Chtel jsem se zeptat, jak presne funguje efektova smycka, nekde jsem se tu docetl, ze muzu preamp pripojit do returnu a tim se vyhnu preampu komba/hlavy. Ale chtel bych z apce pouzivat cisty zvuk, tak me napadlo ze bych vyvedl jeden kabl ztoho preampu v returnu a druhy z preampu komba a dal je do nakeho A/B switche (napr http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... /HN096713/ ) no a jde mi o to, ze jestli kdyz prepnu signal z kytary z preampu v returnu na kombo preamp, jestli to bude normalne fungovat a ta efektova smycka tam nebude delat binec, protoze vlastne preamp pred returnem bude porad zaply ale nepoleze do nej zadny signal a nebude propojeny s preampem komba..tak snad jsem to napsal srozumitelne, diky za odpovedi
preamp v returnu
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
preamp v returnu
Ahoj
Chtel jsem se zeptat, jak presne funguje efektova smycka, nekde jsem se tu docetl, ze muzu preamp pripojit do returnu a tim se vyhnu preampu komba/hlavy. Ale chtel bych z apce pouzivat cisty zvuk, tak me napadlo ze bych vyvedl jeden kabl ztoho preampu v returnu a druhy z preampu komba a dal je do nakeho A/B switche (napr http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... /HN096713/ ) no a jde mi o to, ze jestli kdyz prepnu signal z kytary z preampu v returnu na kombo preamp, jestli to bude normalne fungovat a ta efektova smycka tam nebude delat binec, protoze vlastne preamp pred returnem bude porad zaply ale nepoleze do nej zadny signal a nebude propojeny s preampem komba..tak snad jsem to napsal srozumitelne, diky za odpovedi
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: preamp v returnu
Spíš bych řešil, jak zapojíš jednu kytaru do dvou preampů, ledažebys mačkal dva abswitche zaráz, no a co kdybys pak chtěl ještě chorus a vypnout compressor? 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
sak sem psal ze by se pred to cele prdnul ten A/B switch..do nej se strci kytara a znej povedou dve snury kazda do jednoho preampu 

nesmejte se..

nesmejte se..
pokud je FX smycka seriova a switched, tak to takhle nebude fungovat - vetsinou je to zapojeny tak, ze kdyz strcis jack do fx-return, tak se odpoji interni pre-amp a do power ampu jde ciste signal z fx-return.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to jsem chtel slyset! diky
to je asi tak sechno, muzete to smaznout
Jasně že to jde. jen by ten AB switch musel být dvojitý, druhá půlka by přepínala return mezi sendem a výstupem z extern. preampu. Stačí DPDT switch jako na true-bypass efekt a 6 jackových zdířek. No ale taky 6 káblů.
Proč chceš obcházet ten preamp komba?
Proč chceš obcházet ten preamp komba?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
me to jen napadlo, kdybych poridil neco se smyckou..abych mel dva uplne odlisne zvuky..dalo by se to vyresit i krabickou pred kombem, ale zase bych musel nastavovat preamp v kombu a byl by to kompromis
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zkoušel jsem řešit něco podobného, byť jen teoreticky...
Pokud máš sériovou smyčku, lze to řešit způsobem, který je probírán v tomto tématu
kytarove-efekty/spojka-2-signalovych-cest-t11668.html
Pokud paralelní, mělo by jít si nastavit signál na 50/50 a používat jen input smyčky jako místo, kam připojíš druhý preamp.
Pokud máš sériovou smyčku, lze to řešit způsobem, který je probírán v tomto tématu
kytarove-efekty/spojka-2-signalovych-cest-t11668.html
Pokud paralelní, mělo by jít si nastavit signál na 50/50 a používat jen input smyčky jako místo, kam připojíš druhý preamp.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008