špičková kladívková mechanika ?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
pianoshrek

špičková kladívková mechanika ?

Příspěvek od pianoshrek »

Ahoj, chtěl jse požádat o pomoc ohledně výběru kladívkové mechaniky, která co nejvěrněji napodobuje klaviaturu křídla. Bohužel se mi nikde na fóru nepodařilo najít odpověď. Nevím, zda jít cestou nákupu pouze masterkeyboardu a simulaci zvuku poté provádět na počítači, nebo nakoupit klaviaturu rovnou se simulací, případně další bankou zvuků. Zatím jsem se moc nezorientoval a byl jsem rozhodnutý o Clavinově CVP 509, nicméně pak jsem vyzkoušel Roland V-Piano a jeho klaviatura byla zatím to nejlepší, co jsem měl možnost vyzkoušet. Je prosím tedy nějaká podobná varianta MIDI klávesnice ??? Potom bych uvažoval o nákupu simulace klavíru, jako je Pianoteq, Ivory, Galaxy apod. Moc děkuju za pomoc....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: špičková kladívková mechanika ?

Příspěvek od pavlii »

A co třeba něco od Fataru nebo Oberheimu?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pianoshrek

Bohužel vůbec tyto výrobce neznám, je možné se klaviatury někde vyzkoušet? Děkuju.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pro teoretické postřehy si zkus zajít na fórum www.electrozone.cz a jinak zkusprosurfovat internet a shopy s tímto artiklem; pokud to mají někde skladem a jsou kamenná prodejna, můžeš IMHO zkoušet dle libosti. Z hlavy nevím, kam by se dalo zajít....

Jinak obě značky jsou dost renomované bych řekl a třeba takový masterkeyboard od Fataru je pomalu snad v každém druhém studiu.....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pianoshrek

OK, na electrozone jsem se registroval pred chvili, na internetu litam ted :) Snad neco kloudneho najdu. Diky.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Klávesnice Fatar byly ve své době nejlepší, co bylo k mání a taky mívali svou prodejnu v Praze, jmenovalo se to B.L.A. Elektronika a prodávali všemožný MIDI věcičky ale nevím zda ještě existují.
Pak bych zkusil také něco od Kurzweila.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“