Zvuková karta do 6000 - mic,kytara
Pravidla fóra
Zvuková karta do 6000 - mic,kytara
Ahoj, chystám se koupit, nebo spíš už docela dlouho vybírám ideální zvukovou kartu na domácí nahrávání do pěti, šesti tisíc. Nejdřív mě napadla M-audio fasttrack pro, ale potom jsem se zajímal více o mackie Onyx Satellite, kterou má známý a má super zvuk a nemá si na co stěžovat. naštěstí ale tuhle kartu v čr nemůžu sehnat. To mi vedlo k tomu, že jsem začal koukat i trochu jinam a četl jsem tu zmínky o Saffire LE a nevypadá špatně i když nedobře vypadá také její nabídka (skoro nikde ji nemají). Jelikož chci doma nahrávat zpěv, kytaru a zároveŇ další vstup pro nástroj - to splňují karty co sem vypsal. Napadlo mě také Guitar rig session kde je navíc dobrá efektová vybavenost pro kytary, což není k zahození, vstupy ok, píší i o kristalicky čistém zvuku a údajně má kvalitní zvukové převodníky.. nechci ale kupovat zajíce v pytly a proto bych se rád zeptal někoho, kdo mnou zmíněné návrhy vyzkoušel nebo má, popřípadně co jiného byste im doporučili:-) guitarrig bybyl supr s tim softwarem ale říkam si, že za pětku to nebude tak valný když je to zaměřený víc na kytary, aby nebyl ošizen mikrofon a nezastával jen doplňkovou funkci.. fakt díky za rady a mějte se všichni 
Washburn X100B+, Fender frontman 15W, AKG Perception 200, CME M-Key, Yamaha MG10/2, Tapco Link.firewire
Re: Zvuková karta do 6000 - mic,kytara
Zdravim,
nedavno jsem resil podobne dilema, takze sem hodim svuj nazor:
M-Audio FastTrack Pro neni spatna zvukovka, ale pokud je rozpocet jeste o cca tisic vys, da se podle me koupit i lepe.
Mackie Onyx Satellite je velmi pekne resena zvukovka, bohuzel tam NEJSOU stejne prevodniky jako ve vyssich Onyxech a zvukova kvalita tim trpi. Stejne tak ma myslim ten model problemy s preslechy a par dalsich konstrukcnich nedotazenosti.
Focusrite Saffire LE jsem si vybral (druhym kandidatem byl TC Konnekt 8, ktery je o fous drazsi) po zrale uvaze - kvalitni predzesilovace, slusne prevodniky, bezproblemove ovladace, dostatecna konektivita. Nevim, jestli sis vsiml, ale v jinych threadech ji nabizim k prodeji. Model Saffire LE je nahrazen modelem Saffire PRO 24 - je to nemlich to same (mam pocit, ze maji i shodne technicke udaje), ma jen jine sasi a ADAT vstup navic, ktery se mi v budoucnu bude dost mozna hodit. Coz je taky duvod, proc prodavam, chci upgradnout prave na PRO 24.
Pokud ti tedy nevadi kratkodobe pouzivana v zaruce, muzeme se domluvit, ze bych ti strelil to moje LEcko, pokud chces novou, tak s klidem kup PRO 24, i kdyz ta uz je myslim trochu nad tvuj rozpocet.
nedavno jsem resil podobne dilema, takze sem hodim svuj nazor:
M-Audio FastTrack Pro neni spatna zvukovka, ale pokud je rozpocet jeste o cca tisic vys, da se podle me koupit i lepe.
Mackie Onyx Satellite je velmi pekne resena zvukovka, bohuzel tam NEJSOU stejne prevodniky jako ve vyssich Onyxech a zvukova kvalita tim trpi. Stejne tak ma myslim ten model problemy s preslechy a par dalsich konstrukcnich nedotazenosti.
Focusrite Saffire LE jsem si vybral (druhym kandidatem byl TC Konnekt 8, ktery je o fous drazsi) po zrale uvaze - kvalitni predzesilovace, slusne prevodniky, bezproblemove ovladace, dostatecna konektivita. Nevim, jestli sis vsiml, ale v jinych threadech ji nabizim k prodeji. Model Saffire LE je nahrazen modelem Saffire PRO 24 - je to nemlich to same (mam pocit, ze maji i shodne technicke udaje), ma jen jine sasi a ADAT vstup navic, ktery se mi v budoucnu bude dost mozna hodit. Coz je taky duvod, proc prodavam, chci upgradnout prave na PRO 24.
Pokud ti tedy nevadi kratkodobe pouzivana v zaruce, muzeme se domluvit, ze bych ti strelil to moje LEcko, pokud chces novou, tak s klidem kup PRO 24, i kdyz ta uz je myslim trochu nad tvuj rozpocet.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ahoj díky za odpověď, něco jsem někde zahlédl zmínku že ji prodáváš, budu o tom i uvažovat, kartu chci koupit v lednu tak pokud bys ji ještě měl a rozhodl jsem se pro ni tak se ti ozvu;-) a co ten guitar rig, nevíš nějaké reference na to? díky a měj se, četl jsem hodně tvých příspěvků a jsou velmi plodné;-)
Washburn X100B+, Fender frontman 15W, AKG Perception 200, CME M-Key, Yamaha MG10/2, Tapco Link.firewire
Diky
S tim Guitar Rig Session nemam vubec zkusenosti, ale podle me tyhle reseni zalozeny spis na softwaru nebudou v jadru (tedy z HW hlediska) tak kvalitni jako ostatni zvukovky ve stejne cenove kategorii. Jinymi slovy priplacis si tam za software, zvukovka samotna ma cenu mensi nez je plna cena. Navic (nevim, jestli je to tento pripad) u techto reseni je casto simulace i predzesilovace, coz na me vubec nepusobi verohodne. Mam radsi cisty zvuk, ktery si pak eventualne zprznim sam 
Na druhou stranu pro cloveka, ktery ma treba mene zkusenosti a nechce dlouho hledat a zkouset, tak to muze byt zajimave reseni. Zvukove to urcite zadny pru*er nebude, takze proc ne. Ono stejne v techto cenovych relacich zalezi spis na tom, jak s danym materialem nalozis... Dobra nahravka se da vykouzlit i s mnohem horsim vybavenim
Na druhou stranu pro cloveka, ktery ma treba mene zkusenosti a nechce dlouho hledat a zkouset, tak to muze byt zajimave reseni. Zvukove to urcite zadny pru*er nebude, takze proc ne. Ono stejne v techto cenovych relacich zalezi spis na tom, jak s danym materialem nalozis... Dobra nahravka se da vykouzlit i s mnohem horsim vybavenim
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ještě mi napadlo když to teď prollejzam na netu různě, jak znatelný je rozdíl, když u výrobků uvádějí 24-bit/96kHz a u jiných 192kHz/24-bitů . zda to vůbec pocítím, jestli teda neni těch 96kHz šuplík proti "až" 192kHz. ono sem kdysi měl kartu od SBlasteru a tam taky tvrdili 96/24 ale byl to velkej rozdíl proti tomu co má kamarád kde má právě 96/24.. tak mi napadlo, jestli těch 192kHz už neni nadměrná inovace.. něco jako u fotáků 6megapixlů co člověk nevyužije.. 
192KHz vyuziji mozna tak profesionalni studia. Pro domaci studia to je na nic - stejne pak downsamplujes do 44,1kHz a spis tim muze jit zvuk do kopru. Na druhou stranu prevodniky, co umi 192kHz, budou urcite lepsi nez prevodniky, co vytahnou jen 48kHz, aspon pokud se bavime o aspon trochu stejne cenove relaci.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tak nějak jsem si to myslel, díky
btw na jednom webu psali u ty tvoji karty jak si mi nabízel, že disponuje 96/24 a na jinym webu se chlubily 192/24
no každopádně pecka výběru budu mít plnou hlavu ještě tejden min..
díky žes mi odpovídal a měj se, pěknej večer 
Mam pocit ze 192kHz ma jen ta vyssi verze s DSP procesorem (bez LE
). Zvukove jsou ale presto (aspon dle recenzi) v podstate totozne. Mozna maji ve skutecnosti stejny prevodniky a to omezeni je spis dany vyrobcem, nevim.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
mam takovej pocit, že točit 192 i 96 khz je v domácích podmínkách docela zbytečný -
1) pokud nemáš špičkový vybavení, tak rozdíl nebude nijak znatelnej
2) vyšší samplovací frekvence má mnohem větší výpočetní nároky - tzn, když zavěsíš VSTDynamics na 40 stop při 48 tak to Dobrý PC sežvejká celkem slušně, v 96 budeš muset několikrát znásobit latenci a při 192 to téměř nepůjde... tam se to pak řeší externím procesingem (UAD, PoCo) a nebo se v DAW dělaj submixy a celkovej mix se dělá na konzolích (SSL, NEVE, Studer...)
neříkám, že vyšší samplerate je na nic - to naopak, ale má to i svoje zvýšený nároky...
1) pokud nemáš špičkový vybavení, tak rozdíl nebude nijak znatelnej
2) vyšší samplovací frekvence má mnohem větší výpočetní nároky - tzn, když zavěsíš VSTDynamics na 40 stop při 48 tak to Dobrý PC sežvejká celkem slušně, v 96 budeš muset několikrát znásobit latenci a při 192 to téměř nepůjde... tam se to pak řeší externím procesingem (UAD, PoCo) a nebo se v DAW dělaj submixy a celkovej mix se dělá na konzolích (SSL, NEVE, Studer...)
neříkám, že vyšší samplerate je na nic - to naopak, ale má to i svoje zvýšený nároky...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak - jenom bych podotknul, že problém velikosti latence nemusí zajímat nikoho, kdo nenahrává s (příposlechem) VST/DX efektů nebo s VSTi. Při mixu je to zcela jedno; spíš je lepší mít audio buffer nastaven na větší, aby se co nejméně zatěžoval CPU.
P.
P.
Jeste jeden detail - pri 192kHz budou mit zvukovy soubory vyrazne vetsi velikost
A kdyz pak kazda nahrana pisen ma nekolik giga, tak to neni moc sikovny.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
LEXICON IONIX U22
Ahoj ještě teď tak projíždim music-city.cz a maj tam v akci (i když akční cena je stejná jak v kytary.cz
) kartu LEXICON IONIX U22 http://www.music-city.cz/lexicon-ionix-u22-6467.html tak čtu a napadlo mě jestli ji někdo máte nebo zkušenosti s ní jestli za ty peníze stojí za hřích i když zas to je usb.. firewire je bod k dobru pokud se nepletu:-)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Popis vypadá zajímavě. USB vs FW bych v tomto případě asi neřešil.
P.
P.
četl jsem teď pár příspěvků o kartě E-MU 0404 USB, myslíte, že je za ty prachy lepší jak MAudio fasttrack pro a nebo teď koukam v akci Tapco... http://kytary.cz/tapco-by-mackie-link-f ... /HN096918/ co řikáte?:) za těch 3500 by nebyla marná ne:-)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Wohma někde v sousedním tématu podotknul, že E-mu má hodně dobré převodníky. Nezazněmo tam srovnání s Tapco; třeba se vyjádří i sem. Ale já se znovu opakuji, že v téhle cenové je to IMHO úplně jedno, podstatnější je funkčnost a spolehlivost jako celku (koneckonců asi hlavně proto se tady ptáš) a pak jde o to, která z karet ti sedne líp "do ruky " (komfort práce, uspořádání apod.). Pokud ti sem nikdo nenapíše že s tou nebo onou jsou vloženě problémy, tak si vyber podle tohoto druhého rozhodovacího kroku.
P.
P.
Tak Tapco asi lepsi nebude, ale dozajista nebude ani vyrazne horsi. Jaky je cenovy rozdil? Zkus na internetu pohledat, jak je na tom se spolehlivosti.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Četl jsem nějaký recenze a nezmiňovali se o žádný špatný stránce vyloženě, ale je fakt, že o něco líp z toho asi vychází E-mu... nějak se rozhodnu a uvidim, zbytečný plácat kdyby ryby
pak dam vědět až ji nažehnu