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
Charlie88

Příspěvek od Charlie88 »

Moje řeč Petře.. Já z toho jeho textu taky nejsem moudrej :D
Shark10

Příspěvek od Shark10 »

hele, umis s merakem? nebo znas nekoho takovyho? promer kabely (tem nejspis nic nepude :lol: ale stat se muze cokoliv), jak psal petr, vysledna impedance nesmi prekrocit minimalni vystupni impedanci zesilovace!!!
spalene repro poznas ze kdyz zmeris odpor civky bude nekonecny :twisted: :evil: misto 4,8, atd... radsi mer ale kazde repro zvlast, hlavne kdyz je s jinym reprakem paralelne no a pak zesilovac, pripoj na nej jakejkoliv obyc reprak ( ne s mensi impedanci nez ma zesik :o ) a jen to "posimrej" bud hrat bude nebo ne :D zakladni zkouska, taky je mozny ze v zesiku jsou spalene konce a presto bude velmi potichu hrat, jde tam signal , ale bez prispevku ten koncaku :x
popisuju jak bych na to sel asi ja :) nikoho do toho nenutim
Charlie88

Příspěvek od Charlie88 »

Osobně bych to píchnul na osciloskop a hned uvidíš co se s tím zesíkem děje.. A pokud osciloskop nemáš, tak se dá z netu stáhnout program, kterej ti udělá osciloskop ze zvukový karty PC.. Zajímavá věc, není tak přesnej ale základní údaje ti řekne a to je hlavní!!! Jen nevim jak se jmenuje a odkud sem ho tenkrát stahoval, ale je :)
Shark10

Příspěvek od Shark10 »

tady : http://www.elektronikacz.borec.cz/Download.htm 14 oscil :D a nebo 28 winscope
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“