Jellifish

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Jellifish

Příspěvek od Trao »

Na Wohmův popud zakládám téma o Jellifish...
Obrázek
Má se jednat o naprosto revoluční systém trsátek a je pravda, že s tím vyloudíte sound, který je naprosto nemožný s normálním trsátkem, viz. ukázka ze stránek autora.
http://jellifish.com/techniques/index.html
Koupil jsem ho na e-bayi za 350+něco málo poštovný, celkem sakumprdum zhruba 380Kč. Můj osobní dojem...
Používal jsem ho jak na akustice, tak na elektrice, akustika furch dreadnaught, elektrika Jackson DK2M.
Na akustiku je to jednoznačně super věc, krásně projasní zvuk, při trošce cviku hraní může opravdu připomínat hru smyčcem, jak avizuje výrobce. Při běžném hraní jako když zapnete bright a do toho lehkej chorus, fakt pěkný...
U elektriky nastává problém. Při hře na nízkej gain (Rocktron rampage nastavenej na trošku tvrdší crunch) je zachovaná charakteristika zvuku jako na akustice, zní to zajímavě, ale nevím, kde bych to využil. Při vyšším gainu (Engl thunder na 3/4) už nejsou rozdíly mezi běžným trsátkem Jellifish tak markantní a hlavně by to chtělo hodně hodně cviku, aby člověk zahrál to, na co je zvyklej. Co naplat, není to konstruovaný na shred...
Nabízí se otázka, proč je na tržišti, když je vlastně tak úžasný? Důvod, proč se ho zbavuju je, že na akustiku hraju minimálně, kdybych šel nahrávat nějaký akustický party do studia, tak nevidím problém, ale to teď neplánuju a pak si pořídím další. Na elektrice to není tak výrazné a nechce se mi zvykat si, problém je, že jsem si zvykl na držení trsátka co nejblíž strunám kvůli kontrole, což u Jellifish až tolik nejde, tudíž musím víc kroutit zápěstím a při mejch už tak značnejch problémech se rukama to nechci pokoušet, jsem rád, že už jsem se tři čtvrtě roku v nemocnici neukázal...
Takže toliko můj komentář k Jellifish a nechávám prostor pro diskusi...;)
Die Hard or Die Home
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jellifish

Příspěvek od Nero »

Mno, zajímavá věc to je, ale že by to bylo zas tak revoluční? No nevím nevím, kdybych to někde omylem potkal, tak bych asi vyzkoušel, ale cíleně bych si to nekoupil (obzvlášt za ty peníze).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ty kovove "chlupy" na konci, nenici to struny? :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nemůžu si pomoct, ale osobně mi to připadá trochu jako pitomost
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Takových "revolučních" pokusů už tady bylo, tohle je sice hezké ale díky charakteru "té ryby" je výsledný zvuk daleko slabší než při běžné hře trsátkem nebo nehty. Navíc mi pripadlo velmi komické, když v jednom tom demu zapli skutečný chorus aby nasimulovali chorus. :lol: :lol:
Když jsem byl tak ve vašem věku, strašně jsem si přál dvanáctku - a abych si ji alespoň trochu nasimuloval, vlepil jsem mezi dvě trsátka dvě mince. Bylo to podobně "objevné", jako ta ryba. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Takže moje zkušenost:
Atkins: Ano, zvuk je slabší, i když při trošce cviku už se to může blížit běžný hlasitosti.
...EDGE...: Nevšim jsem si, že by to na trvanlivost strun mělo jakýkoliv efekt.
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“