Marshall Zakk Microstack VS. Laney LC15 110
Pravidla fóra
- Leatherface
Marshall Zakk Microstack VS. Laney LC15 110
přemýšlím na koupí nového komba ,, pouze na domácí zkoušení ,, a rozhoduju se mezi Marshall Zakk Microstack (http://www.musiccenter.cz/Marshall-Zakk ... e/:3:27779) A Laney LC15 110 (http://www.musiccenter.cz/Laney-LC15-11 ... a/:3:33028)
Marshall Zakk Microstack : http://www.youtube.com/watch?v=dcgekL_Egbo&translated=1
Laney LC15 110 : http://www.youtube.com/watch?v=ebTqoRQ6 ... re=related
doma mám krabičku Pro Co Rat
a zvukem bych se neraději přiblížil Metallice , Black Sabbath , Guns N Roses
děkuji za odpovědi
ps: pokoj má rozměry asi 3x4 metry (+ nábytek)
Marshall Zakk Microstack : http://www.youtube.com/watch?v=dcgekL_Egbo&translated=1
Laney LC15 110 : http://www.youtube.com/watch?v=ebTqoRQ6 ... re=related
doma mám krabičku Pro Co Rat
a zvukem bych se neraději přiblížil Metallice , Black Sabbath , Guns N Roses
děkuji za odpovědi
ps: pokoj má rozměry asi 3x4 metry (+ nábytek)
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall Zakk Microstack VS. Laney LC15 110
No, řekl bych to asi takhle. To, že je tam napsáno Marshall a Zakk neznamená, že to bude hrát dobře. Myslím, si že to Laney je lepší volba. Navíc ten "microstack" by mohl být celkem nepraktickej. Jediná věc, co mu hraje do karet je, že tam jsou nejspíš 2x10" repro, což ten Laney má jen jedno a to by na domácí hraní mělo bohatě stačit. Jinak v téhle kategorii je víc možností - témat oo výběru komba na doma je tu spousta.
Hraju na kytary a mašinky
Wow, zajimave porovnani. Predrazeny tranzistorovy 15W knikal versus 15W celolampove kombo.
Kazdopadne 15W lampovy kombo je na doma totalni overkill, 5W v lampe v pohode staci. Mit zhruba tenhle rozpocet, tak jdu jednoznacne do tohoto:
http://www.musiccenter.cz/Blackstar-HT- ... 5/:3:34975
Pripadne do jednoho z tohohle:
http://www.musiccenter.cz/Bugera-V5/Lam ... e/:3:35003
http://www.musiccenter.cz/Vox-AC4TV/Her ... e/:3:33922
Kazdopadne 15W lampovy kombo je na doma totalni overkill, 5W v lampe v pohode staci. Mit zhruba tenhle rozpocet, tak jdu jednoznacne do tohoto:
Pripadne do jednoho z tohohle:
http://www.musiccenter.cz/Bugera-V5/Lam ... e/:3:35003
http://www.musiccenter.cz/Vox-AC4TV/Her ... e/:3:33922
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Leatherface
Vím , že když je napsnáno Marshall , tak to není záruka kvality , to že to bude nepraktické je celkem jednorotten77 píše:No, řekl bych to asi takhle. To, že je tam napsáno Marshall a Zakk neznamená, že to bude hrát dobře. Myslím, si že to Laney je lepší volba. Navíc ten "microstack" by mohl být celkem nepraktickej. Jediná věc, co mu hraje do karet je, že tam jsou nejspíš 2x10" repro, což ten Laney má jen jedno a to by na domácí hraní mělo bohatě stačit. Jinak v téhle kategorii je víc možností - témat oo výběru komba na doma je tu spousta.
takže ten Marshall je zbytečně Drahý ?? a Lampové kombo bych chtěl asi až větší , myslím do zkušebny , na učení doma myslím že by něco podbného jako ten Marshall stačil , Brácha má doma na zkoušení BLACKHEART BH5-112 3/5W (http://kytary.cz/blackheart-bh5-112/HN098372/) a to mi trhá uši , proto bych chtěl nějakého tanďákaWohma píše:Wow, zajimave porovnani. Predrazeny tranzistorovy 15W knikal versus 15W celolampove kombo.
Kazdopadne 15W lampovy kombo je na doma totalni overkill, 5W v lampe v pohode staci.
[quote="Wohma"]... 5W v lampe v pohode staci. Mit zhruba tenhle rozpocet, tak jdu jednoznacne do tohoto:
Wohmo, na tohohle blackstara jsi přímo hrál? Vypadá to jako velmi šikovná věcička. Kdybys to porovnal např. s Little Giantem 5W Blackheartem?
Wohmo, na tohohle blackstara jsi přímo hrál? Vypadá to jako velmi šikovná věcička. Kdybys to porovnal např. s Little Giantem 5W Blackheartem?

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
- Leatherface
jako zatím hraju na Behringer AC 108 ( http://www.musiccenter.cz/Behringer-AC- ... y/:3:16046 ) ale už mi to dávno nestačí ,
Patyzone: Na Little Gianta jsem nehral, takze bohuzel. Kazdopadne kdosi z fora ma primo doma HT-5ku, treba hral i na toho Little Gianta.
Leatherface: Jestli nechces tolik investovat, tak Roland Cube 15/20 nebo MicroCube. A penize si nech na velkej aparat do zkusebny.
Leatherface: Jestli nechces tolik investovat, tak Roland Cube 15/20 nebo MicroCube. A penize si nech na velkej aparat do zkusebny.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Leatherface
Wohma píše:Patyzone: Na Little Gianta jsem nehral, takze bohuzel. Kazdopadne kdosi z fora ma primo doma HT-5ku, treba hral i na toho Little Gianta.
Patyzone je můj brácha
Žádné kupování Blackstara
Měl bys potom na doma lepší aparát jak já:D:D:D Zatím šak možeš hoblovat moje lampy... šak nejsu furt doma..., ale je pravda, že už je něco potřeba. Jinak si ty písničky pořádně nezahrajeme...
ACčko je prostě šumítko z osy zla Stagg-Behringer-Amati (to byl samozřejmě joke:D:D:D doufám, že mě tu majitelé neukamenují 1čkama a 0ma)
Moc by mě zajímal ten Blackstar... zjistíme názory mistrů, jaká komba by nám doporučili a pak je půjdeme čeknout do hudebnin, brácho! V pr*eli je, že ty potřebuješ naprosto pěkný čistý s reverbem a potom potřebuješ metalovou pilu alá Kirk!
Moc by mě zajímal ten Blackstar... zjistíme názory mistrů, jaká komba by nám doporučili a pak je půjdeme čeknout do hudebnin, brácho! V pr*eli je, že ty potřebuješ naprosto pěkný čistý s reverbem a potom potřebuješ metalovou pilu alá Kirk!

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
- Leatherface
ten Marshall má pružinový reverb ,takže by to mělo být ok, ne ??Patyzone píše: Moc by mě zajímal ten Blackstar... zjistíme názory mistrů, jaká komba by nám doporučili a pak je půjdeme čeknout do hudebnin, brácho! V pr*eli je, že ty potřebuješ naprosto pěkný čistý s reverbem a potom potřebuješ metalovou pilu alá Kirk!
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
bavite se tak normalne doma pres net? 
Já jsem v Brně, brácha v BV, takže ano:D:D:DMcKozias píše:bavite se tak normalne doma pres net?
Leatherface: Marshall má sice pružinový reverb, ale jak říkal Wohma... budeš zbytečně platit dva nápisy: Zakk W. a Máršl!

-
Teorge
Toho Blackstara HT-5 má myslím Bummer. Jinak na internetu je to na něj samá chvála 
- Leatherface
lampu nechci , bo jak říká Patyzone , jedno kombo 5w celolampu už do ma máme , takže pudu do tranzistoru
Pokud chceš tranda, tak nejspíš seženeš líp a za míň. MG15 tu všici pomlouvají, ale já na to nehrál, tak ti svůj názor neřeknu.
Blackstara mám v paneláku a doteď na mě nikdo nepřišel. Je pravda, že potichu to není ono, ale to ani ten tranďák Roland, co jsem měl předtím, nehrál potichu tak dobře jako nahlas. Zkrátka dokud člověk slyší struny, je to nuda.
A kdybys jó nechtěl lampu, tak tě můžu potěšit, že to zas tak úplně čistokrevná lampa není a nejspíš to je taky ten důvod, že není problém ho používat i jinde než v garáži, sklepě nebo zkušebně. A má i relativně použitelný výstup na sluchátka se simulací reproboxu.
Blackstara mám v paneláku a doteď na mě nikdo nepřišel. Je pravda, že potichu to není ono, ale to ani ten tranďák Roland, co jsem měl předtím, nehrál potichu tak dobře jako nahlas. Zkrátka dokud člověk slyší struny, je to nuda.
A kdybys jó nechtěl lampu, tak tě můžu potěšit, že to zas tak úplně čistokrevná lampa není a nejspíš to je taky ten důvod, že není problém ho používat i jinde než v garáži, sklepě nebo zkušebně. A má i relativně použitelný výstup na sluchátka se simulací reproboxu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
jak to s ním teda je?Bummer píše: ...A kdybys jó nechtěl lampu, tak tě můžu potěšit, že to zas tak úplně čistokrevná lampa není a nejspíš to je taky ten důvod, že není problém ho používat i jinde než v garáži, sklepě nebo zkušebně. A má i relativně použitelný výstup na sluchátka se simulací reproboxu...

Technicky ti to vysvětlit nedokážu, protože elektronice neholduji. Ale budu-li papouškovat názor většiny, jde o to, že preamp obsahuje klasické polovodičové nakopávadlo. Oficiální stanovisko firmy Blackstar je nejasné. Kdesi na internetu, na nějakém fóru podobném tomuto, se o tom samém pár lidí dohadovalo a pak jeden z nich poslal dotaz, jak že se to s tou celolampovostí vlastně má přímo na support Blackstaru. Odpověděli, že jde o patentovanou technologii a polovodič se tam pro zkreslení nepoužívá. Ale když jim poslal podobný mail ještě jednou, v odpovědi se objevily zmínky o limitaci pomocí diod.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
jezismarja neni to ve finale jedno cim se zkresluje? dulezitej je prece vysledek a ten je u blackstaru dobrej
limitace pouzitim diod se pouziva v milionu higainovejch lampacu a nikdy to nikomu nevadilo. nejaky domenky o "necelolampovosti" mi prijdou trochu zcestny.
k tematu: ten microstack je pomalovany nesmysl, spis bych se kouknul po "opravdickym" aparatu jako je ten laney nebo neco jinyho.
k tematu: ten microstack je pomalovany nesmysl, spis bych se kouknul po "opravdickym" aparatu jako je ten laney nebo neco jinyho.
Pokud má pouze tranzistorové nakopávadlo jako jeden stupeň preampu navíc, pořád se to dá považovat za čistokrevný lampáč - vychází to stejně jako kdyby do toho šel signál z aktivky. Ale pokud něco ořezávají diody, už je to divné - jedině že by dokreslovaly zkreslený lampový zvuk, aby měl trochu polovodičové tvrdosti, jinak nechápu co by v celolampě dělaly. Jestli tam jsou, tak skoro určitě přidávají tvrdší charakter zkreslení. Tedy něco jako kdyby byl před aparátem napevno zabudovaný muffBummer píše:Technicky ti to vysvětlit nedokážu, protože elektronice neholduji. Ale budu-li papouškovat názor většiny, jde o to, že preamp obsahuje klasické polovodičové nakopávadlo. Oficiální stanovisko firmy Blackstar je nejasné. Kdesi na internetu, na nějakém fóru podobném tomuto, se o tom samém pár lidí dohadovalo a pak jeden z nich poslal dotaz, jak že se to s tou celolampovostí vlastně má přímo na support Blackstaru. Odpověděli, že jde o patentovanou technologii a polovodič se tam pro zkreslení nepoužívá. Ale když jim poslal podobný mail ještě jednou, v odpovědi se objevily zmínky o limitaci pomocí diod.
Naposledy upravil(a) woro90 dne 13.12.2009 22:40, celkem upraveno 1 x.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
-
Teorge
já k tomu kdysi našel tohle
"The HT-5 preamplifier is based on the HT-Dual pedal. As is the case in the
HT-Dual, solid-state circuits provide "pre-gain" before the ECC83
tube. The diodes in HT-5's circuit are part of this "pre-gain circuit" and are used to limit
the signal level being driven into the tube and hence maintain the correct
operating conditions for the tube.
Most importantly, the tube is the last amplification (and clipping) device
in the signal chain and the overall gain structure is designed such that the
compression and harmonics you hear are generated solely from the tube
itself."
"The HT-5 preamplifier is based on the HT-Dual pedal. As is the case in the
HT-Dual, solid-state circuits provide "pre-gain" before the ECC83
tube. The diodes in HT-5's circuit are part of this "pre-gain circuit" and are used to limit
the signal level being driven into the tube and hence maintain the correct
operating conditions for the tube.
Most importantly, the tube is the last amplification (and clipping) device
in the signal chain and the overall gain structure is designed such that the
compression and harmonics you hear are generated solely from the tube
itself."