kabel
Pravidla fóra
Re: kabel
Nemá někdo zkušenost i kabelama buď od pana Macha nebo Smrčky? Přeci jen s velkými značkami mají srovnatelné nebo i nižší ceny. A přeci proč nepodpořit zlaté české ručky že
.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Mám 4.5m kabel Cort (hadrový, s pozlacenými špičkami) a stačí mi, neslyším rozdíl oproti jiným a je docela bytelný. Hlavní věc, kterou bych u kabelu řešil, je odolnost, kabel má vliv na zvuk pouze pro ty, kteří vidí cenovku na něm - bez ní ten vliv ztrácí, pokud to není nějaký mizerně stíněný špagát, který chytá spoustu bordelu z okolí. A odolnost se dá odhadnout už pohledem a pohmatem. Ten můj má mohutná kovová pouzdra pájecích plošek, takže když se u konce unaví a zlomí (což se občas stává u každého kabelu, ty konce jsou choulostivé), stačí prostě rozšroubovat, odpájet, zkrátit, dát novou smršťovačku, zašroubovat a je jako nový.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Já bych šel do toho Planet Waves i SlipKnoT je používají
anebo ten Monster Cable, ale je fakt že bude asi docela předražený
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- ...EDGE...
Ja bych sel do PW, protoze ho mam, je dobry, rozhodne lepsi nez ten pain in the ass Stagg co jsem mel predtim. Myslim ze to je Custom series.
- ...EDGE...
Jojo, efekty
EDIT: Nebo kdyz ti nevadi ze budes muset byt dvacet centaku od apce za cenu vyssi kvality zvuku (kratsi kabel prece nezere tolik vysek!).
EDIT: Nebo kdyz ti nevadi ze budes muset byt dvacet centaku od apce za cenu vyssi kvality zvuku (kratsi kabel prece nezere tolik vysek!).
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
on asi myslel vysilacku a ne odposlechyMcKozias píše:odposlechy?
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
taky si rikam..nebo myslel ty odposlechy do ucha, co se tu prave resi o nekolik temat vedle..ale tam myslim nejsou velke jacky ne?to byvaj rovnou vyvedene sluchatka zte krabky na zadku..kapis ne?:D
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
jj, to je taky mozny a tam jsou 3,5mm, ne? Podle me asi jo, na co by tam byly 6,3?McKozias píše:taky si rikam..nebo myslel ty odposlechy do ucha, co se tu prave resi o nekolik temat vedle..ale tam myslim nejsou velke jacky ne?to byvaj rovnou vyvedene sluchatka zte krabky na zadku..kapis ne?:D
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
JJ vysílačky, sorry
Nevěděl jsem přesný název. Jinak sorry, nevím to, ale na co se dávají do kytary 6,3 a ne třeba 3,5?
Prosím šetřete mě

ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
U slabých signálů se dávají velké konektory, aby byl přechodový odpor co nejmenší, tedy aby se z už tak slabého signálu co nejméně ubralo. Nehledě na to, že u audio aplikací je velký jack víceméně tradiční, protože se původně používal u přepojovacích telefonních ústředen, zatímco malý jack je podstatně pozdější záležitost a ten se začal používat právě kvůli přenosným zařízením využívajícím sluchátka. Nejdřív to byla malá rádia s germaniovými tranzistory, které se z nich dnes tahají a staví se z nich mršítka. U kytar už se stihl dávno uchytit velký. Navíc k tlustému kabelu se křehký miniaturní jack nehodí. A proč zrovna jack? Protože je to rotační těleso, je jedno jak ho tam zasuneš. Proto se začal používat u tel. ústředen, dalo se přepojovat podstatně rychleji než s banánky či takovými konektory, které musíš otočit do správné polohy (např. pětikolík).Joey01 píše:JJ vysílačky, sorryNevěděl jsem přesný název. Jinak sorry, nevím to, ale na co se dávají do kytary 6,3 a ne třeba 3,5?
Prosím šetřete mě
![]()
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
od pana smrčky mám kompletní kabeláž(tzn. 1*3m, 2*1,5m, 5*0,3m) a jsem s ní spokojenDzouzef píše:Nemá někdo zkušenost i kabelama buď od pana Macha nebo Smrčky? Přeci jen s velkými značkami mají srovnatelné nebo i nižší ceny. A přeci proč nepodpořit zlaté české ručky že.
rok stará citace z emailu od p. smčkyKabely dělám pouze pájené. Ty nepájené moc neodpovídají mému přesvědčení
a
navíc jsou u nich zbytečně drahé jacky
6m kabel s Neutrik konektory rovný-rovný by byl za 640,- Kč (Kdyby byl
jeden
Neutrik jack úhlový, pak cena=650,- Kč)
1,5m rovný - rovný (Neutrik) 350,- Kč
Propojka 20-30cm 1ks 80,- Kč
Vše z kabeláže PW Cable Station (50pF/1m)
to a to a za chvíli zas tohle
Můžete mi doporučit kabel, který má aspoň 6m, minimálně 1 lomenej jack, cena do 800Kč a aby se nerozpadnul tak rychle jako Warwick? 
co říkáte na tenhle: http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... /HN020996/ ?
co říkáte na tenhle: http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... /HN020996/ ?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
-
arcilucifer
Potřebuješ nutně šest metrů?
http://shop.guitarpark.cz/Kabely/1633-K ... -jack.html
pokuď to chceš na doma pořiď si tohle a ještě ušetříš.
PS: vystačí i tři metry.
http://shop.guitarpark.cz/Kabely/1633-K ... -jack.html
pokuď to chceš na doma pořiď si tohle a ještě ušetříš.
PS: vystačí i tři metry.