CVIČENÍ - Roztahování prstů
Pravidla fóra
Re: CVIČENÍ - Roztahování prstů
Pravidlo je dělat to tak, jak ti to jde, neomezuje tě to a nebude tě to omezovat ani v budoucnu. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
diky, takže mám hrát jak umím 
Metal is the law that keep us all united free.
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
dobry cviceni-rozcvicovani (a to doslova protoze se jedna fakt o prstovej stretching) ma Petrucci na svoji Rock Discipline
Můžu se zeptat, co znamenají u toho příčného roztahovaní prstů "němé prsty" neboli v Guitar Pro "let ring"?
Že ten prst pořád držíš a má ti znít. Já totiž neumím v GP dát dvě noty nad sebeblackie píše:Můžu se zeptat, co znamenají u toho příčného roztahovaní prstů "němé prsty" neboli v Guitar Pro "let ring"?
dyt je to tam napsany - ligatura - svazat noty.....(takovej obloucek nalezato)Jester píše:Že ten prst pořád držíš a má ti znít. Já totiž neumím v GP dát dvě noty nad sebeblackie píše:Můžu se zeptat, co znamenají u toho příčného roztahovaní prstů "němé prsty" neboli v Guitar Pro "let ring"?
Vím co je to ligatura, ale to není ono. Potřeboval jsem dva hlasy, jeden s celou notou (ten drženej) a další první dobu s čtvrťovou pomlkou a 3 čtvrťové noty. Vím, že už se na to někdo na fóru ptal a že mu bylo zodpovězeno, ale za prvé jsem línej to hledat a zadruhé, i kdybych to našel, tak jsem línej to předělat.holkoun píše: dyt je to tam napsany - ligatura - svazat noty.....(takovej obloucek nalezato)
Díky za raduJester píše:Že ten prst pořád držíš a má ti znít. Já totiž neumím v GP dát dvě noty nad sebeblackie píše:Můžu se zeptat, co znamenají u toho příčného roztahovaní prstů "němé prsty" neboli v Guitar Pro "let ring"?
aha - pak tam je "zobrazeni" - "vicestope zobrazeni" - muzes dat dva hlasy o ruznejch delkach...Basa + solo (CTRL + 1 nebo CTRL+2)Jester píše:Vím co je to ligatura, ale to není ono. Potřeboval jsem dva hlasy, jeden s celou notou (ten drženej) a další první dobu s čtvrťovou pomlkou a 3 čtvrťové noty. Vím, že už se na to někdo na fóru ptal a že mu bylo zodpovězeno, ale za prvé jsem línej to hledat a zadruhé, i kdybych to našel, tak jsem línej to předělat.holkoun píše: dyt je to tam napsany - ligatura - svazat noty.....(takovej obloucek nalezato)
Ano, to už je ono. Díky. Zkoušel jsem to, ale vypadá to blběholkoun píše: aha - pak tam je "zobrazeni" - "vicestope zobrazeni" - muzes dat dva hlasy o ruznejch delkach...Basa + solo (CTRL + 1 nebo CTRL+2)
proc blbe? otocil si ty nozicky?...kdyz das u spodniho hlasu nozicky not dolu a u horniho nahoru tak to tak strasny neni ne?:-)
ale rozumim:-) ale nebudu na to nadavat, kdyz to mam zadarmo (sic!)
ale rozumim:-) ale nebudu na to nadavat, kdyz to mam zadarmo (sic!)
Mno na první pokus to dopadlo takhle, což se mi teda moc nelíbí:
Ale určitě to půjde ještě nějak vylepšit, ale v práci na to teď před vánoci nemám čas a doma se mi s tím zase ztrácet čas nechce. 
Netuším, proč je ten jeden hlas jenom šedivý a proč pod tu čtvrťovou pomlku nacpal ty pomocné linky.
Netuším, proč je ten jeden hlas jenom šedivý a proč pod tu čtvrťovou pomlku nacpal ty pomocné linky.
Zobrazení těch hlasů se dá přepínat - přepneš a šedivý je zas ten druhý.
A ta pomlka patří tomu právě aktivnímu hlasu. Hádám, že dolu ji to dalo proto, aby nezakrývala noty toho hlasu pod tím.
A ta pomlka patří tomu právě aktivnímu hlasu. Hádám, že dolu ji to dalo proto, aby nezakrývala noty toho hlasu pod tím.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
2 Atkins. Ano, takhle to mělo vypadat.
jester - tam mas zobrazit 1 hlas (ten druhej je sedivej), 2. hlas (sedivej je ten prvni) a pak zobrazit vsechno (CTRL - G = neaktivni hlas je sedy - tohle vypnout)....pak to vypada jako to poslal Atkins...
Díky za kurzholkoun píše:jester - tam mas zobrazit 1 hlas (ten druhej je sedivej), 2. hlas (sedivej je ten prvni) a pak zobrazit vsechno (CTRL - G = neaktivni hlas je sedy - tohle vypnout)....pak to vypada jako to poslal Atkins...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
A nemůžeš tu pomlku jednoduše chytit a posunout jí tam kam potřebuješ, tak jak je tomu u "dospělých" notátorů?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No mně to nejde. Ale to neznamená, že to doopravdy nejde, protože já jsem GP použil 2x v životě - jednou pro toto téma a podruhé pro akordové téma.
GP je blbecek blbej, za ty penize toho umi zoufale malo.Atkins píše:A nemůžeš tu pomlku jednoduše chytit a posunout jí tam kam potřebuješ, tak jak je tomu u "dospělých" notátorů?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...