Elektroakustická kytara Cort nebo Ibanez?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
farbi

Elektroakustická kytara Cort nebo Ibanez?

Příspěvek od farbi »

Ahoj lidi, potřeboval bych poradit...
Vybírám si mezi dvěma kytarama: Ibanez AEG 8E http://kytary.cz/ibanez-aeg-8e/HN082644/
a Cort Earth 70E http://kytary.cz/cort-earth-70e/HN102540/

nemůžu se pořád rozhodnout, víc se mi líbí design Ibanezky, ale ta Cortka má zase masivní smrkovej předek... nemám moc zkušenosti s akustikama, je to velká výhoda ten masiv? a v cem?
Jinak bych ji chtěl využívat jak jen akusticky tak i zapojenou později a chtěl bych aby v obou případech byla postačující :) máte někdo zkušenosti konkrétně s těmahle kytárkama?
Budu na to hrát hlavně rock a akordy, hodí se spíš to Jumbo nebo ta Cortka Dreadnought?
Taky se mi líbí zvuk Baumaxy, ale ten nevim co používá :) Budu rád za každou radu, předem díky
miraslozil

Re: Elektroakustická kytara Cort nebo Ibanez?

Příspěvek od miraslozil »

Pro hraní přes aparát asi ibanez,ale je to překlížka.Cort je polomasív a nemá výřez,což by mi asi vadilo.
woro90

Re: Elektroakustická kytara Cort nebo Ibanez?

Příspěvek od woro90 »

Masiv zní podstatně lépe, výřez bych neřešil, stejně u akustiky ty horní polohy nemají žádný sustain. Šel bych do cortky. Ta ibanezka je určená spíš na elektrické hraní, cortka je prostě akustika, do které je jaksi přidaná elektrika. Do rocku bych byl spíš pro dreadnought, má průraznější, zvonivý zvuk s kovovým nádechem. Jumbo má kulatější, méně průrazný zvuk, ale těžko říct jak bude znít takhle mělké. Kytary s mělkým tělem mají většinou nedostatek basů a uječené středy, ale tady si to netroufnu odhadnout. Každopádně akusticky bude proti cortce ve výrazné nevýhodě.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“