No popík to určitě není.. Spíš klasickej rock. Nepotřebuju ve zkušebně ohluchnout..McKozias píše:a co tak hrajete?
Marshall MG15FX nebo Marshall MG15DFX???poraďte prosím
Pravidla fóra
Re: Marshall MG15FX nebo Marshall MG15DFX???poraďte prosím
Ja mám Cube 15X a doma som hlasitosť nikdy nemal ani na polovici bo by som asi ohluchol. Max na štvrtine.
Viac watov je väčší výkon tipujem
, ale znamená to aj hlasitosť? Akože doma by som nemohol hrať napr. na 50W kombe bez toho aby som mal hlasitosť na 1%? Alebo viete mi to nejako priblížiť túto problematiku?
Viac watov je väčší výkon tipujem
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
chapu, vice watu nutne neznamena vetsi hlasitost ale byva to tak
Pokud se nepletu, tak nárůst v hlasitosti je u 30W zhruba o 0,25% oproti 15W (u stejných reproduktorů).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
zkratka u stejneho typu komba ktery se lisi jen vykonem je docela jsite ze ten s vetsim vykonem bude delat vetsi kraval
No to nevyzerá až tak veľa... potom by sa 30W kombo oplatilo viac.Bummer píše:Pokud se nepletu, tak nárůst v hlasitosti je u 30W zhruba o 0,25% oproti 15W (u stejných reproduktorů).
Mmnt, takže mi chceš říct že 30W kombo hraje vlastně stejně nahlas jako 15W ??? A co vyzářenej akustickej tlak? Máš sice stejný repro, ale, když ten reprák nakrmíš tak bude hrát uplně jinak... A když to vezmu tak jak píšeš, takže by podle tebe 100W kombo hrálo jak? O 3% víc nahlas než 15W kombo?Bummer píše:Pokud se nepletu, tak nárůst v hlasitosti je u 30W zhruba o 0,25% oproti 15W (u stejných reproduktorů).
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
berete to moc matematicky...a akusticky tlak je neco jineho nez hlasitost
Jj ten akustický tlak je na tom niečo pravda. Keď si pustím hudbu na notebookovych reprákoch počujem to v izbe dobre a na rovnakej hlasitosti keď si pustím hudbu cez kombo, tak to počujem aj cez 3 izby.
A kvalita zvuku 15 a 30W? Je tam rozdiel? Dajme tomu že značka a typ komba je rovnaký.
A kvalita zvuku 15 a 30W? Je tam rozdiel? Dajme tomu že značka a typ komba je rovnaký.
Ne. O 70%.Charlie88 píše:A když to vezmu tak jak píšeš, takže by podle tebe 100W kombo hrálo jak? O 3% víc nahlas než 15W kombo?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Ja doma jedu na Rolanda 60W a jedu
mam to na 1/4hlasitosti a je to ok
Nekdy se da dat i vic
No a k tem narustum hlasitosti (15w->30w), tak tu psal myslim ze wohma, ze je to asi tak o 3-5decibelu 
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Ano ale jestli vite tak o 6dB je jednou víc nahlas tzn. 100% hlasitosti navíc a ne 0,25%... Takže ve výsledku bude 30W oproti 15 W kombu cca o 50% lepší..axi12 píše:Ja doma jedu na Rolanda 60W a jedumam to na 1/4hlasitosti a je to ok
Nekdy se da dat i vic
No a k tem narustum hlasitosti (15w->30w), tak tu psal myslim ze wohma, ze je to asi tak o 3-5decibelu
No jo, teď koukám, že jsem to počítal blbě, takže co se týče akustického tlaku, jako bych nic neřekl. To ale nemění nic na tom, že ony 3 dB, které získáš zdvojnásobením výkonu zesilovače, tvé ucho (a to hlavně při vyšších hlasitostech - zdůrazňuji, že se bavíme o zkušebně) stěží nějak výrazně pozná.
Z toho vylývá že 30W stačí ne?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
na doma urcite..pokud nejsi jeden ztech uchylu co jim to musi delat stejny kraval jak ve zkusebne.....to ja jsem 
No ale že sme mu poradily kterýho Marshalla koupit co???

jo no...
...tak sem začal o tom přemýšlet a dospěl sem k názoru, že by pro mě ty ampmodelingové komba nemusely být až tak špatné.zahraju na tom asi všechno co se dá a aspoň se na tom vyblbnu pak bych si kdyžtak koupil njěaké kvalitnější, ale na domácí blbnutí by to mohlo být ideální ne?co myslíte?:)
Kytara:Ibanez GRG 170 DX BKN,"Gibson" SG,akustička
Kombo:VOX VT15,Epiphone
mno takže vyhlídl jsem si nějaké komba a jsou to tyhle...
VOX VT15 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... 5-9252.php)
VOX DA10 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -31131.php)
BEHRINGER LX110 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -48528.php)
LANEY P20 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -31780.php)
ROLAND CUBE 20X (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -13633.php)
-asi bych šel nejradši do jednoho z těch VOX,ten roland a laney by taky nemuseli bejt špatní, ale podle mě behringer bude na nic...skuste to taky nějak porovnat budu za to hodně vděčnej nebo jestli znáte nějakou zpolehlivější a kvalitnější značku tak se taky rád nechám informovat...
VOX VT15 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... 5-9252.php)
VOX DA10 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -31131.php)
BEHRINGER LX110 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -48528.php)
LANEY P20 (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -31780.php)
ROLAND CUBE 20X (http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -13633.php)
-asi bych šel nejradši do jednoho z těch VOX,ten roland a laney by taky nemuseli bejt špatní, ale podle mě behringer bude na nic...skuste to taky nějak porovnat budu za to hodně vděčnej nebo jestli znáte nějakou zpolehlivější a kvalitnější značku tak se taky rád nechám informovat...
zase jsem trošku zapřemýšlel a rozhoduju se mezi VOX VT15 a ROLAND cube 20X...ale pokud máte někdo jinej názor rád si o vyslechnu, jak už sem tu jednou psal chtěl bych hrát muziku typu SUM-41 nebo Blink-182, ale taky si rád zahraju njěakej pořádněj metal nebo naopak nějakou pohodovku takže proto sem se rozhod pro ampmodelingové kombo...podle mě ten VOX bude kvalitnější (navíc vicé simulací aparátuů:P), ale zase na roland sem slyšel samou chválu takže nějak nevím...
o výkon mi vůbec nejde je mi jedno jestli 15 nebo 20W, ale jdemi spíše o kvalitu a vybavenost komba.cena ani moc nerozhoduje ikdyž je to rozdíl jestli 4 nebo 5 litrů...ale za kvalitu si rád připlatím
o výkon mi vůbec nejde je mi jedno jestli 15 nebo 20W, ale jdemi spíše o kvalitu a vybavenost komba.cena ani moc nerozhoduje ikdyž je to rozdíl jestli 4 nebo 5 litrů...ale za kvalitu si rád připlatím
jestl chces modeling a spoustu slusnejch zvuku tak vem rolanda
jestli chces jeden poradnej skreslenej a jeden poradnej cistej (v ramci kategorie) vem CRATE FW15R
jestli chces jeden poradnej skreslenej a jeden poradnej cistej (v ramci kategorie) vem CRATE FW15R
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net