Čau chlapi,
prsím Vás mohl by mi někdo z Vás kdo má doma LP od Epiphonu, Standart nebo Custom, zvážit, kolik kytara váží? Začínám mít problémy se zádama, ale LP se zbavovat nechci. Jinak jestli by někdo zvážil Gibson Studio taky se nebudu zlobit...
Díky moc
fuu ha nestraš mne vaha Les Paula nikdy nevadila. Skôr keď som chytil do ruky strata alebo podobné niečo som sa smial, že to mi uletí keď budem na tom hrať. Len keď má takéto následky budem kvasimodo
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
mirko píše:fuu ha nestraš mne vaha Les Paula nikdy nevadila. Skôr keď som chytil do ruky strata alebo podobné niečo som sa smial, že to mi uletí keď budem na tom hrať. Len keď má takéto následky budem kvasimodo
No, já bych se tak nesmál Mě by taky dřív ani ve snu nenapadlo, že bych mohl mít někdy problémy s kytarou kvůli její váze. Nikdy jsem to neřešil. Ale poslední dobou, když hrajeme dýl v kuse, tak mě ty záda pěkně berou
Mám Les Paul Standard od Fokusu a váží 4.1 Kg
Jenom doufám, že kvůli tomu nebudu muset časem to LP odložit, to by mě štvalo, protože je to pro mě nejgeniálněší kytara na světě.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
mirko píše:fuu ha nestraš mne vaha Les Paula nikdy nevadila. Skôr keď som chytil do ruky strata alebo podobné niečo som sa smial, že to mi uletí keď budem na tom hrať. Len keď má takéto následky budem kvasimodo
No, já bych se tak nesmál Mě by taky dřív ani ve snu nenapadlo, že bych mohl mít někdy problémy s kytarou kvůli její váze. Nikdy jsem to neřešil. Ale poslední dobou, když hrajeme dýl v kuse, tak mě ty záda pěkně berou
Mám Les Paul Standard od Fokusu a váží 4.1 Kg
Jenom doufám, že kvůli tomu nebudu muset časem to LP odložit, to by mě štvalo, protože je to pro mě nejgeniálněší kytara na světě.
Tak posiluj záda a nevymýšlej koniny Myslíš že jsem si říkal "ještě den a budu muset s čundrováním skončit, protože tohle moje tělo nezvládne" když jsem se v Alpách v 2.5km n. m. hrabal po strmých cestičkách s 35kg krosnou na zádech a bolelo mě všechno? Ne, řekl jsem si "no nazdar, tak tohle je to sezení u kompu", zatnul jsem zuby a po návratu jsem začal cvičit. Zkus to taky tak. A pokud ji máš nízko, pověs si ji výš, ať se u toho můžeš pořádně narovnat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90 píše:Tak posiluj záda a nevymýšlej koniny Myslíš že jsem si říkal "ještě den a budu muset s čundrováním skončit, protože tohle moje tělo nezvládne" když jsem se v Alpách v 2.5km n. m. hrabal po strmých cestičkách s 35kg krosnou na zádech a bolelo mě všechno? Ne, řekl jsem si "no nazdar, tak tohle je to sezení u kompu", zatnul jsem zuby a po návratu jsem začal cvičit. Zkus to taky tak. A pokud ji máš nízko, pověs si ji výš, ať se u toho můžeš pořádně narovnat.
Jo, na tom něco bude.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
polygon píše:Zada si myslim, ze mam v pohode, lezu atak. Spis je to tim, ze jsem hoodne drobnej...
Nevím jestli ti v tomhle lezení dostatečně pomůže, já sice moc nelezu, ale nepřijde mi, že by to až tolik pomáhalo na záda. Mám dva metry a jsem na FA ČVUT, takže vím co jsou to problémy se zády. Zkus cvičit hlavně hrudní část zad, které to dost nakládá a lezení na to moc nepomáhá. Jak už jsem psal, zkus myslet na to, abys měl při hraní záda rovně a kytaru tak, aby ses k ní nemusel ohýbat. LP je prostě těžká kytara, a je lepší přizpůsobit svoje schopnosti kytaře (trénovat) než měnit kytaru. Nehledě na to, že pevná záda se ti můžou hodit i jinde.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Klasicke tahy, tlaky na lavickach zamerene hlavne na pletence pazni + siroky sval zadovy. Posilovani beder - DULEZITE! A hodne dulezite je posilit Rotatory patere, ktere jsou taky dulezite pro dobre drzeni tela. Uz jen tyhle zakladni cviky ti moc pomuzou. Musis ale davat pozor at vse delas spravne, jinak si muzes ublizit a nedelat si vetsi problemy, nez mas. Pokud se bojis svalu, tak se neboj, nijak zvlaste nepriberes Tohle je jen na spevneni atd. Na nabirani svalove hmoty je jeste treba spravna dieta
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Neexistuje Powerball na záda? to ešte aby som do posilky zacal chodit
...EDGE... píše:Co delate, moje psychoSG ma taky ctyri kila a to mam pocit ze s ni muzu litat...
Pokud mas nedejboze vrozene problemy se zady, tak bys s tvym SG mohl litat tak maximalne ve snu. Skolioza a podobne svinstva boli i kdyz delsi dobu stojis nebo sedis, takze se to netyka jen kytary. Skoliozu muzes kdykoliv dostat, ne jen se s ni narodit. Proto je treba zada zatezovat rovnomerne, nejlepe prave tim cvicenim.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Já žádný problémy se zádama normálně nemám, všechno v pohodě. Jenom když hrajeme zábavu tak je to zhruba 6 hodin hraní. Když odečtu přestávky tak asi 4,5 hodiny čistýho času co jí mám na krku a to už to teda začínám cejtit
Ale trošku jsme odbočili. Mě by taky docela zajímalo kolik Kg vážej vaše Les Puly jakýkoliv značky. Jen tak pro porovnání.
Já mám Ibanezku z Luthitu a váží taky skoro 4 kila. Je to docela záběr na ty záda. A skoliózu mám taky. Ne třeba si z toho dělat legraci. Určitě bych doporučil cvičení, pořádný popruh, já mám 9CM kožený s polstrováním a je to lepší váha se víc rozloží. Taky se snažit stát co nejvíc vzpřímeně.
No ale keď hráte s LP zahlavou... kolky tak hrate?... teda ja sa učím aj tak
Moje Paulínka (Epiphone Zakk Wylde Custom) váží bez mála 5kilo a nejsem zrovna ani nabušenej ani ten z hráčů, kteří si v poklidku stoupnou do kouta a drnkaj. Když jsem na pódiu tak skáču, běhám (co kabel dovolí) dělám všelijaké věci a nikdy mě ještě záda nebolela (zaplať pánbůh). Je fakt, že používám tenhle popruh
což si myslím, že je základ na LP mít širší popruh, ale jak říkaj kluci, pokud máš skoliózu nebo Tě fakt bere pokaždé "houser" tak jedině začít trochu posilovat.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
Kamarádů Gibson LesPaul custom rok 2003 váží 7,1 kg,nechtěl sem tomu věřit,ale je to tak
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300