Výběr komba na domácí hraní
Pravidla fóra
Výběr komba na domácí hraní
Doporučili byste mi, prosím, nějaké kombo na doma na cvičení? Tak do dvou tisíc. V téhle cenové kategorii je toho fakt hodně, tak si moc nevím rady. Ideálně s reverbem, i když za takovou cenu to asi nepůjde. Zaujal mě asi jedině FENDER Frontman F15G. Nějaké zkušenosti či dobré alternativy? Díky :)
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr komba na domácí hraní
Příště nejdřív hledej, než se začneš ptát
Na tohle tema je toho tady již hodně.
Tak třeba tady
Asi vetšina lidí ti tady doporučí Roland Cube X15 (2400,-, http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly-dabel/HN089787/) a nebo Crate Flaxe Wawe - FW15R (je tam podstatne to R - je to s reverbem a ma to 12", a to je fakt znat
- 2374,-, http://kytary.cz/crate-flex-wave-series-fw15r/HN096532/
Jinak ten FM je taky docela dobrý, včera jsem na něj hrál v hudebninách (FM 65R) a musim říct, že to asi nebude špatná koupě, záleží, co chceš hrát, protože na tom kombu natočíš maximálně jemný hard rock, víc už fakt asi ne. Zkoušel jsem to a nešlo to moc dobře
Takže jestli chceš hrát rock, jazz, blues, tak proč ne? 
A přpíště nejdřív hledej!
Tak třeba tady
Asi vetšina lidí ti tady doporučí Roland Cube X15 (2400,-, http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly-dabel/HN089787/) a nebo Crate Flaxe Wawe - FW15R (je tam podstatne to R - je to s reverbem a ma to 12", a to je fakt znat
Jinak ten FM je taky docela dobrý, včera jsem na něj hrál v hudebninách (FM 65R) a musim říct, že to asi nebude špatná koupě, záleží, co chceš hrát, protože na tom kombu natočíš maximálně jemný hard rock, víc už fakt asi ne. Zkoušel jsem to a nešlo to moc dobře
A přpíště nejdřív hledej!
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu jazz na Frontman F15? Ty jsi, Axi, hodně nenáročný muzikant...
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No reknu to asi takhle, jazz a blues fakt neznam a nekde jsem slysel, ze to rikali, ze se da na tohle vyuzit, ale ja osobne fakt nevim. Vim to, ze se da pouzit na rock az hard rock, ale dal uz fakt nemmjuz píše:Opravdu jazz na Frontman F15? Ty jsi, Axi, hodně nenáročný muzikant...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Mně to bylo jasný... Nic ve zlým. Jen mě vždy překvapí, že co neumí zvuk cirkulárky na metal, je prostě dobré na vše ostatní, páč nemetalisti jsou všici stejní, ať už blues, country, jazz, clasic rock and roll.... Se vším do jednoho pytle. Divil by ses, ale opravdovýmu jazzmanovi toho moc nevyhovuje. Rozhodně má mnohem menší výběr než metalista. Někteří dokonce raději hrají i na tranzistoráky, než lampy, kvůli pevnému tučnému zvuku, ale to už jsou úplně jiné tranzistoráky, než za 2500,-Kč.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
mmjuz píše:Mně to bylo jasný... Nic ve zlým. Jen mě vždy překvapí, že co neumí zvuk cirkulárky na metal, je prostě dobré na vše ostatní, páč nemetalisti jsou všici stejní, ať už blues, country, jazz, clasic rock and roll.... Se vším do jednoho pytle. Divil by ses, ale opravdovýmu jazzmanovi toho moc nevyhovuje. Rozhodně má mnohem menší výběr než metalista. Někteří dokonce raději hrají i na tranzistoráky, než lampy, kvůli pevnému tučnému zvuku, ale to už jsou úplně jiné tranzistoráky, než za 2500,-Kč.
Ahoj, sháním něco levnějšího na domací hraní, ale nemůžu najít bazarovýho ani roland cube 15 a crate 15r, nevíte náhodou někdo o nějakém inzerátu?
Díky
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No taky jsem kdysi hledal a marne, tyhle kombicka se moc na bazaci nevyskytuji, bohuzelJanny píše:Ahoj, sháním něco levnějšího na domací hraní, ale nemůžu najít bazarovýho ani roland cube 15 a crate 15r, nevíte náhodou někdo o nějakém inzerátu?Díky