Marshall Zakk Microstack VS. Laney LC15 110

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
woro90

Re: Marshall Zakk Microstack VS. Laney LC15 110

Příspěvek od woro90 »

Teorge píše:já k tomu kdysi našel tohle

"The HT-5 preamplifier is based on the HT-Dual pedal. As is the case in the
HT-Dual, solid-state circuits provide "pre-gain" before the ECC83
tube. The diodes in HT-5's circuit are part of this "pre-gain circuit" and are used to limit
the signal level being driven into the tube and hence maintain the correct
operating conditions for the tube.

Most importantly, the tube is the last amplification (and clipping) device
in the signal chain and the overall gain structure is designed such that the
compression and harmonics you hear are generated solely from the tube
itself."
Jo, takže vlastně krásným jazykem napsali, že ta lampa při příliš velkém nakopnutí zní nebo se chová divně, tak se do ní čistý pouští jenom takový signál, který zvládá v pohodě, a silnější se ořeže diodami jako v distortion krabičce, tudíž pokud je gainu málo, kreslí jenom lampa, a pokud je ho víc, vezmou to ještě diody. A pokud do toho naperete hodně silný signál, bude z toho megafuzz, protože zahltíte tranzistorový stupeň preampu. Pokud ovšem ty diody nejsou před ním a neořezávají slabý signál ovládající ten tranzistorový stupeň, aby z toho při přebuzení vstupu nebyl fuzz ale distortion.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nevím, jak silný by na to přehlcení musel ten signál být, ale můžu s klidem říct, že SD-1 to nezahltí. :)

Přidávám se k tomu, že diskuse o tom, jak moc je to čistokrevná lampa, nemá význam. Kdyby to hrálo špatně, tak bych si to nekoupil. :) Jen jsem reagoval na dotaz.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Leatherface

Příspěvek od Leatherface »

Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

To Hartke sem měl, ta lampa podle mě moc není znát, a nevím, na doma je to zbytečný úplně, mě to bylo moc i do zkušebny...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Piggy Back nebrat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Wohma píše:Piggy Back nebrat.
nemůžu nic jiného než souhlasit s Wohmou :!:
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Leatherface

Tak mi prosím navrhněte nějaký Tranzistorový aparát , lampu nechci , i když je to jen 5W tak se musí trošku vyhulit aby hrála parádně , viz ten Patyzoneho Blackheart a já mám malý pokoj takže chci něco slabého abych si stím nekur...il uši , bo ten bráchův Blackheart mi je trhá
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jestli chces malej trandak na domaci hrani, tak je o tom tady spousta temat a v podstate ve vsech se doporucuje predevsim Roland (Micro)Cube. HLEDEJ
Somnus Aeternus
Leatherface

Wohma píše:Jestli chces malej trandak na domaci hrani, tak je o tom tady spousta temat a v podstate ve vsech se doporucuje predevsim Roland (Micro)Cube. HLEDEJ
ok , mrknu se
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

rekl bych ze ten blackstar je uplne neco jinyho nez blackheart, a podle reakci by nemusel hrat zle i na takovy hlasitosti aby ti netrhal usi :D ja bych do nej s tema prachama sel... ale jak chces
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
Leatherface

Leatherface

Wohma píše:Jestli chces malej trandak na domaci hrani, tak je o tom tady spousta temat a v podstate ve vsech se doporucuje predevsim Roland (Micro)Cube. HLEDEJ
přemýšlel sem a zdá se mi , že ten Roland je až moc slabý , už su tak dopletený z těch všech komb ,že ani nevím co chci :D ( to můžu zůstat u toho Behringera )
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jestli jsi koukal na Micro Cube, tak ty dva watty nepodceňuj... :) Na doma je to stejně až až. Cube 20X a 30X mají tu wattáž sice větší, ale mají funkci, která ten výkon srazí na 2W a i na takový výkon jsem měl doma volume maximálně na 10h (když nebyla rodina doma). Micro Cube může být tišší jedině kvůli jinému repru, ale zas o tolik to nebude.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Roland je zajímavá hračka. Má to spoustu výhod. Člověk nemusí tahat pedal board a může si tam nastavit SIMULACI téměř jakéhokoliv zvuku, aj. Ten zvuk je docela solidní. Každý ale přemýšlí jinak a něco jiného potřebuje. Pokud bych často cestoval a chtěl hrát nějaké svoje vály a netahat kombo, pedály, hromadu kabelů, atd., tak bych do toho šel, ale problém je v tom, že časem se člověk nespokojí s tou simulací. Možná si to vsugerovávám, ale pořád je pro mě osobně lepší mít jeden dobrý zvuk na jednokanálovém lampovém kombu třeba nakopnutém krabkou dle vlastního výběru, který vám jde za rukou, ale neodpouští chyby, než hromadu průměrných zvuků. Strašně mě baví pozorovat testovat a zkoušet jak se mění zvuk ve všech různých ohledech, když člověk střídá krabičky a kytary na lampovém kombu. S každou kytarou si potom může pořádně "popovídat". Tohle v domácích podmínkách potřebuju - zvuk, který mě donutí hrát stále líp a víc trénovat a snažit se. Takže teď nastupuje otázka nebo dvě: Dokážou tohle simulace? A dokážou tohle tranďáky vůbec?

Zase z druhého pohledu: Já se pořád orientuju na rock, ale Leatherface chce hrát a hraje trashmetal, atd., tomu ale nerozumím... takže nevím, jestli tam je až takový obrovský důraz na dynamiku aparátu, jestli to není spíš na obtíž:D:D:D Když člověk chce mít zkreslení pořád naplno:D

Takže si to shrňme, co chceš a nechceš:
- kombo, které bude hrát dobře i potichu (můj názor: většina aparátů a zvlášť lampy budou vždycky hrát líp trošku hlasitěji... třeba i z důvodu, že člověk má rád, když mu plandají kalhoty - nechcu nás vidět ve stáru - budeme hluší tetřevi:D:D:D člověk se prostě musí krotit)
- na velikosti nezáleží (kombo nebudeš nikam tahat - a když, tak máš auto na převezení a seš hora chlap, takže nepotřebuješ nějakou malou sraj*u; myslím, že větší bedna bude hrát trošku líp)
- chceš aparát na metal, vůbec by ti nevadilo, kdyby se zvuk blížil Kirkovi (to je jenom můj názor, vím, že jsi to neřekl a vím, že to bude těžké, když on používá hromady serepetiček a aparáty od Mesy nebo kdovíco ještě)
- pravděpodobně by to mělo umět i čistý zvuk alespoň na nějaké použitelné úrovni
- nebrumět na 50Hz, takový aparát je otravný
- kdyžtak to doplň ty... todle jsou jenom moje poznatky...
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Leatherface

Patyzone píše:Roland je zajímavá hračka. Má to spoustu výhod. Člověk nemusí tahat pedal board a může si tam nastavit SIMULACI téměř jakéhokoliv zvuku, aj. Ten zvuk je docela solidní. Každý ale přemýšlí jinak a něco jiného potřebuje. Pokud bych často cestoval a chtěl hrát nějaké svoje vály a netahat kombo, pedály, hromadu kabelů, atd., tak bych do toho šel, ale problém je v tom, že časem se člověk nespokojí s tou simulací. Možná si to vsugerovávám, ale pořád je pro mě osobně lepší mít jeden dobrý zvuk na jednokanálovém lampovém kombu třeba nakopnutém krabkou dle vlastního výběru, který vám jde za rukou, ale neodpouští chyby, než hromadu průměrných zvuků. Strašně mě baví pozorovat testovat a zkoušet jak se mění zvuk ve všech různých ohledech, když člověk střídá krabičky a kytary na lampovém kombu. S každou kytarou si potom může pořádně "popovídat". Tohle v domácích podmínkách potřebuju - zvuk, který mě donutí hrát stále líp a víc trénovat a snažit se. Takže teď nastupuje otázka nebo dvě: Dokážou tohle simulace? A dokážou tohle tranďáky vůbec?

Zase z druhého pohledu: Já se pořád orientuju na rock, ale Leatherface chce hrát a hraje trashmetal, atd., tomu ale nerozumím... takže nevím, jestli tam je až takový obrovský důraz na dynamiku aparátu, jestli to není spíš na obtíž:D:D:D Když člověk chce mít zkreslení pořád naplno:D

Takže si to shrňme, co chceš a nechceš:
- kombo, které bude hrát dobře i potichu (můj názor: většina aparátů a zvlášť lampy budou vždycky hrát líp trošku hlasitěji... třeba i z důvodu, že člověk má rád, když mu plandají kalhoty - nechcu nás vidět ve stáru - budeme hluší tetřevi:D:D:D člověk se prostě musí krotit)
- na velikosti nezáleží (kombo nebudeš nikam tahat - a když, tak máš auto na převezení a seš hora chlap, takže nepotřebuješ nějakou malou sraj*u; myslím, že větší bedna bude hrát trošku líp)
- chceš aparát na metal, vůbec by ti nevadilo, kdyby se zvuk blížil Kirkovi (to je jenom můj názor, vím, že jsi to neřekl a vím, že to bude těžké, když on používá hromady serepetiček a aparáty od Mesy nebo kdovíco ještě)
- pravděpodobně by to mělo umět i čistý zvuk alespoň na nějaké použitelné úrovni
- nebrumět na 50Hz, takový aparát je otravný
- kdyžtak to doplň ty... todle jsou jenom moje poznatky...
na velikosti mě záleží , rozhodně nechci nic menšího než je ten můj behringer , o čistý zvuk mi nejde , stejnak čistý nehraju , a rád bych dosáhl typu zvuku jaký má Slash a Kirk Hammett ( ale to se dá dosáhnout i krabičkama )
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Predevsim to jsou dva rozdilne zvuky. Necetl jsem tenhle topic uplne cely, tak me nekamenujte, jestli to tady pisu zbytecne, ale ten Roland je peklo na kterem nakroutis oba zvuky obstojne a navic dalsi jine.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hlavne veskere tyto otazky uz byly zodpovezeny ...
A cpat moc penez do domaci vybavy, kdyz clovek nema zarizenej zkusebnovej apec, je k nicemu cpat hromadu penez do komba nadoma. Tedy pokud clovek planuje nekdy hrat s kapelou, to ale asi vetsina lidi tady.
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Leatherface píše:
přemýšlel sem a zdá se mi , že ten Roland je až moc slabý , už su tak dopletený z těch všech komb ,že ani nevím co chci :D ( to můžu zůstat u toho Behringera )
Slabý není, na doma řve až až... A univerzální je taky dost, takže bych to viděl docela jasně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me se teda microcube nelibi, takove hezky nadesignovane sumitko. oproti tomu behringeru co mas mi to neprijde jako moc pokrok.
Leatherface

Kinx píše:me se teda microcube nelibi, takove hezky nadesignovane sumitko. oproti tomu behringeru co mas mi to neprijde jako moc pokrok.
jako nemůžu říct , že roland je špatný , ale taky mi to nepříde jako lepší řešení než ten behringer
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“