Řemen

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Irdiusify

Řemen

Příspěvek od Irdiusify »

Zdravím,

potřeboval bych trochu poradit s řemenem. Mám baskytaru, která silně přepadává na hlavu a kromě převrtání úchytek na řemen chci ještě udělat opatření v podobě co možná nejlepšího řemenu, který by kytaru pomáhal držet ve správném sklonu. S mým dosavadním, koženým, ale hladkým řemenem s šíří přibližně 75mm v nejširším místě (rameno, jinak je užší) baskytara sjede skoro do vodorovné pozice (zůstane maličko nad tím, opravdu velmi málo).

Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s tímto řemenem: http://www.music-city.cz/planet-waves-r ... -2991.html . Zajímalo by mě, jestli nebude klouzat ještě víc, než můj hladkej koženej.

Pokud má někdo tip na nějaký hrubej, obtížnej řemen, prosím, dejte vědět.

Ještě mě tak napadlo, kdybych si třeba k výše uvedenému řemenu přišil ještě ramenní podložku z důvodu omezení klouzání (on ji jinak má), to by mohlo pomoct, ne? :idea:
Baskytara: Spector Legend 5 Custom
Hlava: Ampeg SVT-450H
Box: Ampeg SVT 410 HLF
Kabel: Monster Cable Bass
Struny: Ernie ball niklové 45-130
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Řemen

Příspěvek od aivn86 »

No nylonové řemeny rozhodně klouzají víc jak kožené. Zda tenhle bude klouzat tak nebo onak to nevím.

Nicméně tento dotaz jsi mohl klidně položit i v tom svém prvním tématu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Jestli silně přepadává, je to nevyvážením (mě tohle dělá elektrika) a řemen tomu zcela nepomůže, akorát se bude houpat kolem rolny. Co protizávaží? Kdysi dávno, v dobách sladké totality, jsme to takhle dělali.
Irdiusify

Příspěvek od Irdiusify »

aivn86 píše:
Nicméně tento dotaz jsi mohl klidně položit i v tom svém prvním tématu.
Omlouvám se. Mým úmyslem není zahlcovat forum, budu se na to pamatovat.
CzechJoker píše:Jestli silně přepadává, je to nevyvážením (mě tohle dělá elektrika) a řemen tomu zcela nepomůže, akorát se bude houpat kolem rolny. Co protizávaží? Kdysi dávno, v dobách sladké totality, jsme to takhle dělali.
Ano, to mě už taky napadlo, nicméně nevím, jak bych to udělal a co bych použil. Přijde mi, že kdybych něco připevnil na tělo basy (třeba kus kovu), bude to žrát rezonanci dřeva. A co se používalo kdysi dávno, v dobách sladké totality?
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Nevím, co bylo na bolševismu sladkého, ale já používal kovový obdélník všitý do řemenu nebo k řemenu, už si to nepamatuji. Tím se vyřešil problém bez zásahu do nástroje.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Irdiusify

Příspěvek od Irdiusify »

To zní jako dobrý řešení. Mockrát děkuju :!: :)
Mystiqe

Příspěvek od Mystiqe »

Taky jsou dobrý řemeny odsud http://eshop.orx.cz/ mám od nich kytarový řemen a je mooc fajn. Vím, že dělají i takové věci jako je řemen z jedné strany hladký a z druhé drsný a je možné do nich všít i nějaké protiskluzové lamely. S paní je super domluva a ceny jsou taky docela dobrý.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Jazzman píše:Nevím, co bylo na bolševismu sladkého, ale já používal kovový obdélník všitý do řemenu nebo k řemenu, už si to nepamatuji. Tím se vyřešil problém bez zásahu do nástroje.
Jo, ale pokud pak hraješ ve stoje delší dobu, tak seš rád za každý deka, který nemusíš mít na svých zádech. Každé pro má svoje proti...

Já časem pudu do pásu, kterej má spodní stranu z kůže z rubu. Myslim, že to bude ideální. Tuším, že ORX ho vyrábí, ale nenašel jsem ho klasicky celej černej. Buď tam maj ňáký lebky, myši a podobný blbosti.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
cenda

Příspěvek od cenda »

nebo si dát kytaru vejš tak aby ti nepleskala o koule...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Vestoje jsem hrával běžně 5h v baru( Fendery,Gibson, MTD a tenkrát i 6str.Ibanez ) a mimo 6kg Spectora s tím nebyl nikdy problém.
Hrubý řemen jen zmenší problém, špatné rozložení váhy se nezmění.
Pokud padá basa na hlavu, tak proto, že má lehký korpus, takže nějaké deko navíc bych fakt neřešil.
Pepe píše:
Jazzman píše:Nevím, co bylo na bolševismu sladkého, ale já používal kovový obdélník všitý do řemenu nebo k řemenu, už si to nepamatuji. Tím se vyřešil problém bez zásahu do nástroje.
Jo, ale pokud pak hraješ ve stoje delší dobu, tak seš rád za každý deka, který nemusíš mít na svých zádech. Každé pro má svoje proti...

Já časem pudu do pásu, kterej má spodní stranu z kůže z rubu. Myslim, že to bude ideální. Tuším, že ORX ho vyrábí, ale nenašel jsem ho klasicky celej černej. Buď tam maj ňáký lebky, myši a podobný blbosti.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“