Bluesové kapely

Vše o kapelách a hudebnících ...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Bluesové kapely

Příspěvek od Prejdák »

K těm blues (boogie)

Hendrix-Red House... Všimni si té basy...
http://www.youtube.com/watch?v=CjOQ9r35uiU

Humble Pie - Natural born woman boogie
http://www.youtube.com/watch?v=WAZlf_9ObLg

Edit: A mimoto... Bluesová dvanáctka je snad nejlehčí věc pro skupinu, protože základ má pevný řád... Perfektně se improvizuje.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Joey01 píše:Holkoun: Tak mi pls pošli nějakej link na podobný blues díky:-), když jsou toho tisíce.
na youtube si najdi blues...a namatkou vyber kazdej druhej link:-)

muzu ti poslat asi 4 variace z jedny bluesovy skoly..a uslysis, ze hetfield prakticky nehraje nic jinyho...coz neni nic proti nemu...to je proste blues standard twelve:-)
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Však chápu, v jednoduchosti je síla, pokud to tak mohu napsat :D
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

Za mě určitě black keys,cream a Hendrix (jestly je to blues :D)
holkoun

Příspěvek od holkoun »

tak blues tam urcite je silne zastoupeny....i kdyz cream a Hendrix jsou spis takovy hodne Hard n Heavy..... U hendrixe se navic poprve (udajne) pouzil termin Heavy metal...
woro90

Příspěvek od woro90 »

holkoun píše:tak blues tam urcite je silne zastoupeny....i kdyz cream a Hendrix jsou spis takovy hodne Hard n Heavy..... U hendrixe se navic poprve (udajne) pouzil termin Heavy metal...
U Hendrixe? Čumím jak puk :shock: :lol: Mně to přijde jako tvrdší blues, případně rock - pokud vím, heavy metal se často definuje jako hardrock bez bluesových vlivů, o tomhle jsem nikdy neslyšel...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Finnegan

Příspěvek od Finnegan »

Joey01 píše: která hraje tak vesele a svižně
SRV?

http://www.youtube.com/watch?v=71nt_HXMc0c
Syslos

Příspěvek od Syslos »

Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Tak to je paráda:)
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Syslos

Příspěvek od Syslos »

Joey01 píše:
Tak to je paráda:)

To je :). Potom co jsem to slyšel prvně, jsem si musel koupit slide.
Naposledy upravil(a) Syslos dne 26.05.2010 8:18, celkem upraveno 1 x.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Syslos píše: To je :). Potom co jsem to slyšel prvně, jsem si musel koupit slade.
A kterou fošnu od Slade sis pořídil? Bych neřekl, že se tady najde tolik fandů sedmdesátkových kapel ... ale že by hráli blues? :wink:
huxd

Příspěvek od huxd »

Jester píše:
Syslos píše: To je :). Potom co jsem to slyšel prvně, jsem si musel koupit slade.
A kterou fošnu od Slade sis pořídil? Bych neřekl, že se tady najde tolik fandů sedmdesátkových kapel ... ale že by hráli blues? :wink:
to:Jester - on asi nemyslí Slejdy, ale slide - bottleneck :mrgreen: :mrgreen:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

huxd píše: to:Jester - on asi nemyslí Slejdy, ale slide - bottleneck :mrgreen: :mrgreen:
No některý lidi, aby pochopili vtip (nebo pokus o vtip) je potřeba ještě kopnout.
Kop. :D
huxd

Příspěvek od huxd »

No jo, já přehlíd toho smajla, ale spíš by potřeboval kopnout ten, co si musel koupit slade!
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Syslos

Příspěvek od Syslos »

huxd píše:No jo, já přehlíd toho smajla, ale spíš by potřeboval kopnout ten, co si musel koupit slade!
Ne ne pokus o vtip to nebyl. Omlouvám se, moje chyba. Chtěl jsem napsat "slide" , ale co se týká Slade, nějakou placku mam taky.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

woro90 píše:
holkoun píše:tak blues tam urcite je silne zastoupeny....i kdyz cream a Hendrix jsou spis takovy hodne Hard n Heavy..... U hendrixe se navic poprve (udajne) pouzil termin Heavy metal...
U Hendrixe? Čumím jak puk :shock: :lol: Mně to přijde jako tvrdší blues, případně rock - pokud vím, heavy metal se často definuje jako hardrock bez bluesových vlivů, o tomhle jsem nikdy neslyšel...
Jojo...vzniklo to tak, ze nekde nekdo napsal, ze Hendrixova hudba zni, jako kdyz na podlahu dopadne tezkej kov (=heavy metal):-) Je to mozna spis takova "urband legend", ale pouziva ji skoro kazdej:-)
S tim bluesem je to v poradku, metal ma koreny v blues a blues rocku...prvnim "opravdovym" metalem bylo totiz hard rockovy kralovsky trio Led Zeppelin, Black Sabbath a Deep Purple - ti byli velmi ovlivneni bluesem a jsou povazovani za zakladatele zanru "Metal"(i kdyz samozrejme zpetne, tehdy to nikdo netusil)...posleze se objevily kapely jako Judas Priest nebo Motorhead a samozrejme Iron Maiden, jako zakladatele NWOBHM - coz je takovy ten klasicky "heavy metal", ktery zname dnes...tyhle kapely vyrazne ubraly na blues a vyrazne pridaly na rychlosti, nekdo pak pridal punk (Motorhead), nekdo melodicnost (IM, JP), nekdo dodal trochu "bulvaru" (Motley Crue, Poison...), nekdo pridal trochu vic syrovosti (Metallica, Megadeth...)...takhle se vyrojilo pomerne velky mnozstvi odnozi.

Tady je pravdepodobna etymologie vzniku pojmu "heavy metal" v hudbe:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal#Etymologie
Naposledy upravil(a) holkoun dne 27.05.2010 20:57, celkem upraveno 1 x.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nějak mi v tom článku na Wiki chybí MC5 a T Rex, které mnozí opravdu označují za první heavy metalové kapely.
Led Zeppelin a Deep Purple jsme za mých mladých let říkávali hard rock. Ale ono to je asi jedno, protože skutečně je spousta lidí řadí do průkopníků heavy metalu. Ale co je to potom hard rock? :wink:
Já jsem prvně zaregistroval "pojem" heavy metal v roce 1980 s NWOBHM (v rádiu jsem slyšel první desku Iro Maiden a čuměl jsem jak puk). No konec konců když to byla nová vlna heavy metalu, tak někde musí být i ta stará, že? :wink:
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Jen tak pro zajimavost, kdyz jsme u tech korenu Heavy metalu, kdysi jsem v nejakem historic poradu na Beatu slysel, ze za jednu z prvnich metalovych skladeb je povazovana Helter Skelter by Beatles :)
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Jester píše:Nějak mi v tom článku na Wiki chybí MC5 a T Rex, které mnozí opravdu označují za první heavy metalové kapely.
Led Zeppelin a Deep Purple jsme za mých mladých let říkávali hard rock. Ale ono to je asi jedno, protože skutečně je spousta lidí řadí do průkopníků heavy metalu. Ale co je to potom hard rock? :wink:
Já jsem prvně zaregistroval "pojem" heavy metal v roce 1980 s NWOBHM (v rádiu jsem slyšel první desku Iro Maiden a čuměl jsem jak puk). No konec konců když to byla nová vlna heavy metalu, tak někde musí být i ta stará, že? :wink:
Ono se tomu porad rika Hard rock:-) Ale proste jsou "prukopniky" - ani ne tak zakladately, jako spis "praotci"...kazdopadne je zajimavy ze existuje "Nova vlna britskeho heavy metalu"...ale zadna jina "stara" vlna pred tim de facto nebyla...vyjma prave hard rocku, ktere je povazovanej za tu "starou vlnu"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

holkoun píše: Ono se tomu porad rika Hard rock:-) Ale proste jsou "prukopniky" - ani ne tak zakladately, jako spis "praotci"...kazdopadne je zajimavy ze existuje "Nova vlna britskeho heavy metalu"...ale zadna jina "stara" vlna pred tim de facto nebyla...vyjma prave hard rocku, ktere je povazovanej za tu "starou vlnu"
Ano, tak to s tou "novou" a "starou" vlnou chápu i já.
BTW s těma T Rex jsem nějak ujel, to je spíš glam rock než heavy.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“