El. kytara pro úplného začátečníka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
woro90

Re: El. kytara pro úplného začátečníka

Příspěvek od woro90 »

McKozias píše:presne...jeste se obcas vyskytnou uplne detske elektriky,ale to jsou fakt takove hracku, co uz od pohledu pusobi plastovym dojmem, to poznas :) a jsem pro tu akustiku nebo dale setrit
Ještě jsou cestovní kytary, ale buď to má plnou menzuru a zmenšené je jen tělo nebo je to už od pohledu malé.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
AzoR

Příspěvek od AzoR »

DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

AzoR píše:tahle by do začátku stačila?

http://kytary.cz/axl-elektricka-kytara- ... /HN104031/
Do začátku jo, ale začátečník budeš první dva měsíce :wink:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Hele, to nemůžeš přidat do tý kytary trochu? Zezačátku si můžeš brnkat přes komp třeba. Ale prostě kytara pod 2litry. To si koupíš teď a za rok, dva budeš kupovat novou protože ti to nebude stačit. Tak to dej místo komba do kytary a kombo si přej třeba k vánocům. Za 3000 už splašíš o hodně lepší kytaru a to nemluvím o tom kdyby ses mrknul na bazar. To už bys sehnal na začátek hodně slušnou kytaru.

EDIT: kdybys mohl kolem těch 3tisíc tak tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=511412 by do začátku bylo dost slušný.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
omega

Příspěvek od omega »

Pokud se chce věnovat od plného začátku rokovému stylu jaké-koliv odnože, tak určitě doporučuji počkat došetřit pořídit slušnou kytaru i domácí kombo,to se dá pořídit už na bazaru za 5-6000 a začít se učit rovnou od začátku na elektrice, na akustiku pak muže přejít kdykoliv a nebude mu to myslím dělat žádné obtíže.Tato rada platí však jen jestli to myslíš vážně a jseš pevně rozhodnut se věnovat hudbě jako svému jedinému koníčku.Pokud si nejsi jistej,kup si nejlevnější set za 1500,- na bazaru bude to pro tebe nejmenší finanční ztráta až to budeš vyhazovat do kontiku.
NHK

Příspěvek od NHK »

Z vlastní zkušenosti set ne :!:
Taky jsem si nedávno řikal, že jako začátečník, si to pořídím všechno hezky v kupě, ale nestojí to za to.
Můj set šel do týdne hezky zpět prodejci a pořídil jsem dle zkušeností zdejších znalců Cort KX5 a kombo CrateF15 celkově za 7500 a nedá se to se sadou vůbec srovnávat.Takže radši si přidat a koupit kvalitní dřevo :wink:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
AzoR

Příspěvek od AzoR »

Dobře a kdybych si chtěl koupit akustiku tak, která je dobrá pro začátek? ten klasický styl nebo westernový?
kdyžtak napište link
dík
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no podle toho costim chces hrat..s klasickou s nylonovyma strunama se kupodivu vice hraje klasika..ma siroky hmatnik, vetsi mezery mezi strunama..western uzsi krk,kovove struny..asi vhodnejsi na trsatkovou hru, akordy a tak.. docela se tu doporucuje todle za ty penize http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/
edit:samozrejme muzes hrar cokoliv na cokoliv, ale za me ten western
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

Já mam akustiku od Ibanezu za 2000,- , má měkký struny takže na ně nemusíš tolik tlačit a stačí mi.

Jinak doporučuju našetřit si víc na elektriku abys pak nemusel kupovat novou.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“