Má se jednat o naprosto revoluční systém trsátek a je pravda, že s tím vyloudíte sound, který je naprosto nemožný s normálním trsátkem, viz. ukázka ze stránek autora.
http://jellifish.com/techniques/index.html
Koupil jsem ho na e-bayi za 350+něco málo poštovný, celkem sakumprdum zhruba 380Kč. Můj osobní dojem...
Používal jsem ho jak na akustice, tak na elektrice, akustika furch dreadnaught, elektrika Jackson DK2M.
Na akustiku je to jednoznačně super věc, krásně projasní zvuk, při trošce cviku hraní může opravdu připomínat hru smyčcem, jak avizuje výrobce. Při běžném hraní jako když zapnete bright a do toho lehkej chorus, fakt pěkný...
U elektriky nastává problém. Při hře na nízkej gain (Rocktron rampage nastavenej na trošku tvrdší crunch) je zachovaná charakteristika zvuku jako na akustice, zní to zajímavě, ale nevím, kde bych to využil. Při vyšším gainu (Engl thunder na 3/4) už nejsou rozdíly mezi běžným trsátkem Jellifish tak markantní a hlavně by to chtělo hodně hodně cviku, aby člověk zahrál to, na co je zvyklej. Co naplat, není to konstruovaný na shred...
Nabízí se otázka, proč je na tržišti, když je vlastně tak úžasný? Důvod, proč se ho zbavuju je, že na akustiku hraju minimálně, kdybych šel nahrávat nějaký akustický party do studia, tak nevidím problém, ale to teď neplánuju a pak si pořídím další. Na elektrice to není tak výrazné a nechce se mi zvykat si, problém je, že jsem si zvykl na držení trsátka co nejblíž strunám kvůli kontrole, což u Jellifish až tolik nejde, tudíž musím víc kroutit zápěstím a při mejch už tak značnejch problémech se rukama to nechci pokoušet, jsem rád, že už jsem se tři čtvrtě roku v nemocnici neukázal...
Takže toliko můj komentář k Jellifish a nechávám prostor pro diskusi...