Ještě jsou cestovní kytary, ale buď to má plnou menzuru a zmenšené je jen tělo nebo je to už od pohledu malé.McKozias píše:presne...jeste se obcas vyskytnou uplne detske elektriky,ale to jsou fakt takove hracku, co uz od pohledu pusobi plastovym dojmem, to poznasa jsem pro tu akustiku nebo dale setrit
El. kytara pro úplného začátečníka
Pravidla fóra
Re: El. kytara pro úplného začátečníka
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Do začátku jo, ale začátečník budeš první dva měsíce
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Hele, to nemůžeš přidat do tý kytary trochu? Zezačátku si můžeš brnkat přes komp třeba. Ale prostě kytara pod 2litry. To si koupíš teď a za rok, dva budeš kupovat novou protože ti to nebude stačit. Tak to dej místo komba do kytary a kombo si přej třeba k vánocům. Za 3000 už splašíš o hodně lepší kytaru a to nemluvím o tom kdyby ses mrknul na bazar. To už bys sehnal na začátek hodně slušnou kytaru.
EDIT: kdybys mohl kolem těch 3tisíc tak tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=511412 by do začátku bylo dost slušný.
EDIT: kdybys mohl kolem těch 3tisíc tak tohle : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=511412 by do začátku bylo dost slušný.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Pokud se chce věnovat od plného začátku rokovému stylu jaké-koliv odnože, tak určitě doporučuji počkat došetřit pořídit slušnou kytaru i domácí kombo,to se dá pořídit už na bazaru za 5-6000 a začít se učit rovnou od začátku na elektrice, na akustiku pak muže přejít kdykoliv a nebude mu to myslím dělat žádné obtíže.Tato rada platí však jen jestli to myslíš vážně a jseš pevně rozhodnut se věnovat hudbě jako svému jedinému koníčku.Pokud si nejsi jistej,kup si nejlevnější set za 1500,- na bazaru bude to pro tebe nejmenší finanční ztráta až to budeš vyhazovat do kontiku.
Z vlastní zkušenosti set ne
Taky jsem si nedávno řikal, že jako začátečník, si to pořídím všechno hezky v kupě, ale nestojí to za to.
Můj set šel do týdne hezky zpět prodejci a pořídil jsem dle zkušeností zdejších znalců Cort KX5 a kombo CrateF15 celkově za 7500 a nedá se to se sadou vůbec srovnávat.Takže radši si přidat a koupit kvalitní dřevo
Taky jsem si nedávno řikal, že jako začátečník, si to pořídím všechno hezky v kupě, ale nestojí to za to.
Můj set šel do týdne hezky zpět prodejci a pořídil jsem dle zkušeností zdejších znalců Cort KX5 a kombo CrateF15 celkově za 7500 a nedá se to se sadou vůbec srovnávat.Takže radši si přidat a koupit kvalitní dřevo
Dobře a kdybych si chtěl koupit akustiku tak, která je dobrá pro začátek? ten klasický styl nebo westernový?
kdyžtak napište link
dík
kdyžtak napište link
dík
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no podle toho costim chces hrat..s klasickou s nylonovyma strunama se kupodivu vice hraje klasika..ma siroky hmatnik, vetsi mezery mezi strunama..western uzsi krk,kovove struny..asi vhodnejsi na trsatkovou hru, akordy a tak.. docela se tu doporucuje todle za ty penize http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/
edit:samozrejme muzes hrar cokoliv na cokoliv, ale za me ten western
edit:samozrejme muzes hrar cokoliv na cokoliv, ale za me ten western
Já mam akustiku od Ibanezu za 2000,- , má měkký struny takže na ně nemusíš tolik tlačit a stačí mi.
Jinak doporučuju našetřit si víc na elektriku abys pak nemusel kupovat novou.
Jinak doporučuju našetřit si víc na elektriku abys pak nemusel kupovat novou.