Epiphone G400 Cherry VS. BaCH BSG CHRP

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Leatherface

Epiphone G400 Cherry VS. BaCH BSG CHRP

Příspěvek od Leatherface »

Dobrý den
Potřeboval bych od vás poradit mezi kterou kytarou se mám rozhodnout , která je prostě lepší :) .
Nejraději bych byl , kdyby mě lidi ,kteří tyto kousky mají , popsali svoje zkušenosti

děkuju za odpovědi

BaCH BSG CHRP
http://www.bachmusik.com/p1348/bach-bsg-chrp/

Epiphone G400 Cherry
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-G400 ... G/:3:15389
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone G400 Cherry VS. BaCH BSG CHRP

Příspěvek od CzechJoker »

Vem si je do ruky, zkus, jak ti bude pasovat krk, dohmat. Zahraj na sucho, zkontroluj ladění, oktávy (prodejce může tvrdit, "že se to doladí" - houbelec, solidní prodejce ti dá do ruky kytaru seřízenou), pak do aparátu a pak se rozhodni. A nečekej zázraky.
Subjektivně bych víc věřil Epiphone.
Apropos - proč právě tyto dvě? Cena?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nechapu, kdyz tu mas kytaru skoro za 9k ze premyslis o nake co stoji polovinu, kdyz to prezenu
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Kdyz na Bachu vymenis snimace za ty zbyle 3.5 tisice, mas z toho lepsi kytaru nez ten Epiphone, sama o sobe je lepsi Epina prave kvuli snimacu.
Leatherface

původně jse si chtěl koupit Epiphone G400 Tony Iommi Ebony ( 13 043 kč ) , ale ta kytara je pouze Epiphone G400 ( 8 650 kč ) se snímači Gibson Tony Iommi Signature BK ( cena za jeden 3 579 kč ) a na Epiphone G400 sem zatím neslyšel moc kladných názorů , zatím mě všichni říkali , že ten BaCH BSG CHRP ( 5153 Kč ) je kvalitnější než Epiphone ( a navíc tu sou lidé , kteří říkají , že Epiphone pod 10 tisíc nemá cenu ) , proto přemýšlím nad BaCH BSG CHRP a později zakopit ty snímače Gibson Tony Iommi Signature BK .
Co vy na to ??

děkuji za odpověď
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kolik do toho muzes maximalne vrazit?
Leatherface

nechci jít přes cenu toho Epiphone G400 Tony Iommi Ebony ( 13 043 kč )
Leatherface

nejraději bych měl nějaké SG , bo vlastním PEAVEY RAPTOR ( http://www.guitarattack.com/raptor/raptor.htm ) pak dále mám LTD kh 203 ( http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=516640 ) já ji bohu díky mám ještě s LP přepínačem snímačů .
A teď bych nejraději vlastnil na nějaké SG ( rád bych dosáhl zvuku jaký měl Tomi Iommi )
Sprch0ň

Příspěvek od Sprch0ň »

A co kytary Vintage SG? Říká se, že jsou kvalitnější než ty levnější Epipone a když vybereš dobrý kus, tak stačí jen vyměnit snímače... ale u Vintage VS6 by měly být lepší snímače než u BaCHu. Zase je ale pravda, že BaCH BSG CHRP má lepší design (nejspíš kopie SGčka z roku 1966), ale na druhou stranu se mi hnusí to obrovské logo BaCH. Ale určitě to chce vyzkoušet...
Epiphone SG G-400
Crate FW120H
Home-made Marshall 1936
Crate FW15R - na domácí cvičení
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no, tak myslim ze za 13 tisic uz sezenes jinou tridu z bazaru jak bacha za 5k
Leatherface

McKozias píše:no, tak myslim ze za 13 tisic uz sezenes jinou tridu z bazaru jak bacha za 5k
kytaru z bazaru nechci , hlavně kvůli pocitu , že by ta kytara nebyla moje
Sprch0ň píše:A co kytary Vintage SG? Říká se, že jsou kvalitnější než ty levnější Epipone a když vybereš dobrý kus, tak stačí jen vyměnit snímače... ale u Vintage VS6 by měly být lepší snímače než u BaCHu. Zase je ale pravda, že BaCH BSG CHRP má lepší design (nejspíš kopie SGčka z roku 1966), ale na druhou stranu se mi hnusí to obrovské logo BaCH. Ale určitě to chce vyzkoušet...
a o to logo vůbec nejde ,mě de o to jak ta kytara bude hrát , i kdyby na té hlavě byla pi.a tak by mi by mi to bylo jedno ( aspon by byla punkovější :D )

a k těm Vintagům : značku vůbec neznám , takže nemůžu rozumovat
woro90

Příspěvek od woro90 »

Leatherface píše:kytaru z bazaru nechci , hlavně kvůli pocitu , že by ta kytara nebyla moje
Pokud na té kytaře uděláš nějakou práci (aspoň třeba vymeteš prach zpod krytky elektriky a vyčistíš hmatník), a budeš na ni hrát, za dva tři týdny je tvoje. A pak získá to kouzlo kytary, která už má něco za sebou - občas na ní najdeš malé škrábnutí, u kterého nebudeš vědět, jestli je od tebe nebo od předchozího majitele, po čase budeš méně řešit jak vypadá a více co na ni hraješ, a nakonec si k ní vypěstuješ vřelejší vztah než ke kytaře, která se k tobě dostala jako chladný kus dřeva, jedna z milionu stejných. Věř mi, není to tak nepříjemný pocit, a brzy zmizí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Leatherface

woro90 píše:
Leatherface píše:kytaru z bazaru nechci , hlavně kvůli pocitu , že by ta kytara nebyla moje
Pokud na té kytaře uděláš nějakou práci (aspoň třeba vymeteš prach zpod krytky elektriky a vyčistíš hmatník), a budeš na ni hrát, za dva tři týdny je tvoje. A pak získá to kouzlo kytary, která už má něco za sebou - občas na ní najdeš malé škrábnutí, u kterého nebudeš vědět, jestli je od tebe nebo od předchozího majitele, po čase budeš méně řešit jak vypadá a více co na ni hraješ, a nakonec si k ní vypěstuješ vřelejší vztah než ke kytaře, která se k tobě dostala jako chladný kus dřeva, jedna z milionu stejných. Věř mi, není to tak nepříjemný pocit, a brzy zmizí.
a hlavně se bojím , že se k té kytaře nekdo choval jako prase , např. : spadla mu , poškození šroubu který je v krku , z duvou špatného zacházení a další skryté vady , u prodejce to dám k reklamaci ,ale s bazarem si poradím jak ?
woro90

Příspěvek od woro90 »

Leatherface píše:a hlavně se bojím , že se k té kytaře nekdo choval jako prase , např. : spadla mu , poškození šroubu který je v krku , z duvou špatného zacházení a další skryté vady , u prodejce to dám k reklamaci ,ale s bazarem si poradím jak ?
Omlátíš mu ji o hlavu. Skryté vady u bazarové kytary snad nejsou ani možné, poškozená výztuha je vidět na první pohled (nekecám, i tenké struny mají dostatečný tah, jeden člověk se mi snažil prodat takovou akustiku a byla skoro nehratelná, jak byla ohnutá - a to na ní byly desítky) a pokud se někdo ke kytaře chová špatně, je to hned vidět. Navíc bazarovky mají tu výhodu, že už se nebudou měnit, všechno je usazené a už to nepracuje. Nenapadá mě co by mohlo kytaře být že by sis toho při letmém vyzkoušení hned nevšiml.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a taky, bazarovka uz tak silene neztrati na cene jak nova..vetsinou na bazaci za kolik kupis za tolik prodas...(dyz to je v odpovidajicim stavu, ale my kytary nemlatime na podiu o zem, takze by to melo byt)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“