Ibanez, Rockbass, Spector (Nová basa)

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
protarius

Ibanez, Rockbass, Spector (Nová basa)

Příspěvek od protarius »

Mám otázku chtěl bych si koupit novou basu a přemýšlel jsme o base budto Ibanez nebo RockBass ale pak mi učitel doporučil Spector legend classic nebo custom a chtěl bych slyšet váš názor na tyto basy v nejlepšim ve
4-strunovém provedení díky ...

aivn86//Prosím než založíte nové téma tak se zamyslete nad názvem tématu :!: :!: :!: , upraveno
oznameni/uzivatele-t5038.html
Jazzman
Rádce

Re: Nová basa

Příspěvek od Jazzman »

Spectory jsou fantastické nástroje, ale až od 40.000 výš. Měl jsem LX5, NS5. Obě basy bezkonkurenční. Spector není Spector, dokud není celojavorový, nemá velmi kvalitní snímače a elektroniku a nemá průchozí krk. Šroubovaný krk má úplně jiné mechanické vlastnosti, jiný průběh tónu ( ostřejší náběh, rychlejší pokles, často i kratší doznění ) a vyžaduje kombinaci mekčích a tvrdých dřev, která generují více vyšších harmonických a kompenzují tím nedostatky šroubového spoje. Levného Spectora bych si nekoupil, raději bych hledal co nejlepší basu, za peníze, které mám. ( Ibanez ATK, Warwick Corvette....)
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová basa

Příspěvek od aivn86 »

Nebylo by na škodu trochu upřesnit na jakou muziku to chceš. A kolik na to máš peněz :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Frouman

Re: Ibanez, Rockbass, Spector (Nová basa)

Příspěvek od Frouman »

Mám Spector Legend Custom V a můžu říct, že je to velmi dobrej nástroj. Lepší než 99% procent bas v tý cenový kategorii. Příjemnej zvuk i na sucho, ale hlavně super snímače a elektronika. Ten nástroj neskutečně tlačí. Možná jsem měl štěstí na dobrej kus, ale H je opravdu fantastický....já teda říkám Spector, ale někdo nade mnou zmiňoval Ibanez ATK....taky dobrá volba a něco levnější než Spector.
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
garde

Příspěvek od garde »

.....treba rozlíšiť aký Ibanez.....lebo pri výbere vyššej rady Rockbass úplne vypadáva z hry a Spector je Spector, tiež sa nedá porovnávať s hocičím....ale ak máš prachy na Spector....potom neber do úvahy Rockbass ale napríklad Warwick.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Ještě bych měl asi dodat, že ten Legend Custom se dá pořídit už asi za 23 tisíc...
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
protarius

Příspěvek od protarius »

Díky no jako hraju asi nejvíc metal ale blues a rock taky, ale mám na to okolo 15000 takže nevim ale jako nevim asi bych chtěl spector classic 4
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Zase musim pochválit Spectory... :D Ale v tvým případě bych šel určitě do toho ATK. Je škoda, že se palec blbě opírá o snímač, ale jinak za 15 dobrá volba. Peněz na to máš akorát. Ten Spector za 15 bych asi nebral...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Co Parker ? http://kytary.cz/parker-pb61/HN103805/ Původní cena 27,000 , ale hlavně vypadá dost solidně .. ikdyž nevím , nehrál jsem na ni ... nehrál na ni tady někdo ? :D
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2009/
dyžtak.. ale pochybuju že by se do ní někdo pustil...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

.annY:. píše:http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2009/
dyžtak.. ale pochybuju že by se do ní někdo pustil...
Tak recenze je kladná a kdybych měl fúru peněz , asi bych se do ní pustil .. ale dal sem ju sem halvně proto , že je na ni teďka velká sleva , stojí z původních 27,000 teďka jenom 15,000 (nepamatuju si přesně). No a tím chcu říct že nástroj za 30K by mohl mít úroveň .. "by mohl" :lol:
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Hrál a věř mi, že je důvod, proč ji tak zlevnili :lol: nic moc nehraje, všude tlačí, žádný zázrak.
Mirus píše:Co Parker ? http://kytary.cz/parker-pb61/HN103805/ Původní cena 27,000 , ale hlavně vypadá dost solidně .. ikdyž nevím , nehrál jsem na ni ... nehrál na ni tady někdo ? :D
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
protarius

Příspěvek od protarius »

Tak nevim sry ale ten parker vypadá strašně nějak mi moc nesedí , ale dneska jsem zkoušel ibanez atk 300 v musiccentru a musim říct že na ní něco je jako to přepínání snímače mě fatk dostalo ale nevim. Asi o víkendu si du vyzkoušet do hořovic Spectora tak uvidíme jinak všem díky za radu
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Moc se mi líbí Rex Brown Signature...vyzkoušej jí tam :P
protarius

Příspěvek od protarius »

Jasně že vyzkoušim :D
protarius

Příspěvek od protarius »

Tak pánové NBE corp je něco úplně jinýho a spector basy jsou supr , nádhernej hutnej zvuk a elelektronika jedná báseň takže pokud někdo přemýšlí o nový base tak NBE corp je první volba a hlavně je to spíš jako kdybyste chtěli basu od kytaráře člověk si to může vyzkoušet a pak si může vybrat coprus , dřevo,snímače a barvu osazení i basy takže má nová basa bude Spector Legend Classic 4 Black Cherry :D tak všem díky za radu.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

protarius píše:Tak pánové NBE corp je něco úplně jinýho a spector basy jsou supr , nádhernej hutnej zvuk a elelektronika jedná báseň takže pokud někdo přemýšlí o nový base tak NBE corp je první volba a hlavně je to spíš jako kdybyste chtěli basu od kytaráře člověk si to může vyzkoušet a pak si může vybrat coprus , dřevo,snímače a barvu osazení i basy takže má nová basa bude Spector Legend Classic 4 Black Cherry :D tak všem díky za radu.
A jaká bude cena? V jakých relacích se tam pohybují?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
protarius

Příspěvek od protarius »

Tak já mám Legend Classic 4 a ta je supr a koupil jsem obal a struny a dohromady to stálo 16000 což je slušný :D hlavně jsou tam strašně slušný a sympatický , ale basy spector jsou kvalitní ale taky dražší ty lepší jsou od 16 tisíc výš ale dá se sehnat i za 9000 ale nevim na ni jsem nehrál
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“